haagman Публикувано Септември 5, 2007 Публикувано Септември 5, 2007 Искам да ви попитам, колко горе долу струва едно пиано? Нищо специално, а просто безобидно, но не и старо или некачествено пиано. Освен това, какво трябва да се гледа при покупка на пиано? И последно - пиано или синтезатор? Цитирай
Васил Костов Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Има едно много полезно нещо в интернет. Викат му Google. Но айде от мен да мине: http://www.camerton99.com/piana/piana.html http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP....s_level=hgruppe http://www.thomann.de/gb/keys.html?sid=287...d92157a4a0abbca А каква е целта на последния ти въпрос? Дали да почнеш на пиано или на синтезатор или какво? Цитирай
haagman Отговорено Септември 6, 2007 Автор Отговорено Септември 6, 2007 Попринцип за цел Гугъл има да обърка неориентирания, и затова се допитвам до 'знаещите батковци' Мерси че ми отговори двусмислено на единия въпрос. А последният ми въпрос пита точно това - дали да започна на пиано или синтезатор, и кое повече си ствува като за начинаещ. (Абе просто искам някой разбиращ да ме насърчи и да ми каже аджеба какво да правя..) Цитирай
Васил Костов Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Ами почни на това, което ти е удобно. Единствената причина да не почнеш на пиано е ако имаш много къси пръсти. Аз лично предпочитам пианото. Цитирай
Slav Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Аз си взех много яко пиано от Музикална къща "Канев" за 920 лева, а пианото беше руско и много хубаво Цитирай
София Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Искам да ви попитам, колко горе долу струва едно пиано? Нищо специално, а просто безобидно, но не и старо или некачествено пиано. Освен това, какво трябва да се гледа при покупка на пиано? И последно - пиано или синтезатор? Цитирай
София Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Искам да ви попитам, колко горе долу струва едно пиано? Нищо специално, а просто безобидно, но не и старо или некачествено пиано. Освен това, какво трябва да се гледа при покупка на пиано? И последно - пиано или синтезатор? Здравей , Току що си купихме пиано от музикална къща . Пианото е руско Белорус и струва 800лв.Аз не разбирам от пиана ,но преподавателката на дъщеря ми каза , че ще върши работа Незнам дали е ефтино или скъпо, но нямах време да търся повече. Цитирай
lockfolder Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Попринцип за цел Гугъл има да обърка неориентирания, и затова се допитвам до 'знаещите батковци' Мерси че ми отговори двусмислено на единия въпрос. А последният ми въпрос пита точно това - дали да започна на пиано или синтезатор, и кое повече си ствува като за начинаещ. (Абе просто искам някой разбиращ да ме насърчи и да ми каже аджеба какво да правя..) виж ако имаш амбиции в клавишните трябва непременно да минеш през пианото или поне през хубави, тежки клавиши на някое stage piano. ако обаче вече си на около 20год и тепърва започваш и нямаш желание за дълго но качествено обучение по пиано, защото нито за 2 седмици, нито за 2 месеза за съжаление се научава човек да свири добре на пиано, си вземи кийборд. в буквалния смисъл синтезатор едва ли ти трябва - това е кийборд който произвежда звуци Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 Пианото е сериозно нещо...в общи линии: пиано = класическа музика, в къщи (мерцедес - тегло, големина (комфорт), ЗВУК на двигателя) синтезатор = работа, било музикална или компътърна в студио (кола за града - малка, не гори много) Естествено, че има и синтезатори за вкъщи и пиана за студио, но аз говоря като тенденции! Ако искаш да пренасяш пиано, ще ти е по-тръдно от колкото синтезатор. Също така има разлика м/у синтезатор и ел. пиано... (ел.пианото е среден вариант, ако е с твърда клавиатука (hammer) - хем ще се учиш на него, хем ще можеш и да го пренасяш, но ако ще свириш класика, едва ли учителите ще ти позволят синти) Успех! Цитирай
tsveta Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 Пианото е сериозно нещо...в общи линии:пиано = класическа музика, в къщи (мерцедес - тегло, големина (комфорт), ЗВУК на двигателя) синтезатор = работа, било музикална или компътърна в студио (кола за града - малка, не гори много) Естествено, че има и синтезатори за вкъщи и пиана за студио, но аз говоря като тенденции! Ако искаш да пренасяш пиано, ще ти е по-тръдно от колкото синтезатор. Също така има разлика м/у синтезатор и ел. пиано... (ел.