h0s Публикувано Септември 30, 2007 Публикувано Септември 30, 2007 Вижте ся,нов съм в форума,да,но ми дойде една идея и не се здържах някак си да не пусна тема.Така,събирате се в чата примерно няколко по-разбиращи и знаещи и правите една класиця-"начинаещи-рок,блус,поп,"чалга",ала-бала...и за всеки един стил слагате по 3-4 универсални(с достъпна цена) китари (ел.китари) за начинаещи.Правите същото за по-напреднали хора ,които обаче не могат да си изберат китарка.И така с кубета ,адаптри ,тремола и сякакви глупости свързани с китарите!После събирате на куп всички е-магазини,както и тези в по-големите градове в България(поне за които се сещате).Всичко това се събира на куп в една тема,така поне според мен мнооого от пусканите сега теми няма да имат смисъл,а хората ще си решават проблемите само като погледнат тЪзи въпросна тема.Мисля ,че идеята е добра,иска време и търпение ,но е за доброто на форума. Ако решите ,че е много тъпо като идея,теглете му катинара ,или направо в коша...но не ме псувайте моля ви се (=
edgecrusher Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Не е тъпо, но е много идеалистични и трудно да се получи. Поне практиката досега показва, че всеки търси нещо по-различно и/или не харесва това,което някой друг харесва... Абе няма оправия хахахаха
vlex Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Хмм... Не бих казал, че има смисъл от тая идея. Всеки търси различно нещо: визия, звук, удобство, и т.н. в един клас китари има без или с няколко различни вида тремола. Отделно може човек да направи компромис за бриджа, за да вземе нещо с по-добри адаптери. И така мога да продължавам много дълго. А за това, че голям процент от хората тук са роби на отделни марки няма да го подхващам като въпрос дори... Идеята е от тези утопични системи, които работят само при идеални условия. За съжаление такива в практиката все още няма => предполагам всичко ще си бъде и занпред така: някой пита каква китара да си купи, понеже видиш ли е начинаещ и има парички от еди къде си 'нам си кво, после 16 човека дават акъл за конкретен инструмент, просто защото имат поглед върху него и макс още 1-2. Накрая идва аз или някой друг и понеже обичаме да сме контра казваме, че най-умно е да се тръгне и да се пробва на място, защото от китара до китара разлика гигантска има, за китари от една партида също, за различни марки и модели да не говорим. Демек е най-добре да отидеш с някой разбиращ да избереш на място, вместо да седиш и да се вслушваш в кухи съвети, че видиш ли еди си коя китара е най-великата, може би защото може да е най-великата за този, който я препоръчва(за това дали е най-великата за него защото не е видял следващата, която ще е още по-добра няма да коментирам), но за конкретния питащ да не отговаря въобще на исканията му... Та такива ми ти работи... Не искам никого да обиждам, но просто така виждам нещата - робите на марките хвърлят пепел в очите Поздрави, Влад
Hillbilly Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 (Редактирано) А дали марките не са допринесли с Качество,за да имат роби по целия свят? Поне не си представям Ерик Клептън да се забавлява с китайски Скуайър,вместо "Блеки". Редактирано Октомври 1, 2007 от Hillbilly
vlex Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 (Редактирано) Хмм или не ме разбра, или се правиш а интересен Не говоря за страта на Клептън или за SG Custom-а на Енгъс Йънг, нито за която и да бил друга бройка конкретна, остамнала в историята с дългогодишната си експоатация и многобройните си сетъпвания и персонализации. Говоря за това как има супер много чевета, които си хвалят своята китарка за най-великата. Примерно ибанец грг нам си кво е най-великата - купувайте си всички. Идеята ми е, че има прекалено много хора, които дават акъл, а са с прекалено малък поглед върху различните марки и модели (тук влизам и аз и точно заради това не препоръчвам като изоглавен дадена марка или модел като най-добра, а по-скоро като средностстически показатели за марката/модела). Пример е също и как всички плюете пълдин, кремона, орфей та дори и скуайър, а има бройки от тези марки, които никак не са за ихвърляне, но понеже някой си чул отнякъде 'разбирач' да плюе и типично снобарски и ние възприемаме... Сляпата вяра е най-грешна и затова винаги съм препоръчвал и винаги ЩЕ препоръчвам да се ходи , да се порбва и да се избира на място П.П. Не смятам бтв, че баш Ерик Клептън се нуждае от съвети каква китара да си купи, хеле пък и да е нисък или среден клас Поздрави, Влад Едит: Само забравих да спомена: не китарата прави китариста, а китариста китарата Ако си чук като мен и не можеш да извириш три акорда на кръст и най-невероятното есп да ти дадат няма да си шредър, но виж ако си талантлив китарист и на скуайър би вадил убийствени звук и мелодия Редактирано Октомври 1, 2007 от vlex
h0s Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 Ясно,няма да я бъде ,но по скоро исках в една тема,да се напъхат няколко от тези ,които са най-много флуудят форума.
IgniteAll Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Ами с голям успех започва темата За жалост ще се наложи да я затворя. Ако имаш подобни хрумвания занапред прегледай разделите и ще видиш раздел Предложения. А ако целта ти е предизвикаш спора на хората, които най-много флуудят, просто недей да пускаш такава тама.
Recommended Posts