Dylan_101 Публикувано Септември 5, 2007 Публикувано Септември 5, 2007 Нова тема. Съжалявам за офтопика ама искам да поясня.5150 има само един резонанс потенциометър в повече с който се регулира наличието на ниски в обратната връзка. Тва което е написал Делян нещо не ми изглежда правилно. Резонанс е термин въведен от пиви - същата корекция е стандартен мод при солдано и се казва депт мод (depth mod) Най добре да направим нова тема и да изясним какво има при меса , пиви и солдано - за да няма дуал ректо - 2 канала трипъл ректо 3 канала .... или иначе казано неясно нам подвеждащи термини. Дими Възможно е, аз разсъждавах по аналогия с Меса Марк 4. Структурата на неговия преамп е Lead Gain -> Lead Treble/Lead Bass/Lead Mid -> Lead Drive -> Lead Master. Следва ЕQ и пауър амп. При 5150 е Lead Pre Gain -> Equalization (Low, Mid, High) -> Lead Post Gain. След това вече пауър амп и обратни връзки... Да не би при 5150 Lead Post Gain да играе ролята на master, т.е. за усилва/намалява без да криви? Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Стандартно при китарните лампови ампове мастер волюма е веднага след еквалайзера. За съжаление твоя марк 4 е бягство от стериотипа или развитие на фендер и при него (рабирайте го както искате) и при него еквалайзера е дори преди гейна веднага след първия триод. Ето: Стандатен амп - разбирай маршал солдано меса дуал ректо и така нататък вход триод 1 - гейн -триод 2 ,3 и така на татък - еквалайзер -мастер волюм а марк 4 е така вход триод 1 -еквалайзер гейн -триод 2 ,3 и така на татък -мастер волюм Амбициран от предишното започнах пост със историята на ламбовите ампове и ще засегна нещата в дълбочина - така че до скоро. Дими Цитирай
synchu Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Абсолютно вярно за нормалните Treble, Mid, Bass корекции. За графичният еквилайзер на Марк 4, доколкото знам, не е така. А? Цитирай
Dylan_101 Отговорено Септември 6, 2007 Автор Отговорено Септември 6, 2007 За съжаление твоя марк 4 е бягство от стериотипа или развитие на фендер и при него (рабирайте го както искате)и при него еквалайзера е дори преди гейна веднага след първия триод. Ее, аз въобще не съжалявам, чесно казано. Напротив, тази архитектура прави преампа на Марк4 способен на почти всякакъв звук. Затова и отпада нуждата от тюб скриймър за "затягане" на ниските, това се постига просто с намаляване на "бас" корекцията. Все пак не разбрах каква е ролята на lead pre-gain и lead post-gain в преампа на 5150.. Или да чакам отговор в другата тема? Абсолютно вярно за нормалните Treble, Mid, Bass корекции. За графичният еквилайзер на Марк 4, доколкото знам, не е така. А? Да, графичният EQ на марк4 практически играе ролята на тон-контрола при другите усилватели. Във веригата той се намира непосредствено преди пауър ампа. Даже fx-loopът е преди него. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 да ви питам ...кое е по доближаващо се до Богнер Екстаси. Пиви 5150 или МЕса или СЛО?....като звук и контрол? Искам да знам какво да поръчвам къстом Мерси! Цитирай
synchu Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Ами - никое - SLO като тип звук може би, макар че е по-крънчав, ако може въобще да се каже така и да си го представиш - Екстази-то има един мазен, гладък много мега як драйв - стра'отно чудесен просто. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 (Редактирано) стра'отно жалко. Майстора на твоя амп би ли могъл да го имитира ...Богнера де... Редактирано Януари 12, 2008 от Black Bird Цитирай
synchu Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Ами питай го Той си казва А по темата за тип амп/звук - ако те кефи последния звук на Петручи от последния албум на Тиътър, бтв - това е Меса Марк 4 - за солата е буустван с MXR или DS-1, ако се не лъжа. На мен ми харесва между другото доста Цитирай
sw1tched Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Мисля, че не са се мяркали снимки на 5150 отвътре, затова поствам тези, които намерих: Цитирай
metalhammer Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 ^ Тва което си постнал е комбо версията и за съжаление от снимките нищо важно не може да се разбере Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 5150 не беше ли лампово ... и се чудя къде са половината неща от цялата работа ... Нито трафове, нито лампи или транзистори ... ? Цитирай
metalhammer Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 Лампите и трафовете са от другата страна на шасито - няма снимки от нея. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 A'хааа !!! Мерси за разяснението Цитирай
Recommended Posts