Hush Публикувано Септември 27, 2007 Публикувано Септември 27, 2007 Един дедо ми предлага бас Орфей за 60 лв вика че е в добро състояние, струва ли си и някой ако може да ми покаже малко снимки щтот ми е ясно че звука няма да е идеален ама мноо се чудя как изглежда, търсех в нета ама не намерих, предварително мерси... Цитирай
Spermicide Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 http://meatexz.com/cheesyguitars/guitars_orfeus.html Много забавен сайт Не, 60 лева за такъв бас не са оферта... Освен ако няма инкрустирани скъпоценни камъни по него или автограф на Флий от Ред Хот Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 Ами, не искам да казвам тежка дума, но толкова са цените на тези басове ако са запазени. Ако грифът не е изметнат, праговете не са изпилени и басът е верен, тоест не е фалшив, според мен става. Тук са продавани такива бас китари на къде-къде по-високи цени и не е имало негативни коментари. Цитирай
Hush Отговорено Септември 27, 2007 Автор Отговорено Септември 27, 2007 хаха наистина мноо забавен сайт, мерси мноо за линка и тоя orfeus precision хич не е зле бих дал 60 за него... Цитирай
Радослав Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 (Редактирано) ее моя бас орфеус го няма там иначе ако е запазен наистина си залсужава 60те точки Редактирано Септември 27, 2007 от Радослав Цитирай
kolega Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 Да ве има и читави талпи, може да са една на хиляда, ама има А дано да е от тях Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 само да не е от едни с форма на цигулка - отвратителна грозотия, с него не може да се свири седнал, но пък звука му е малко по-добър от на п-бас копието http://www.snimka.bg/album.php?album_id=34904&photo=3 сещам се за още едни полукухи със f-отвори и за едни чамови, които грифа им тежи повече от тялото и пада на земята като седиш прав но те май бяха кремона Цитирай
Hush Отговорено Септември 28, 2007 Автор Отговорено Септември 28, 2007 мерси за отзивите, в крайна сметка го взех и най-хубавото е че оспях да смъкна на 40 басчето е полуакустично и го няма на сайта даже и не оспях да разбера дали е орфей или кремона щот никаде нищо не пише, като го постегна ще кача снимки и вие да му се нарадвате обаче има мноо работа по него.... Цитирай
kremon Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 ...в крайна сметка го взех и най-хубавото е че оспях да смъкна на 40 басчето.... Хубаво си направил. Аз лично докато се навих (т.е. съпругата ми ме нави ) да си взема Fender Precision свирех (и още си се кефя с тях) със следните модели: Orfeus (model unidentified) приличащ на тази китара, Kremona bass, Orfeus Hebros, контрабас Кремона и най-любимата ми Orfeus Precision-type electric bass (със страхотен Румънски адаптер ). А в момента един приятел ми сглобява на дъска от Orfeus Precision-type electric bass, два (още не знам какви) адаптера прекъсвач, два потенциометъра за тонкоректор и усилване и немонтиран досега fretless гриф правен преди 18 години от Пловдивски лютиер (не му помнят името). Та нямам търпение да го пипна. Цитирай
ckeuta Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 Аз лично свиря със този http://meatexz.com/cheesyguitars/orfeus_precision.html , само че моя е фретнат =] доволен съм от него на времето го взех за 90лева =] Цитирай
anonymized_2157 Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 (Редактирано) сещам се за още едни полукухи със f-отвори и за едни чамови, които грифа им тежи повече от тялото и пада на земята като седиш прав но те май бяха кремона Мне... Май са Орфей. Моя стария бас е Орфей и грифа му тежи повече от тялото щото то е кухо Един такъв много ръмбав такъв... Утре ше взема да го снимам и да видим дали за това става дума Редактирано Октомври 7, 2007 от Blinda Цитирай
anonymized_2157 Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Ето снимки на моя Орфей, Overdrive, да не би твоя да е такъв, щом го няма в сайта? Орфей I Орфей II Oрфей III Цитирай
kremon Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Ето снимки на моя Орфей, Overdrive Много ми харесва. Хубава работа.......малко като се пооправи и смени "петицата" с жак. Мисля, че тези адаптери стават. Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 аз не съм имал никога бас орфей но един приятел имаше - ще дам снимка щом намеря - копие на ибанез от началото на 80те е - масивен 34" гриф, два J-адаптера, солидно тяло от чам със симетрична форма подобна на сг, но със затъпени рога (грифа влиза съвсем малко в тялото) и култовите 20годишни гладки струни Цитирай
Hush Отговорено Октомври 13, 2007 Автор Отговорено Октомври 13, 2007 Е тоя бас дето го купих е същия като на Blinda само че главата на грифа е по различна. Цитирай
Recommended Posts