dudec Публикувано Октомври 3, 2007 Публикувано Октомври 3, 2007 (Редактирано) здравеите преди 3 дни си купих китара стагг шоумастер и изкам да попитам как да по4на щот нищо не знам и не мога (тежък слу4аи) ама искам да се нау4а . какво да направя? и още еин въпрос струните както вървят от на4алото на грифа към адаптерите се надигат на 1 праг4е са има няма 1-2 мм а на последното са кам 6-7мм тва нормално ли е или не6ту не е наред предварително благодаря П.П много бавно сменям акордите пръст по пръст ги слагам как да ужели4а темпото а за табове да не говорим бъркам си4ко - струни праг4ета и зву4и глухо Редактирано Октомври 3, 2007 от dudec
vlex Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 Като начало се научи да пишеш грамотно без 4-ки и 6-ци! После: Свириш от три дни. Как подяволите очакваш да сменяш акорди като някой дългогодишен китарист или да свириш арпежи като такъв? С практика ще си дойде и ще се научиш. За разстоянието от праговете няма да коментирам, защото не се занимавам със сетъп на китари и няма да е меродавно мнението ми. А звучи глухо защото вероятно свириш без усилвател. Как може да чуеш добре как трепти струната, ако нямаш електрически усилвател или резонаторна кутия за същата цел? Моят съвет е да хванеш някои лесни песни, зависещи естествнео от стила музика, който слушаш и би искал да свириш. Примерно някво рокче или блусче. Другият вариант е да хванеш някоя школа и да почнеш по нея - нещо, което доста хора тук ще ти препоръчат пред голото пилене на мелодийки... Успех! Поздрави, Влад
dudec Отговорено Октомври 3, 2007 Автор Отговорено Октомври 3, 2007 (Редактирано) благодаря П.П свиря през комп. а ако изтегля някаква програма звукът ще се промени или ще си остане същия Редактирано Октомври 3, 2007 от dudec
Hush Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 Това дето от началото до края разстоянието между струните и грифа се увеличава е напълно нормално а за останалото трябва практика и най-важното е да не се отказваш като неможеш нещо. Разнообразявай си упражненията като ти писне едно почвай друго но не се отказвай. Започни да свириш простички песни на любими групи, а теорията ще я научиш в движение. Аз лично никога не съм си давал зор кат не ми се свири хвърлям китарата, но не се отказвам да свиря.... Ае успех в начинанието....
Overdrive Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 отиди на уроци 2-3 пъти да ти покажат най-важните техники, после ако искаш сам си свири
kostaaa Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 чети тук иначе в youtube има хиляди клипчета, ама ако нещо не схванеш правилно така "самоуката" после ще си блъскаш главата Успех! и си дръж китара винаги НАСТРОЕНА!!! сложи си ΑP tuner
Vlad Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 (Редактирано) отиди на уроци 2-3 пъти да ти покажат най-важните техники, после ако искаш сам си свири А после иди на 2-3 урока по устройство на двигатели с вътрешно горене и почвай да караш рейс. То ако ставаше с 2-3 урока... Странни музикантски съвети има понякога тук. И кои пък ли са тия най-важни техники? Абе мани! Влад п.п. Не знам дали само като изтеглиш някоя програма ще се промени звука на китарата ти, но ако я инсталираш и използваш ефекти в реално време /стига въпросната програма да го позволява/ - предполагам, че да. В. Редактирано Октомври 4, 2007 от Vlad
Baby Thomas Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 Ха-ха-ха... dudec, като за начало прегледай по-старите теми във Форума, има изписани тонове инфо ТОЧНО по въпросите, които те интересуват - как да започнеш, за софтуера за китарни ефекти и т.н. и т.н. Успех!
Overdrive Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 (Редактирано) Тъй като половината (и повече) хора се "учат" да свирят сами, защото мислят че няма смисъл да се дават пари за уроци и след известно време отчитат че няма напредък, нещо куца. Тогава решават да почнат уроци и разбират че са научили всичко погрешно (и аз съм такъв случай), затова според мен е по добре да се отиде няколко пъти на уроци ПОНЕ и то в началото, ако няма финансов проблем ест е добре да се ходи постоянно Редактирано Октомври 4, 2007 от Overdrive
KILL_EM_ALL Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 Тъй като половината (и повече) хора се "учат" да свирят сами, защото мислят че няма смисъл да се дават пари за уроци и след известно време отчитат че няма напредък, нещо куца.Тогава решават да почнат уроци и разбират че са научили всичко погрешно (и аз съм такъв случай), затова според мен е по добре да се отиде няколко пъти на уроци ПОНЕ и то в началото, ако няма финансов проблем ест е добре да се ходи постоянно епа я не лъжи момчето--като за начинаещи има толко мноо работи по нета, а не да ми оди на учител и да дава по 15 кинта на час само да му обясняват--е тва тука е магаренце е тва е прагче е тва е струна........ земи седни брато и се научи на най основното --поне да можеш да уцекваш струните как се вика--а не отначалото да даваш кинти--и по натам сам ще разбереш че се нуждаеш от уроци..но вече ше има смисал от тях
Vlad Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 ^ Неграмотно писане, неграмотно мнение! По-нататък сам ще се сетиш, че имаш нужда от уроци, но по какво ли първо? Абе карай да върви... Влад
Metanoia Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 (Редактирано) чети тук Интересно е показано на картинката (в първия урок) как се хваща E major... На схемата е добре, но на картинката нещо единият пръст не е на правилното място, според това, което виждам на монитора. Просто са объркали картинката, защото web-дизайнера не е китарист. D major пък е по-добре да се хване с наобратно показалеца и средния, за да може да се научи по-лесно D minor. Мен ако питаш, това не е са добри уроци... Редактирано Октомври 5, 2007 от Metanoia
vlex Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 @Metanoia: Просто са сложили ми минор (или ми7 - зависи как свири пичът от картинката), защото както предполагам и аз уебмастърът им не е китарист А това за ре мажора не го топля, но не виждам какъв е проблемът с разпределението на пръстите така. Аз самият така свиря ре мажор и ми е много по-удобно (може би въпрос на навик). Вероятно наиситна е по-лесно после смяната от ре мажор към минор с преместването на показалеца, но не виждам проблем да сменяш два пръста вместо един - няма да ти се изпилят пръстите от смяна на акорди Поздрави, Влад
Recommended Posts