Nightmare81 Публикувано Октомври 2, 2007 Публикувано Октомври 2, 2007 Здравейте , свиря на Скуеър Шоумастер с тремоло и заключване .Музиката която правим с бандата е мелодичен алтернатив и от време на време нещо на Сатриани Обаче вече не съм удовлетворен от звученето на китарата ми. Въпроса ми е следния - бихте ли ми препоръчали марка китара , която е от по висок клас (но не съвсем провесионална и скъпа)...Аз лично си мисля за някои от моделите на Ямаха , Джаксън ...А вие ? Цитирай
Efo Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Мога да ти препоръчам Stagg - мисля че са китайски - това са сносни китари на ниски цени. Според мен ще те удовлетворят и като качество. Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 2, 2007 Автор Отговорено Октомври 2, 2007 (Редактирано) Stagg нещо май не са ми по вкуса , Ephiphone пък май ще ми дойдат скъпички . ESP за тях незнам много P.S : Харесвам Ibanetz но ми казаха че ниските им модели няма да са много по-добри от Шоумастера ми . С две думи Ibanetz за 600 лв няма да свири кой знае колко по добре от Шоумастер за 470 лв . НЕзнам така ли е ? Редактирано Октомври 2, 2007 от Nightmare81 Цитирай
Phreaker Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Тогава обърни внимание на GHS Vintage китарите в RF Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Stagg са марка за начинаещи, които не са сигурни дали няма да я заковат на стената, като им писне да имат мазоли по пръстите и болки в китките. Този, който ти е казал, че Шоумастъра ще извади звук по-добър от Ибанец за 600 лева явно леко се разминава с музиката или за него слуха не е нещо от голямо значение. Нека да не бъркаме марките и качеството с личните възгледи... Моята препоръка е да се огледаш по магазини с някой, който наистина разбира от китари и да погледнеш марки като Ibanez, Epiphone, Washburn и не се доверявай на това, което някой ти казва за една марка... Хората все повече робуват на породата. Цитирай
Gibson Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Тогава обърни внимание на GHS Vintage китарите в RF +1 !!! И доколкото помня като цена Vintage SG то примерно беше 600 кинта, вписва ти се във финансите демек А ако си намериш Epiphone на старо ще е още по-добре... Пробвай в РФ и си реши сам де Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 2, 2007 Автор Отговорено Октомври 2, 2007 Stagg са марка за начинаещи, които не са сигурни дали няма да я заковат на стената, като им писне да имат мазоли по пръстите и болки в китките. Този, който ти е казал, че Шоумастъра ще извади звук по-добър от Ибанец за 600 лева явно леко се разминава с музиката или за него слуха не е нещо от голямо значение. Нека да не бъркаме марките и качеството с личните възгледи... Моята препоръка е да се огледаш по магазини с някой, който наистина разбира от китари и да погледнеш марки като Ibanez, Epiphone, Washburn и не се доверявай на това, което някой ти казва за една марка... Хората все повече робуват на породата. Не съм казал това , а че Ibanetz-a за 600 лв. не е МНОГО ПО-ДОБЪР от Шоумастера . Рабира се че ще е по-добър но само с една идея . Разбра ли ме - включвам най-вече качеството на материялите и адаптерите . Според мен има малко по-добра форма (особено на главата)- това е мое мнение , но все пак съм по-склонен да вярвам че като звук няма да е МНОГО по-добър от Шоумастер-а (ГОВОРЯ ЗА IBANETZ за около 600 лв НОВ !!!) Цитирай
Vertigo Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 в РФ имат и Джаксън РР за към 600 лв което също е доста прилична китара Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 2, 2007 Автор Отговорено Октомври 2, 2007 в РФ имат и Джаксън РР за към 600 лв което също е доста прилична китара Да май засега съм се насочил към Jackson , но RR сериите не ми допадат външно с тази си V-образна форма , а и (и това е по-важно) не са ми удобни за свирене . В Dynacord бях пробвал един JS Dinky или от MG сериите не помня точно , НО много ми хареса . Ephiphone не съм пипал . Давайте още предложения , че искам най-накрая да сменя този Шоумастър.... То е ясно че аз ще си я избера накрая по-звук , и по-това дали ми е удобна , но ми е интересно за мненията ви Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 (Редактирано) Пичага, получаваш това, което плащаш, дори по-малко от него. Не си прави илюзии, че за 600 лева ще намериш топ китара, която звучи убийствено. Да - можеш да намериш китара, която на теб да ти хареса, но страхотна китара - едва ли. Аз примерно не съм голям фен на Ibanez, особено на евтините им модели, понеже моето мнение за тях е, че звучат много тенекеджийски, и че твоята китара, наистина има някакъв шанс да звучи по-добре за музиката, която харесвам аз (рок и блус примерно). Също, по мое мнение, която и да е китара с двоен адаптер, която не маже прекалено много(както, между другото, някои модели на Ibanez мажат, поради липовите си тела, от явно не дотам избирана липа), все става за свирене с дисторшън, като по-важното е да ти е удобна, да ти харесва как изглежда, и да не прави микрофонии. Имай предвид, и че голяма част от китарите, които купуваш тук за по 300, 400, 500, 600... лева, всъщност на едро съвсем не струват толкова. Цената, на която ги купуваш е донякъде оправдана, макар, и да има известна спекула, но когато дадеш примерно 500 за инструмент, ти реално НЕ купуваш инструмент, чиито материали и труд струват 500, а купуваш инструмент, чиито път, надценка на производителите, заплата за продавачите, мито, пари за магазина и собственикът му, го правят да струва 500, което може ясно да ти говори за класа и качеството на това, което купуваш в край на сметка. Затова цени парите си. Моята лична препоръка е за събереш още малко, и да си поръчаш китара от добър лютиер(имена няма да споменавам, за да не правя реклама, може на ЛС евентуално). Според мен, така за парите си, получаваш повече, така даваш пари за материали и хардуер по избор, както и за труда и опита на лютиера, а не го даваш на бизнесмени, печелещи от надценки и далавери. Дори от чисто човешка перспектива, на мен тази идея ми се струва по-привлекателна. Но и този вариант има своите недостатъци, като например - ще я чакаш дълго време. Аз бих направил така, иначе ти си предценяваш. Ако искаш просто друга китара - купи си каквото ти хваща окото в магазина и толкова. Редактирано Октомври 2, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Иначе относно китарките - за много крива жица можеш да пробваш Jackson, Washburn, Ibanez, Yamaha. За не-дотам крива жица, по красив и изразителен чист звук на китарите - Vintage, OLP и др. Stagg не бих препоръчал като избор. Цитирай
Efo Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Stagg препоръчах като марка китари със сравнително ниски цени за качеството си, но идеята на адаша за поръчка от лютиер е най-добра ако попаднеш на подходящ човек Цитирай
Recommended Posts