Edguy Публикувано Септември 4, 2007 Share Публикувано Септември 4, 2007 Ако си уважавате слуха не ползвайте БГ говорители, каквито и да са !!! Патриот съм, ама тва го казвам от горчив опит - все имах надежда, че новите производства ще са по-добре, ама... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Септември 4, 2007 Share Отговорено Септември 4, 2007 Дааааааааааааааааааа,така е!Напълно си прав! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 4, 2007 Share Отговорено Септември 4, 2007 Получаваш това за което плащаш. При всички положения са доста по-добри от тези китайските с измислините 3 цифрени стойности на мощността. А ако си го ползвал за китара нормално да не ти хареса как свири - все пак не са китарни говорители. П.П За ВКН ли говорим? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Септември 4, 2007 Share Отговорено Септември 4, 2007 И да и не. от една страна, никой не ползва наши говорители - явно не са на нужното ниво.. От друга ,наскоро един приятел ме помоли, да тестваме негов бг говорител с мое кубе -дали става. Да ставаше, естествено не толкова, колкото би ми харесал селешьн. Както ти се каза - получаваш, това за което плащаш. А за сьжаление, трябва и кьсмет за да попаденш на сравнително добра бг бройка. Така. Англичаните са сьс стабилна дьржава векове наред, масово са превзели и колониализирали повече от половината свят, благодарение на което са натрупали солидна база. Англиският откривателски и предприемачески дух си го има и сега. Ние - 5 века мачкани, айде сложи още един век - орта будала. БГ предприемачески дух - много сьмнително (единици са тези които го имат). В кой е завода за говорителите - предполагам в рьцете на бивши комунисти или там каквито и да са измислени бизнисмени. Мислиш ли, че имат кьмитмьт кьм китарния тон - какьвто на теб ти трябва. Да кажем с вьлшебна прьчка ги сменим - с хора които знаят какво да направят. Накрая продукта за да стане, такьв какьвто трябва - ще придобие цена като на Селешьн - горе долу (да кажем по-ниска, защото няма да се плащат пьтните) обаче тогава ти сам ще кажеш - за разлика от 30,40 или 50 лв - по-добре да си взема утвьрденият Селешьн.Плюс това - колко говорители ще се продадьт на бг пазара за година? И заводьт ще фалира... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Да не забравяме, че говорители за най-различни цели и нужди. Да слагаме всичко под един знаменател без да имаме наблюдения над останалото е малко нелепо. Като пример ще дам моите двулентови колони които имат доста равна АЧХ и звучат убийствено. Те са направени с български говорители. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Не слагайте под знаменателя БГ всичко произведено в България. Ако имате предвид благоевградксите шитове разбирам. Погледнете сайтовете на Oberton на http://www.bmspro.info/ Продават се в Европа и USA !!! Така че занапред да не чувам - БГ = лайна! Благоевград шитс да ! - но не и горното! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Само ми обяснете каква точно е идеята темата и защо е точно в този раздел? Тогава може и да не я изтрия... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Edguy Отговорено Септември 5, 2007 Автор Share Отговорено Септември 5, 2007 Да не забравяме, че говорители за най-различни цели и нужди. Да слагаме всичко под един знаменател без да имаме наблюдения над останалото е малко нелепо. Като пример ще дам моите двулентови колони които имат доста равна АЧХ и звучат убийствено. Те са направени с български говорители. Абе приятел, ти май ги разбираш работите, ама "равната АЧХ" достатъчна ли ти е за да звучи една колона "Убийствено"? И пояснявам - Благоевградските шедьоври имах превид... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Child^in^Time Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Ае ти добре поясняваш,ама ако човек хване да чете темата по нищо не може да разбере, че имаш впредвид, че не стават за китарни или въобще за свирене, или там каквото искаш да кажеш. От проченото до тук мога да кажа, че пък БГ говорителите си звучат супер...като ги включа към радиото,даже отлично се държат. п.п. Пояснете малко за какво говорите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Абе приятел, ти май ги разбираш работите, ама "равната АЧХ" достатъчна ли ти е за да звучи една колона "Убийствено"?И пояснявам - Благоевградските шедьоври имах превид... Ами факт е, че в БНР в София има 50 комплекта мониторни колони с българските говорители. Моите тонколони са направени точно по проект на тези студийни тонколони но с няколко подобрения. Единствен недостатък е ниското звуково налягане (SPL) което се компенсира добре с по-мощен усилвател. Аз никъде не съм написал, че едни колони да звучат убийствено трябва да имат САМО равна честотна характеристкиа нали Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Edguy Отговорено Септември 6, 2007 Автор Share Отговорено Септември 6, 2007 Явно не се разбираме. Просто исках да предпазя от грешка колегите. Защото наскоро по един проект за озвучаване послушах един колега,който ми каза, че вече новото производство ставало и тъй като бюджета беше малък (културна институция) реших да мина на този вариант....Като засвири всичко...щях да потъна в земята от срам !!! Направо ми се иска да върна парите на хората...Дано да са от тези,които харесват звука даже като го "включат в радиото"... Повтарям - патриот съм. Много искам българското да е качествено и да си го купуваме. А и не вярвам себестойността на един по-качествен високоговорител да е много по-висока. Май некадърниците от бай Тошовото време още са на мода... Извинявам се, ако съм засегнал някой Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 6, 2007 Share Отговорено Септември 6, 2007 (Редактирано) Ako говориш за големи мощности и SPL нива - може и така да е. Това са евтини говорители, които не може да имат страшни качества. Но не са лоши за парите си. Особено по-маломерните. Главният им проблем е, че нямат Т/S параметри, и от фирмата не публикуват такива, понеже няма да са особено достоверни. Производството има големи толеранси. Един говорител е добър, друг-не. Трябва подбор и замерване. Ти изчислява ли кутиите на озвучителните тела, и измерва ли характеристиките на говорителите преди това? Редактирано Септември 6, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 7, 2007 Share Отговорено Септември 7, 2007 и аз имам колонки с благоевградски говорители, които със къстъм лампово ампче звучат убийсвено яко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 А бе добре се засягаме на тема българско,ама дайте да си признаем,че наистина това,което се правеше в Благоевград след '85-та си беше чист боклук!Може за Радио-то да са произвели нещо като свят или за износ-твърдеше се че в Швеция и не знам къде още купували само наши ВГ!Да ама дори и тези,дето бяха качествено изработени бяха с отвратително ниска чувствителност!Виждаше се как се клати мембраната на баса,а звук няма!А бе беше си мъка!След '89-та пък съвсем го удариха през просото-имам у дома два баса от 20-сантиметровите,,още при 5-6 W шпулите им почват да блъскат в дъното на магнита.Тъй и си стоят неизползвани.Дане говорим пък как се навиваха шпулите на прословутите ВКВ 25ХХ и 35ХХ-направо на куп!Пренавил съм десетки такива,които само след ден-два свирене в някое кафе сдаваха багажа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 8, 2007 Share Отговорено Септември 8, 2007 (Редактирано) Аз имам един 12 " благоевградски ВКН 1221 40W fр=25 Hz и съм ги сравнявал паралелно със Celestion G12-65.Естествено нямаше звука на селешъна,но пък благоевградския не свиреше 4 пъти по-тихо. Говорителя не знам коя година е произведен,но изглежда старичък и на сайта на ВКН го няма.Чувал съм и китайски 12 инчов говорител от същия ценови клас.Българския звучеше МНОГО по-добре. За тези пари трудно ще намериш по-качествен говорител. Редактирано Септември 8, 2007 от bratmito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts