SKYFACE Публикувано Септември 24, 2007 Публикувано Септември 24, 2007 (Редактирано) Здравейте ! Пак се сблъсквам с различни отговори на моят въпрос-къде всъщност е произведен оригиналният микрофон Shure SM 58 ? Според едни е в Мексико ,а според други в САЩ(китаиските ментета отпадат веднага ) И сега имам познат в САЩ на които съм поръчал да ми купи такъв-само че да е произведен в САЩ.Но дали имат производство още на този модел-или са останали само Мексиканските и китаиските варианти ?...И още нещо-казаха ми че тук не може да се намери в музикалните магазини оригинален Shure -това наистина ли е така ? Но ми е писнало вече от ментета-така че моля за помощ но само от хора които са 100% убедени какво твърдят-а не собственици на магазини,които защитават продуктите си ! Редактирано Септември 24, 2007 от SKYFACE Цитирай
Mandalay Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Според мен в САЩ, но това едва ли има особено значение, доколкото знам в момента производството е в Мексико. А относно това от къде може да се купи в БГ... Музикална къща "Фактор" са официален вносител на SHURE за България и не мисля, че продават ментета. Поне не съм някой да се е оплакал от подобно нещо. Цитирай
SKYFACE Отговорено Септември 24, 2007 Автор Отговорено Септември 24, 2007 (Редактирано) Това означава ли че мексиканският Shure SM 58 е със същото качество като американският ?И във "Фактор" сигурно се продава Shure made in Mexiko ? Редактирано Септември 24, 2007 от SKYFACE Цитирай
Mozart Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Ето ТУК пише . По-специално през 1984 г. Тоест - ДА ! П.С. Следващият път първо Гуугъл, после тема ! Онзи ден чух един китайски SM58 и мога да кажа че с нищо не беше по-лош от оригиналния, освен с това че ако падне веднъж, ще му е за последно защото липсва мекото окачване на капсулата ! Цитирай
SKYFACE Отговорено Септември 25, 2007 Автор Отговорено Септември 25, 2007 Искаш да кажеш че няма разлика в качеството между оригинала на Shure SM 58 и китайското менте ? Не съм хич съгласен-на външен вид може и да са еднакви-но като технически характеристики едва ли А това за падането може да е така-но не само това е разликата... Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Моят SM58 e мексиканси и е на 10 години падал е безброй пъти и нишщо му няма само боята му се е обелила. Цитирай
SKYFACE Отговорено Септември 25, 2007 Автор Отговорено Септември 25, 2007 За падането ок-сигурно е здрав ,но мен ме интересува наи-вече качеството му дали е същото ?Както всички знаем примерно за китарите Jakson -имат производство в Индия,Япония ,Америка.Наи-кофти са първите,вторите са добри ,но наи-добрите са американските и съответно по-скъпи.Така и тук-китайски,мексикански и американски Shure Но тук е България и сме свикнали да се примиряваме с по-евтини и некачествени неща... Цитирай
Mandalay Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 По лични впечатления, а и по сведения от доста запознати приятели разлика между американски и мексикански SHURE SM58 почти няма. Тва първо, второ: американски не се произвеждат. За да си купиш такъв, трябва да търсиш втора употреба, а в интерес на истината, хората рядко продават мексикански, пък какво остава за американски SHURE. Трето, китайски НЕДЕЙ ДА СИ КУПУВАШ в никакъв случай. Четвърто: по-истински шурове от тези, които внасят и разпространяват Фактор няма да намериш в България. Ако имаш начин, нека някой да ти го внесе от САЩ, хем са по-евтини. Но и там се разпространяват SHURE made in Mexico. Ако нямаш възможност за внос от чужбина... вариантите просто са съвсем малко. Дано да съм ти бил полезен. Цитирай
SKYFACE Отговорено Септември 26, 2007 Автор Отговорено Септември 26, 2007 Благодаря ти ! Това си е изчерпателен отговор Вече 2 пъти се чух с моят познат от Америка-той ще идва тези дни-но и там не може да намери американски...вече си е стар като модел и май наистина не го произвеждат Ами остава Мексиканският Shure-ще го изчакам все пак да се върне от щатите и ако не е взел почвам оглед по магазините тук Ще пробвам и други модели-може пък да си харесам и нещо друго Благодаря на всички които се включиха в темата Цитирай
Mandalay Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 Вобще не се чуди, ами взимай твоят човек да ти го взима нов от САЩ. Цената му тук е 250лв. Там е около $100 ЦЪК Бета58 също ще ти е много изгоден вариант при $160 там, а цена тук около 350лв. Т.е. бета от там ти е по-евтина от СМ от тука. Но това вече си е въпрос на личен избор Поразгледай в раздела. Доста са разисквани тези 2 микрофона Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 Съпоставял съм ги когато си купувах мирофон можех да взема американски втора ръка но предпочетох да си взема новия макар да е мексикански нямаше никаква разлика в звука. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 Аз ги иамх и двата(на скоро ги продадох).Разликата беше,че американския беше малко по ясен(тоест с леко по малко средни).Аз лично харесвах американския повече. Цитирай
dorchester Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 От втора ръка знам за случай, когато са изпробвани в магазин последователно американски и мексикански Shure. Купувачът си дошъл с американския в ръка и искал да купи втори. Продавачът вади мексиканския и го включва в усилвател, говорител, каквото там... Купувачът почнал да ги редува - за неволния наблюдател (непевец) станало ясно, че са доста различни. Купувачът си тръгнал без да купи, казал, че ще търси американски на старо. Това може и нищо да не значи, ама... Цитирай
Termy Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 ВНИМАНИЕ!!! ПОСТ ОТ НЕКОМПЕТЕНТЕН!!! Абе, така като ви чета и си мисля... Това в крайна сметка е аналогова техника. Има значение, ако щеш, под какъв ъгъл са запоени кондензаторите Разликите в мненията за двата може ли да идват не от мястото, където са произведени, а от самите (конкретни) микрофони? Цитирай
miki Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 (Редактирано) http://audio-studio.blogspot.com/2007/11/fake-under-shure-sm58-do-not-allow.html----shure sm58 http://reviews.ebay.com.au/Fake-Shure-Beta58-Microphones-How-to-spot-them_W0QQugidZ10000000006603964-----shure beta58a в помощ на всички колеги които търсят оригинала.....-дерзайте Редактирано Април 10, 2011 от miki Цитирай
Recommended Posts