Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте! Намерих си един евтин нек хъмбъкер и решин да го сложа на Страта ми.

В момента той е HSS.

Основния ми въпрос е може ли от HSS да стане HSH ? Питам защото единствените пикгардове с два хъмбъкера са HH.

Та ако може дайте ми съвет от къде да намеря HSH пикгард.

Всякакви схеми ще помогнат също..

Поздрави , Даниел.

Редактирано от cRyStaL_gUiTaR
  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

HSH пикгардове има в Томан, но доставката му излиза по-голяма от него. Можеш да си направиш от шперплат. Едната ми китара в момента е с такъв и нямам проблеми.

Отговорено (Редактирано)

Еми тука в този сайт има схеми за wiring на HSH модели на Ибанез :) Може да са ти полезни :D

Схеми

Отделил съм ти отдолу схемичка за HSH да не търсиш. Но ако искаш се поразгледай.

Редактирано от TheWhiteGhost
Отговорено

Ех, добре че има хора като вас бее! Много благодаря. Бирите са от мен!

Сега обаче друго се чудя.

По-добър ли ще е саунда ако махна TONE потенциометрите и оставя само Volume-то. Тях не ги ползвам, а четох нещо във форума че ще се изчисти звука. Поправете ме ако греша.

А и друго нещо ме притесни, че по схемите има само бял и червен кабел +земя, а на моя хъмбъкер са повече.

511285_t.jpg

Ето това имам впредвид.

Мерси отново за коментарите. :)

Отговорено (Редактирано)

^Това е ,защото Хъмбъкърите са различни модели! Кажи как се води точно модела на адаптера ,че да видим как се връзва.

А не виждам причина да махаш TONE потенциометрите.

Редактирано от TheWhiteGhost
Отговорено (Редактирано)

Живо здраво, баце! Относно мат'риала за пикгард, на една стара орфендерска талпа праихме едно такова от тровитекс (пластмасата я взехме едно парче 3 или 4мм от една рекламна агенция, използват я за тебели), мисля, че и тровидур можеш да използваш, който предполагам е по-твърд и дори по-подходящ и (мисля) не толкова скъп колкото плексигласа.

Едит: за хъмбъкера предполагам имаш четири проводника, т.е. от него. Начала и краища на намотки. Има различни начини на свързване на двете намотки, мисля последователно, паралелно, с това и противофазно, но нека по-осведомените да обяснят.

Редактирано от Tomov
Отговорено (Редактирано)

Чета глупости глупости глупости.

Купи си един пикгард за 2 хъмбъкера и на лазерно рязане да ти изрежат от отвор за мидъл адаптера.

От друга страна правиш голяма глупост "еФтин хъмбъкер нек" за къв х*й ти е ???

Няма да имаш съвместимост между адаптерите трябва да ги ползваш само по отделно.

Нивата ще са ти различни. Но щом те влече мъчи се метода проба грешка е дълбоко вкоренен в душите ни български ама на и аз съм така.....

п.с . правопис - припрян съм баси

Редактирано от metalhammer
Отговорено (Редактирано)

вземи си отрежи сегашния пикгард за да събира нек хъмбъкер - така ще е по-лесно и евтино отколкото да разпробиваш НН или да правиш нов :punk_guitar:

може да си моднеш тоне пот-овете да изключват на 10 - смъкваш капачката и срязаш графита малко преди края с макетно ножче :metalist:

Редактирано от Overdrive
Отговорено

metalhammer Нешо тебе никога не те разбирам. Всеки твой пост който чета е подобие на леко заяждане. Казваш - "глупости".

Нали затова отворих темата за да не стават глупости.

Така... за пикгарда си намерих 1м на 1м плоскост плексиглас, 3мм. Ще ида при един адаш да ми го резне. По-добре така отколкото да дам 15лв за готов пикгард и после да дам още толкова за рязането на мидъла. А и аз го искам черен а навсякъде пикгардовете са бели или костенуркова черупка ( :punk_guitar: ).

За самия хъмбъкер сега вдявам. Двете намотки са вързани последователно и аз трябва да си ползвам червения и черния кабел.

512199_t.jpg

^Ето така изглежда всичко.

Мерси много на всички отзовали се!

Поздрави, Даниел!

Отговорено (Редактирано)
вземи си отрежи сегашния пикгард за да събира нек хъмбъкер - така ще е по-лесно и евтино отколкото да разпробиваш НН или да правиш нов :metalist:

може да си моднеш тоне пот-овете да изключват на 10 - смъкваш капачката и срязаш графита малко преди края с макетно ножче :)

Мерси за идеята , но реших засега само да я екранирам едно хубаво и да я направя HSH. Тоnе врътките си остават :punk_guitar:

Редактирано от cRyStaL_gUiTaR
Отговорено

^Дано да се получи !! И да постнеш снимка.

А за двата хъмбъкъра metalhammer е много прав, не е много добре да са различни (относно звука).

Отговорено

Еми ще видиме. Дано да се получи.

Ако не стане ще си ползвам HSS конфига, а този ХБ ще го сложа на една друга която вмомента си няма никакви адаптери :punk_guitar:

Отговорено
metalhammer Нешо тебе никога не те разбирам. Всеки твой пост който чета е подобие на леко заяждане. Казваш - "глупости".

Нали затова отворих темата за да не стават глупости.

Явно съм товарещо копеле ко да правя от гените е вродено е не се лекува.

Са по темата.

Ми правил съм пикгарди от плексиглас той не е еластичен и се троши , трудно се работи и похапбих и аз метър на метър плексиглас - става грозно.

Пикгарда които продават за 15 лева е истински много пластов еластичен.

Има черни пикгарди.

Имах идея да ти спеся пробите и грешките през които съм минал.

Ама нещата са много комплексни и излизат извън форума....