Angry Samoan Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Аз лично имам свален много як лайв на Queens of the Stone Age от там Иначе Карандила не ме кефят, ама мен и родните джазмени (тези, които съм слушал) не ми допадат особено. ха ха и аз го има този концерт, както доста други на QUTSA, от къде си го теглил? да не е от dimeadozen.org.. Иначе западняците се кефят на такива като карандила и онзи Ибряма ли къв беше, защото за тях това е нещо екзотично, както примерно изпълнеията на някое племе от Андите или Филипините или от джунглите на Африка, което не означава ,че те са върха или нещо кой знае какво.... и имат нещо общо с класическия jazz, по-скоро това е криворазбрано етно примерно... по същия начин и българската народна музика.., която според мен просто не е авттентична, т.е това не автентичната бг народна музика от кр. на 14 -нач. 15 в., ката за съжаление част от нея е претърпяла доста ориенталски влиянния, вследствие на османското владичество... Цитирай
augiedoggy Отговорено Ноември 7, 2011 Отговорено Ноември 7, 2011 аз бях на концерта - естествено без да съм чел темата - инак сигурно нямаше и да стъпя ... ама ми хареса и то много - и карандила и джаз линия... ... карандила оправдаха участието си на джаз феста, но ако някой не е бил там така и няма да може да прецени защо - дали заради джаз фолк стандартите дет изсвириха или заради миризмата на кенеф дет се носеше от тоалетните та из цялата зала (беше в синдикалния щот откак заваля преди концерта на ян андерсън та валя цяла неделя ) и май и с джаз линия се получи връзка - демек хубаво се получи двете групи в една вечер... ... какво е хубава музика? ... какво е джаз? бе де а знам! ей такива въпроси...... ама ми хареса.... Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 17, 2011 Отговорено Ноември 17, 2011 Абе ти вярно ли, ей така реши да пишеш в темата, 4 години след концерта Цитирай
Lathron Отговорено Ноември 17, 2011 Отговорено Ноември 17, 2011 Добре бе, как ги намирате такива стари теми?! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Ноември 26, 2011 Отговорено Ноември 26, 2011 Търсят ги по цял ден и нощ...Щото то нови клюки много няма, а пък ако не лафим нещо май ше требе да свирим... пък виж там... Цитирай
Tozi Отговорено Ноември 29, 2011 Отговорено Ноември 29, 2011 (Редактирано) Карандила си е цигански (ромски) брас бенд и са далече от джаз-джаза. Общото е използването на западно-европейски духови инструменти и наличието на импровизации в музиката която изпълняват ( и естествено почти всички музикални средства като гами и хармония ги има и в джаза). Като инструменталисти обаче са добри а Карандила джуниър са още по - добри. Дали е редно такъв оркестър да открива или присъства на така наречените джаз фестивали е спорен въпрос. Всичко си е търговия. Последно време на най-големия и важен джаз фест Норд Сий Джаз свирят какви ли не групи които според мен нямат нищо общо с джаза. Покрай тях успяват да се вредят и малко от големите джазови величия. Карандила обаче има много повече общо с джаза отколкото една Нора Джонс да речем. А ей тези са ми по любими от Карандила: Редактирано Ноември 29, 2011 от Tozi Цитирай
Recommended Posts