Trysth Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 Бих ти препоръчал само преди да я взимаш, да я пробваш и да посвириш с нея 10-тина минути. Целта е да се види дали ти е удобна. Лично на мен това, че предния страп е отзад е огромно неудобство и китарата се изсипва напред. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 Уорлок е удобна китара, поне за мен. Бийст не съм хващал в ръце, но ми се струва същата хава. Има един момент, който винаги съм отбелязвал точно за тези два модела на БЦ Рич. А именно: огромни са. А разчекнатият им дизайн ги прави да изглеждат още по-огромни. Сравнени с обикновен страт, изглеждат като булдозери до полско фиатче. Човек трябва да е над 100 кила, за да изглежда добре такава китара в ръцете му. Аз съм 90 кила шкембелия и дори Уорлок ми се струва прекалено голяма за мен китара. Просто дизайнът им е предвиден на тях да свирят само охранени селски гюллета. А Бийст е още по-голяма - покрива площ, върху която може да се построи средностатистически пилчарник. Но пък ще върши отлична работа като гребло за ринене на сняг. Сега по-сериозно по същия въпрос: овори Ютюб и виж разни кльощави дечица колко смешно изглеждат, скрити зад дебелите си Уорлок китари. След това пак прецени дали визията им ти се нрави. Ако си 100+ кила, тогава този козметичен проблем отпада. Цитирай
Yves Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 (Редактирано) За формата и размера ( ) няма да коментирам, щото всеки си има различно мнение. Но за удобността мога да ти кажа, че е страхотна. Поне моя "звяр" е с нек-тру конструкция и на пипане е много солидна, болт-она не знам дали ще има разлика, но вероятно пак ще е подобно. Така че в ръцете се усеща много приятно. За свиренето седнал има два варианта, или да ти е между краката все едно свириш на стрела или по нормалния начин. И двата варианта са удобни, само дето по втория в началото излизат синки по дясното бедро, ама тва само докато му хванеш цаката За свирене прав също не е лошо и въпреки, че забива носа леко като се подпреш на големия рог хем става по-стабилна китарата, хем добиваш чувство, че си се подпрял надвечер на тезгяха и гледаш как залязва слънцето Може да си представиш и че пушиш, ако си любител на такива преживявания Иначе за ринене на сняг твърдо не става щото няма прав ръб...по-скоро за кирка Редактирано Февруари 25, 2009 от Yves Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 Ако те кефи формата на Warlock я взимай, но преди това я пробвай все пак дали ще ти 'лепне' грифа и като цяло на ръцете..защото все пак това е по-важното!...това е най-евтиния БС Рич и като пари е със 80-90 лева по-евтин от най-евтиния Ибанец (около 460 лв)... Warlock са удобни китари за свирене седнал, а и прав, това че е малко 'ръбава' не пречи на удобството й...е отначало при свирене прав долния рог малко те боде в крака но се свиква...китарата си стои добре, и не е небалансирана...аз съм над 100 кила и козметичния проблем с изгледа го нямам :-), но действително тялото на Beast модела ми изглежда голямо заради този горен издължен рог, а пък зависи от модела Warlock дали е със скосени ръбове или не, и тогава тялото си е с напълно нормална големина..е определено не е като стандартната форма на Скуайър...които е и по-евтин (около 250лв).., но тогава няма да имаш двойни адаптери, следователно няма да става за хард музика...все пак като ходиш да пробваш вземи и пробвай другите китари в тоя ценови клас, и прецени сам...има Джаксъни, Кортове, Ямахи, Уошбърн който са в този диапазон...провери и тях... може тази която да си харесал да не ти е толкова удобна. ...но както казваш че ти е един вид 'първа китара' разни козметични подробности не са от значение...ако те кефи наистина формата давай смело...ако пък след време решиш, че е много рбава за теб си вземи нещо по-заоблено...БС Рич е мания...успех! Цитирай
Er6m Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 За китарата явно ще стане с "пипане", а не само с гледане. Демек ще ги опитам и ще видя дали ми харесват. А за големината на Уарлока, наистина изглежда малко голяма и не се вписвам в 100-те кила по-скоро влизам в 2-та метра и 80-те. Но в крайна сметка като цяло за мен е важно китарата (или инструмента) да те "вдъхновява" по някакъв начин и за това не може да се свири на каквото и да е Мерси за мненията, доста конкретни бяха. Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 Стига в с тия митове, че ръбестите китари не били удобни за свирене. Тия китари все пак ги създават хора с десетки години опит в свиренето и създаването на китари, а визуалния момент е само +. Свиря на китара от почти 20г. и имам в колекцията си китари от всевъзможни марки и форми, но преди 2г. си взех първия Б.С.Рич и се родих от усещането за лекота и удобство при свиренето прав най-вече. Та така де, на който му пречат ръцете каквато и китара да хване ,пак няма да му е удобна! Цитирай
