liana Отговорено Март 11, 2015 Отговорено Март 11, 2015 Здравейте! Искам да попитам дали все още някой търси пиано? Немско и запазено ..не бих го продала,но съм кандидат-студентка и ще уча в чужбина.Спешно търся някой да го купи Цитирай
acc Отговорено Април 14, 2015 Отговорено Април 14, 2015 Едно пиано струва колкото един автомобил. По-точен отговор не мога да дам. Поздрави 1 Цитирай
CyberGene Отговорено Април 17, 2015 Отговорено Април 17, 2015 Има и Ферарита Това искаше да каже acc и го е казал много добре 1 Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 19, 2020 Отговорено Ноември 19, 2020 Не че не съм слушал доста хибридни пиана и рояли, но ще използвам тази стара тема, за да потвърдя още веднъж убеждението си, че акустичните пиана, макар и запазили външния си вид, вече далеч не са такива, на каквито съм свирил като малък. Kawai K300 ATX3 Aures Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 19, 2020 Отговорено Ноември 19, 2020 Това не е нещо ново. Yamaha първи въведоха такива пиана през 2013, като при тях се нарича TransAcoustic, Kawai пуснаха аналога Aures преди 2 години. Интересна концепция е, но мен не ме влече по никакъв начин Разликата с т.нар. silent пиана е, че последните в тих режим работят само със слушалки, докато при тези трансакустични пиана дигиталният звук се генерира чрез трансдюсер в резонаторната дъска и да свириш да кажем с по-тих дигитален звук - през резонатора, подобно на говорители. Или пък да смесиш акустичния пиано звук с някакви дигитални неща, тип стрингс... Аз направих вече година и половина с хибридната ми Yamaha AvantGrand N1X, което за моите нужди е възможно най-доброто: истинска механика от роял, дигитален звук. Живея в апартамент и съседите не биха ми позволили да свиря на акустично пиано по никое време на денонощието, дори и законът да казва друго - просто не искам да си разваляме отношенията. Те дори като свиря на говорители ми се сърдят Така че съм основно на слушалки. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 19, 2020 Отговорено Ноември 19, 2020 Да, знам че не е ново, но когато го гледах ме хвана носталгията по детството. ...пък и сам знаеш колко често в този раздел за пореден път някой пита за покупка на ново пиано като предварително се извинява, че е пълен аматьор в материята. Та постът ми е нещо средно между чесане на езика и разширяване общата култура на аматьорите. Цитирай
Recommended Posts