Jump to content
Българският форум за музиканти

Хрумна ми идея!


h0s

Recommended Posts

Вижте ся,нов съм в форума,да,но ми дойде една идея и не се здържах някак си да не пусна тема.Така,събирате се в чата примерно няколко по-разбиращи и знаещи и правите една класиця-"начинаещи-рок,блус,поп,"чалга",ала-бала...и за всеки един стил слагате по 3-4 универсални(с достъпна цена) китари (ел.китари) за начинаещи.Правите същото за по-напреднали хора ,които обаче не могат да си изберат китарка.И така с кубета ,адаптри ,тремола и сякакви глупости свързани с китарите!После събирате на куп всички е-магазини,както и тези в по-големите градове в България(поне за които се сещате).Всичко това се събира на куп в една тема,така поне според мен мнооого от пусканите сега теми няма да имат смисъл,а хората ще си решават проблемите само като погледнат тЪзи въпросна тема.Мисля ,че идеята е добра,иска време и търпение ,но е за доброто на форума.

 

Ако решите ,че е много тъпо като идея,теглете му катинара ,или направо в коша...но не ме псувайте моля ви се (= :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е тъпо, но е много идеалистични и трудно да се получи. Поне практиката досега показва, че всеки търси нещо по-различно и/или не харесва това,което някой друг харесва...

Абе няма оправия хахахаха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм... Не бих казал, че има смисъл от тая идея. Всеки търси различно нещо: визия, звук, удобство, и т.н. в един клас китари има без или с няколко различни вида тремола. Отделно може човек да направи компромис за бриджа, за да вземе нещо с по-добри адаптери. И така мога да продължавам много дълго. А за това, че голям процент от хората тук са роби на отделни марки няма да го подхващам като въпрос дори... Идеята е от тези утопични системи, които работят само при идеални условия. За съжаление такива в практиката все още няма => предполагам всичко ще си бъде и занпред така: някой пита каква китара да си купи, понеже видиш ли е начинаещ и има парички от еди къде си 'нам си кво, после 16 човека дават акъл за конкретен инструмент, просто защото имат поглед върху него и макс още 1-2. Накрая идва аз или някой друг и понеже обичаме да сме контра казваме, че най-умно е да се тръгне и да се пробва на място, защото от китара до китара разлика гигантска има, за китари от една партида също, за различни марки и модели да не говорим. Демек е най-добре да отидеш с някой разбиращ да избереш на място, вместо да седиш и да се вслушваш в кухи съвети, че видиш ли еди си коя китара е най-великата, може би защото може да е най-великата за този, който я препоръчва(за това дали е най-великата за него защото не е видял следващата, която ще е още по-добра няма да коментирам), но за конкретния питащ да не отговаря въобще на исканията му...

 

Та такива ми ти работи... :) Не искам никого да обиждам, но просто така виждам нещата - робите на марките хвърлят пепел в очите :P

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали марките не са допринесли с Качество,за да имат роби по целия свят?

Поне не си представям Ерик Клептън да се забавлява с китайски Скуайър,вместо "Блеки". :hysterical:

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм или не ме разбра, или се правиш а интересен :blush: Не говоря за страта на Клептън или за SG Custom-а на Енгъс Йънг, нито за която и да бил друга бройка конкретна, остамнала в историята с дългогодишната си експоатация и многобройните си сетъпвания и персонализации. Говоря за това как има супер много чевета, които си хвалят своята китарка за най-великата. Примерно ибанец грг нам си кво е най-великата - купувайте си всички. Идеята ми е, че има прекалено много хора, които дават акъл, а са с прекалено малък поглед върху различните марки и модели (тук влизам и аз и точно заради това не препоръчвам като изоглавен дадена марка или модел като най-добра, а по-скоро като средностстически показатели за марката/модела). Пример е също и как всички плюете пълдин, кремона, орфей та дори и скуайър, а има бройки от тези марки, които никак не са за ихвърляне, но понеже някой си чул отнякъде 'разбирач' да плюе и типично снобарски и ние възприемаме... Сляпата вяра е най-грешна и затова винаги съм препоръчвал и винаги ЩЕ препоръчвам да се ходи , да се порбва и да се избира на място :music336:

 

П.П. Не смятам бтв, че баш Ерик Клептън се нуждае от съвети каква китара да си купи, хеле пък и да е нисък или среден клас :hysterical:

 

Поздрави,

Влад

 

Едит: Само забравих да спомена: не китарата прави китариста, а китариста китарата :metalist: Ако си чук като мен и не можеш да извириш три акорда на кръст и най-невероятното есп да ти дадат няма да си шредър, но виж ако си талантлив китарист и на скуайър би вадил убийствени звук и мелодия ;)

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами с голям успех започва темата ;) За жалост ще се наложи да я затворя. Ако имаш подобни хрумвания занапред прегледай разделите и ще видиш раздел Предложения. А ако целта ти е предизвикаш спора на хората, които най-много флуудят, просто недей да пускаш такава тама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.