SomeoneElse Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Специално на Beast съм свирил и знам какво е, не говоря само от голо предположение. Наистина е неудобна и огромна! А задната част на горния рог се забива точно в гърдите при свирене седнал. За мен е факт. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Стига в с тия митове, че ръбестите китари не били удобни за свирене. Тия китари все пак ги създават хора с десетки години опит в свиренето и създаването на китари, а визуалния момент е само +. Свиря на китара от почти 20г. и имам в колекцията си китари от всевъзможни марки и форми, но преди 2г. си взех първия Б.С.Рич и се родих от усещането за лекота и удобство при свиренето прав най-вече. Та така де, на който му пречат ръцете каквато и китара да хване ,пак няма да му е удобна! Абсолютно съм съгласен. ESP и Джаксън имат едни и същи китари, ама наистина ЕДНИ И СЪЩИ с различни форми. Даже грифовете са еднакви - от опит говоря, пробвал съм много такива, с нормална и ръбата форма. ^ Къде трябва да си държиш китарата като седнеш за да те ръби в сърцето ? Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Стига в с тия митове, че ръбестите китари не били удобни за свирене. Свиря на китара от почти 20г, преди 2г. си взех първия Б.С.Рич и се родих от усещането за лекота и удобство при свиренето прав най-вече. Та така де, на който му пречат ръцете каквато и китара да хване ,пак няма да му е удобна! Абе то е ясно, че като не можеш да свириш, няма китара, която да те оправи. ОБАЧЕ, ти сам го каза - лекота и удобство при свирене ПРАВ. Хайде, аз примерно свиря почти само прав, не ми е проблем. Но за 2-та пъти, когато съм пробвал B.C. Rich и то точно с такава форма, ги пробвах седнал и се изтормозих. Както каза SomeoneElse и при мен единия рог се забиваше в гърдите. Имам само 5 години и половина "стаж", не са чак 20, въпреки това неудобството може и да намалява с опита, но надали изчезва така или иначе. Накратко - ако не можете да свирите - не ви е виновен B.C. Rich-a. Но ако си го вземете, свиренето седнал става много по - "интересно", отколкото с друга китара... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 ^ Къде трябва да си държиш китарата като седнеш за да те ръби в сърцето ? Mисля, че споменах, че китарата е огромна. Аз съм висок 1,80 а държах китарата подпряна на десния си крак седнал нормално на не много висок стол. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Сега не ми казвай, че тоя е много едър или че китарата изглежда много голяма в скута му. Според мен пропорцийте са си ок. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Ооо, мина времето за редакция, ама не мога да не го споделя ! ЦЪК Тук вече може да си говорим за гадни пропорции Забележете колко е надут малолетникът !!! Цитирай
SomeoneElse Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Аз говорих за Beast, а този първият е с Warlock, да сме точни Нека не се хвърляме в офтопик Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Февруари 27, 2009 Отговорено Февруари 27, 2009 ...ами хората от БС Рич са помислили по-въпроса за големината и са направили модел BC Rich SOB (Son of a Beast), който е умален вариант на Beast модела...а пък и на вас да са ви купили китара за 1400$и вие щяхте да се надувате като хлапето от линка ...не съм пробвал, но все пак за някой хора Beast-a може наистина да не им е удобен...а може и ръцете да им пречат...но определено някой не харесват "ръбави" китари...факт! и са свикнали с класическите форми...а други като този нямат неудобства ... ..но при Warlock-а нямам проблеми...китарата е удобна (поне на мен)! Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Февруари 27, 2009 Отговорено Февруари 27, 2009 (Редактирано) Само да кажа, че не струва 1400$. Или хлапето преувеличава (най - вероятно), или са метнали техните яко. По разни сайтове съм я виждал, към 600£ (700€), което прави грубо 1400 ЛЕВА а не долара.И това беше отдавна, наскоро май я гледах за 350-400£, което е още по - малко. Поздрави! Редактирано Февруари 27, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
Recommended Posts