heart_of_steel Публикувано Септември 6, 2007 Share Публикувано Септември 6, 2007 Тааака,най-накрая си взех китара-Stagg C542.Сега,искам да ви попитам при всеки ден,или през ден свирене(издаване на звуци по-точно...) с перце повечето време,кога ще трябва да и сменям струните,трябва ли да я почиствам или нещо такова...абе изобщо как да я поддържам... ЛляляЛЯляля БАЙ ДА ЛЕЙ,китарата много ми хареса,вече научих 3 мелодийки и почти схванах нещото с нотите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 (Редактирано) Първо, честита китара! Сега... Хубаво е да си намериш едно меко памучно парцалче (примерно аз ползвам такова за почистване на очила - във всяка оптика ги има) и да забърсваш китарата преди и след свирене. А ако прецениш, може и по време на свирене. Аз минавам навсякъде - гриф, тяло, глава, струни даже. Струни се сменят принципно на 1-2 месеца, но ако не си доста капризен откъм звук може и повече време да изкараш - сам си преценяваш. Можеш да си потърсиш и малко машинно масло - като сменяш струни, капваш по капка в зъбчатите колелца на ключовете - за поддръжка просто. Капвай по капка само, не искаш да си омажеш цялата китара в машинно масло А, и още нещо - щом свириш с перце на найлонови струни, хубаво е да по-мекичко. Редактирано Септември 6, 2007 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
heart_of_steel Отговорено Септември 6, 2007 Автор Share Отговорено Септември 6, 2007 Незнам дали има разлика,но в магазина ми казаха ,че струните са пластмасови. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 Пластмасови=найлонови струни! Аз ти разправях нещо за класическите, ама както си си решил... Ае честито! И за струните: на едната ми китараотпрах повече от година с един комплект и си звучи екстра, тъй че е доста относително до марка струни, време свирене, колко ти се потят ръцете етц... Поздрави, Влад П.П. Да беше сложил някво по-кадърно заглавие! Ако бях мод щях да я делна без да зяпам за кво иде реч... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 Струните си ги сменяш когато ти е на кеф. Аз мойте за пръв път на акустичната си ги смених чак когато ми се скъса едната Аз тогава ползвах 1мм перце Сега за акустичната въобще не ползвам перце и струните са си ОК. Колкото за почистването колегата Icarus е напълно прав Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Surikat Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 Памучно парцалче => бял памучен потник(от ония дето се водят бельо) .Аз с такъв си я бърша и всичко е точно.Честита ти китара и успех . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 Чакай сега. За смяната на струните. Понеже гледам си абсолютно начинаещ във всичко свързано с китарата да те предупредя още от сега да не ти дойде на акъла да слагаш метални струни!!! Ще си пре**ш китарата и то много лошо. Другото което е - найлонови струни се сменят много по-рядко от металните, най-малкото защото им трябват поне 3 седмици да се разпънат хубаво и да спрат да се разстройват постоянно. Вярвай ми - разтягат се МНОГО. А кога да ги смениш можеш да съдиш по увитите струни - когато се прокъса обвивката (най-често където се допират до прагчетата) е време да ги смениш. Научи се и как се връзват. После, на найлонови струни се свири само с пръсти, защото с перце ще ги прецакаш бързо, ако ломиш по-силно, а вече знаеш, че не можеш да сменяш струни през 2 седмици... И така. Браво за ентусиазма, иначе, но първо приеми китарата като инструмент. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
heart_of_steel Отговорено Септември 6, 2007 Автор Share Отговорено Септември 6, 2007 Да,мерси на всички за съветите. За струните още в магазина ми казаха,че е по-добре да почна с пластмасови,защото със метални ще ми е по-трудно,пък и се сменяли по-често,затова реших да ги оставим така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 Toя келеш дето ти го е казал тва за по-лесното е бил или абсолютен многознайко или тъп чук, опитващ се да си пробута стоката! Най-лесно е на китарат, на която ти е най-удобно! Казвал съм ти го вече няколко пъти, ма кой да слуша... Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
heart_of_steel Отговорено Септември 6, 2007 Автор Share Отговорено Септември 6, 2007 Знам,че си ми го казвал,китарата ми е удобна,това беше един от критериите по който избирах.А тоя човек ми каза,че металните струни 'режели' и било по-неудобно като за първа китара и начало. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Talic_Zealot Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 (Редактирано) Те ако "режеха" тука 90% да сме инвалиди в този раздел.. Edit: Инвалиди И-ва група с придружител Редактирано Септември 6, 2007 от Talic_Zealot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 Toя келеш дето ти го е казал тва за по-лесното е бил или абсолютен многознайко или тъп чук, опитващ се да си пробута стоката! Най-лесно е на китарат, на която ти е най-удобно! Казвал съм ти го вече няколко пъти, ма кой да слуша... Поздрави, Влад E, какво им е лошото на класическите китари, де? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Talic_Zealot Отговорено Септември 7, 2007 Share Отговорено Септември 7, 2007 Е нищо лошо и няма.. някои хора си харесват мекия звук и си вземат класически, други ги влече жицата и си земат Jazz, ел... въпросът е, че продавачът го е причислил към 3-ти вид с кашкавалено тяло, неспособно да понесе режещата сила на металните струни . Не упреквам, но аз (както и много други предполагам) започнах на метални и нямах никакви проблеми освен загрубяващата кожа, за която сега се радвам . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Септември 7, 2007 Share Отговорено Септември 7, 2007 Не че съм голям спец , но и на мен ми казаха , че е по-добре да почна на найлонови , защото пръстите ми тогава още не бяха свикнали на метални и наистина когато си взех 1-вата ел китара малко после ме боляха пръстите (е то беше съвсем леко).Боли при металните само първите няколко дена и то даже ако това се нарича болка А пък и аз лично на акустичната предпочитам да свиря с найлонови - по мек звук изкарват и той ме кефи доста повече отколкото звука на американските кънтри китари дето са с метални струни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
heart_of_steel Отговорено Септември 9, 2007 Автор Share Отговорено Септември 9, 2007 (Редактирано) А трябва ли да ползвам някакъв препарат за тялото на китарата ? Нещо с което да пръскам нещото с което бърша ,вода ? Или просто сухо старо потниче. Редактирано Септември 9, 2007 от heart_of_steel Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts