G.Varbanov Отговорено Януари 27, 2014 Отговорено Януари 27, 2014 (Редактирано) Между другото в темата, за която ти споменах преди малко дадоха примери точно за mic placement. Разположенията, които пробваха бяха 3: - В центъра - В средата между центъра и ръба - На ръба От трите примера, най-чисто ми звучеше центъра и то с директно насочен микрофон, тоест не под ъгъл. Там показват и интересни комбинации с различни микрофони. Разбира се, няма грешно разположение явно. Всичко опира до това какво звучене търсиш и на какво искаш да наблегнеш. Та въпросът ми е дали си работил с Shure SM57. Всичко живо го ползва, но това не значи автоматично, че е добър. Аз държа да пробвам. Интересува ме дали си ставал свидетел на читав запис само с този микрофон. Редактирано Януари 27, 2014 от G.Varbanov Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 27, 2014 Отговорено Януари 27, 2014 (Редактирано) Предпочитам да дам думата на едно сериозно име в областта на електроакустиката I never realised there was so much passion about guitar miking out there. Here is a TV piece I did for the BBC as part of a series on the guitar. Check out the main site as it has great contributions from some rather well know axemen. Andy Munro http://www.bbc.co.uk/musictv/guitars/video/andymunro/ За съжаление, много от интересната информация е недостъпна за редовите хора. В един по-скромен кръг, не толкова публичен, може да се видят повече неща. Редактирано Януари 27, 2014 от Parni_Valjak Цитирай
Koobenot Отговорено Март 17, 2023 Отговорено Март 17, 2023 Да не отварям нова тема, да вдигнем тази от прахта. Периферианци ни доказаха отново, че няма проблеми да записваш вкъщи, било то и remote, стига да си добър. 1 Цитирай
synchu Отговорено Март 17, 2023 Автор Отговорено Март 17, 2023 19 години (почти) след като е отворена темата, вече е значително по-лесно технически да се случи, но съветите на Jay Graydon са вечно актуални… 2 Цитирай
Recommended Posts