пианото е среден вариант, ако е с твърда клавиатука (hammer) - хем ще се учиш на него, хем ще можеш и да го пренасяш, но ако ще свириш класика, едва ли учителите ще ти позволят синти) Успех! Аз също искам да попитам: Дъщеря ми е на 7 години в музикална паралелка с пиано и ни казаха задължително да купим пиано в къщи. Обаче в къщи никой не разбира от пиана (изключая това, че от 2 седмици проучвам в нета), та въпроса ми е за начинаещо дете - кое е по-добре акустично пиано или цифрово, и ако може цифрово какво точно да бъде, някакви критерии.... Много ще бъда благодарна на компетентни мнения Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 пиано = мерцедес - тегло, големина (комфорт, ЗВУК на двигателя) синтезатор = кола за града - малка, не гори много роял = камион за превоз на тежки товари Шегичка... Аз също искам да попитам: Дъщеря ми е на 7 години в музикална паралелка с пиано и ни казаха задължително да купим пиано в къщи. Обаче в къщи никой не разбира от пиана (изключая това, че от 2 седмици проучвам в нета), та въпроса ми е за начинаещо дете - кое е по-добре акустично пиано или цифрово, и ако може цифрово какво точно да бъде, някакви критерии.... Много ще бъда благодарна на компетентни мнения Имаш същите възможности (без рояла ) - акустично пиано - тежко, трудно се пренася, обикновено разваля отношенията със съседите, не може да свириш в забранените часове....цени - от 300 лв. (за някое тотално амортизирано пиано)...през 500...800...за руски инструмент, който ще върши работа за обучение....до 1200...2000 и нагоре...за наистина качествен инструмент. Другият момент, върху който трябва да помислиш е какво ще го правите това пиано ако дъщеря ти скоро се откаже да свири и спре с музикалната паралелка...а и акустичният инструмент иска поддръжка....най-малкото периодическо акордиране. А за електронните инструменти - за 500-600 лв. няма да намериш нищо свястно за обучение...имам предвид, че 5 октавов клавир с леки клавиши не е най-удачният избор да се научиш да свириш на пиано. За около 700+ лв (по вероятно на старо) може да се снабдиш с 76 клавишен инструмент, не с истинска хамър механика, но все пак с утежнена клавиатура...а за още 100-тина лева отгоре при достатъчно търсене дори може да намериш някой стар модел пиано на Касио с истинска хамър клавиатура. Предимствата и недостатъците на електронните пиана сме ги обсъждали многократно във форума, затова няма да се повтарям. Цитирай
annimm Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 тъй като миналата година си продадох пианото за 400лв и то запазен прекрасен Беларус , виждам че съм се минала. но нямаше как защото се местихме. та мисълта ми е ,аз лично не исках да е чрез агенция и си пуснах обяви в интернет и написах няколко в муз. у-ще и академията. проблем е когато нищо не разбираш а искаш да купиш задължително трябва да вземеш някой разбирач, защото може да купиш боклук, на който само да мърдаш пръсти... Цитирай
annimm Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 иначе аз съм с 2 ръце за акустично пиано - няма нищо ,с което да се сравни това да се учиш на пиано и на йоника поне според мен се научи на хубаво, а после търси звукоизвличане в електронен инструмент. иначе разбира се имат предимства и то много, но според мен електронните инструменти са за вече понаучили се а що се отнася за превоза имаш само един тур- за внасяне в къщи и това е - не го мислиш повече и като си спазваш "тихия час" - няма проблеми, а ми се струва че 7 годишните го спазват Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 (Редактирано) Аз също искам да попитам: Дъщеря ми е на 7 години в музикална паралелка с пиано и ни казаха задължително да купим пиано в къщи. Обаче в къщи никой не разбира от пиана (изключая това, че от 2 седмици проучвам в нета), та въпроса ми е за начинаещо дете - кое е по-добре акустично пиано или цифрово, и ако може цифрово какво точно да бъде, някакви критерии.... Много ще бъда благодарна на компетентни мнения Веднага отговарям, пианото е най-добрият вараинт (може да се намери евтино и на старо за добра цена, за разлика от ел. пианото, което за да върши работата на пианото, ще е доста по-скъпичко - няма да си струва, ако не мислите да се занимавате сериозно с пианото) Не е лошо да е немско, но пък и цената ще е малко по-висока от руското(от същия ранк). Немско > Руско А относно съседите - майната им - изкуството иска ЖЕРТВИ, бейби!!! роял = камион за превоз на тежки товари +1 Редактирано Ноември 14, 2007 от Ивелин Цитирай
ПИАНИСТКАТА Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 Аз също мисля, че акустично пиано е най-добрия вариант. Просто не можеш да се упражняваш на синтезатор и после да си добър на пиано - силата на удара е съвсем различна...Когато започнах да се уча да свиря, учителката ми каза: никакъв синтезатор!!! И така - доколкото си спомням пианото ми не беше никак скъпо - към 600-700 лв. Цитирай
Recommended Posts