thekiller Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 духовите инструменти са супер яки.най-много ме кефи тромпета,той е много универсален инструмент.на него звучат добре както и класика и джаз,така и народна музика.страшен инструмент. Цитирай
Molko Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Здравейте, някой има ли ноти за флейта? Можеш да намериш такива в музикалния магазин отстрани на Народния Театър Там има едни розови, оранжеви тънки книжчици Цитирай
Rocko Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 Здравейте на всички.Аз от доста време се опитвам да намеря някой който да се занимава с духови инструменти.Имам един проект, който мисля че далече излиза от границите на това с което вие се занимавате, но ще се радвам ако някой се отзове на моя зов за помощ............ Бе човече, тва дето чух е 2 минути късане на гласни струни и 10 секунди някакъв бек-брас За толкова малко духане дали си струва да изравям стария си тромпет?......Виж, ако цялото парче е с брас, може би си заслужава тръпката Цитирай
Gergi Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 А иначе други флейтисти има ли? Ми аз от около месец свиря на блок-флейта :-) Цитирай
Molko Отговорено Януари 21, 2007 Отговорено Януари 21, 2007 А иначе други флейтисти има ли? Ми аз от около месец свиря на блок-флейта :-) Какъв вид? Аз свиря на сопрано Цитирай
Rumenman Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 Привет на всички колеги "духачи". Аз свиря на Валдхорна (знака на пощата ). За съжаление не видях никой да споменава нищо за този "странно приятен" инструмент. И понеже е всеизвестно ,че медните духови инструменти са най-трудни за овладяване а от своя страна Валдхорната е най-трудния сред медните духови ,реших да спомена и тази "тръба". Цитирай
Билка Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 А иначе други флейтисти има ли? Ми аз от около месец свиря на блок-флейта :-) Гери честит нов инструмент! Как реши да свириш точно на това? Цитирай
Билка Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 Има ли някой друг, освен мен, който да свири на духов инструмент?Snowwhite, прочетох топика за гайдата (и твоите инструменталистски умения), така че те имам впредвид :D Аз се занимавам с кавал Цитирай
Bakalov Отговорено Януари 23, 2007 Отговорено Януари 23, 2007 хм... значи казваш валдхорната е най-трудният инструмент а??? на мене лично много не ме кефи щото има приложение само в симфоничният оркестър . (ако греша ме поправете ама аз само там съм виждал валдхорна). П.П успех в начинанието ти с валдхораната румба Цитирай
top-dirigent Отговорено Януари 23, 2007 Отговорено Януари 23, 2007 Ми в защита на всички валдхорнисти. И според мен валдхорната е най - трудния меден духов, и не се използва само в симфоничния оркестър. Използва се и в духовите оркестри, но там има най - лесната партия Но нека да не се засягат другите колеги които свирят на други инструменти. ( аз съм кларинетист) Цитирай
boychrist Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Само не трябва да духаш много силно, че стават едни киксове Имам едно може би профанско питане (не съм музикант и не свиря), но бих искал да знам какво е това "кикс". На няколко места го срещам ... Дали това е заекване на инструмента или нещо друго. Благодаря Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 здравей "кикс" се използва за неуспешно изсвирен тон, грешка и т.н. поздрави Петър Цитирай
Vlad Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 "Кикс" се нарича конкретно ситуацията, в която меден духов инструмент не уцели точно позицията от уста и при това положение не се чува правилния тон с определената му височина, а нещо като пръдня. В по-широк смисъл е както каза kitaratapesho. Влад п.п. Като гледам коментарите до тук, бих казал, че и аз духам - на дудук и на тин уисъл. В. Цитирай
DummTekKa Отговорено Януари 30, 2007 Отговорено Януари 30, 2007 аз преди няколко дни си взех окарина от рилския манастир и имам желание да се науча инче разцъквам си и един дудук и едно дет му викам кратунка щото не му поня африканското име хах его е бтв дръмбоя не може ли по някав начин да се впише към духови Цитирай
Recommended Posts