Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
ми незнам за вносните "боклуци" но "добрите" кремона и орфей ако ще да са направени от скъпи дървета с фурнири от махагони и т.н. до една са фалщиви ;) за орфей - просто няма смисъл да коментирам какви фрапиращи разминавания с близо половин тон съм срещал, а до сега не съм видял и абсолютно вярна кремона, за разлика от евтините стагове, така че...

едит: говоря за по-старото производство, за сега не знам

Прочети какво пише тук и после се опитай да ме разубедиш да си купя Кремона :)

Тук

Мисля, че статията и самото интервю обезмислят каквото и да напиша.... той текста говори самичък

Отговорено

Малко и от мен - аз свиря на класическа китара , с това започнах, така изглежда и с това ще свърша ;), тогава свирех класика , сега се опитвам да мисля малко в Таунер стайл, не че става, но кое пречи човек да се пробва.

Относно китарите ..да вярно е че в Казанлък има много добри майстори, Галин , например...но тези хора си знаят цената и за 200 лева няма да продадат китара която за правили месец...те произвеждат майсторски инструменти които извън България биха стрували 4 цифри в евро, а тука са все още към 3...но това е великолепен инструмент и ако човек наистина търси нещо добро , сделката си заслужава..

Имам две класически китара, едната е лека, фламенко стил, правена от майстор в България. Не е лоша китара но и липсва дълбочина, а за фламенко атака..но пък има невереятно тънък гриф за класическа, явно е правена за човек с малки ръце или дете,

Другата е моето любимо попадение - чешка китара правена в Чехия - невероятен звук за цената си ( около 300ЕУ...

А за кремоните - ами не ми е попадала добра китара произведена там, не мога да си обясня защо ...дано пък да греша...

Отговорено

Аз също все още съм на класическа но редовно си забивам жици на електрото :)

Според учителя ми по китара скоро ще съм напреднал китарист :recourse:

Отговорено

PlamenM много съжалявам, че не ти е попадала добра Кремона. Приятелката ми свири на такава и трябва да кажа, че такъв звук не съм чувал никога никъде... нямам представа кой я е правил, нямам представа колко струва. Знам, че е скъпичка, но не мога да кажа точна цифра. Знам също, обаче, че е най-невероятната класическа китара, която някога съм виждал. Ще я снимам и ще пусна тук в темата една снимка, та да видите всички за какво иде реч..

Отговорено

Когато направих такава сериозна реклама на Кремона направих грешката да не уточня, че става дума за правените .сега. китари. За старите орфеи и кремони, намерени по прашасалите тавани, забравени там от десетилетия от родителите ни, с които огромна част от днешните вече израстнали китаристи са започнали да свирят, имам доста ниско мнение. Има много сериозна разлика в китарите, които се правят сега в Кремона, и тези които са се правели преди години.

Последната китара Кремона, която видях, беше поръчана от Кремона и пратена с куриер. Цената й беше 350 лв +/- 20-30 лв и определено беше ясно една класа над всички китари, на които съм свирил по магазините в София за същата цена... а като се замисля, по магазини не съм и виждал значително по-скъпи, с едно-две изключения.

Отговорено

Не разбирам защо човек трябва да си купува китара по куриер, която не е пробвал, на такава цена, след като в магазин може да пробва например Rodriguez и Hofner, които започват от 300 лв., а по-хубавите модели са около 800 лв. като тази например:

http://www.hofner.com/gab/en/phpshop/43/pa...category_id,13/

Но никой не сподели впечатление от тези марки...

Отговорено

Айде още един в отбора... само, че аз май отивам към резервната скамейка :beer: навремето свирех много класика, имах една концертна Ямаха (която в последствие отиде в ТОНИ), която вършеше перфектна работа - удобен гриф и плътен тон. Сега пак съм с Ямаха, само че от серията Сайлънт и не свиря класика толкова много, колкото повече боса нова/самба/латин неща. От време на време вадя прашните папки с класика и разсвирвам - страхотно нещо е класическата музика!

Отговорено
PlamenM много съжалявам, че не ти е попадала добра Кремона. Приятелката ми свири на такава и трябва да кажа, че такъв звук не съм чувал никога никъде... нямам представа кой я е правил, нямам представа колко струва. Знам, че е скъпичка, но не мога да кажа точна цифра. Знам също, обаче, че е най-невероятната класическа китара, която някога съм виждал. Ще я снимам и ще пусна тук в темата една снимка, та да видите всички за какво иде реч..

Кремона наистина са подобрили производството си , в каква степен мога да кажа само ако се разходя до завода.

тези дни пробвах Hofner китари в РФ - това са китари с перфектно съотношение цена-качество,

Отговорено (Редактирано)

Кремона очевидно наистина са подобрили производството си , в каква степен мога да кажа само ако се разходя до завода.

тези дни пробвах Hofner китари в РФ - това са китари с перфектно съотношение цена-качество, модела беше около 800 лева, и звучеше много много добре.

Малко въпросче - някой пипал ли е фламенко модела на Ямаха, мисля 117Ф..?

Редактирано от PlamenM
Отговорено
Не разбирам защо човек трябва да си купува китара по куриер, която не е пробвал, на такава цена, след като в магазин може да пробва например Rodriguez и Hofner, които започват от 300 лв., а по-хубавите модели са около 800 лв. като тази например:

http://www.hofner.com/gab/en/phpshop/43/pa...category_id,13/

Но никой не сподели впечатление от тези марки...

айде пак спам от мен...свирил съм и на двете марки - мисля че Хофнер е по добрия вариант -има ги в РФ

Отговорено

е хайде де пусни я да я видим

Отговорено (Редактирано)

и аз свиря на класическа китара,от 2 години,ся в музикалната академия в пловдив,ще продължа..

в момента се занимажам с около 3-4 произведения много сериозно,и ги препоръчвам на всеки,това са композиции ,заради които наистина си заслужава да се занимаваш с този инструмент :

Isaac Albeniz - Asturias

Leo Brower - Un Dia De Noviembre

Agustin Barrios - La Catredral

Carlo Domeniconi -Koyunbaba

Villa Lobos - Prelude n4 in Em

Tomaso Albinoni - Adagio In G Minor

Albinoni, Tomaso - Adagio In G Minor

Една суита на Бах, и на Бетховен- Лунната соната, и Елиза

Бройката на невероятните произведения е много дълга, но това са тези ,които съм си поставил за цел да ги науча до лятото..ма май няма да успея :thumbs_up:

Редактирано от Bacho0