FeramonD Публикувано Август 14, 2007 Share Публикувано Август 14, 2007 Здравейте, ситуацията е следната. Пиша от името на барабаниста от бандата ми който доживя момента да си купи барабани и е изправен пред дилема. Двата модела на които се спряхме са: Sonor Force 507: който включва # F57 1816 bass drum 18" x 16" # F57 1405 snare drum 14" x 5-1/2" # F57 1008 tom tom 10" x 8" # F57 1209 tom tom 12" x 9" # F57 1414 floor tom 14" x 14" # 2-tom holder # Straight cymbal stand, double-braced # Hi-hat stand, double-braced # Snare stand, double-braced # Foot pedal , в магазина на казаха че са доста качествени и макар и ниската си цена са студийни барабани. Другата опция е: Маpex Qr: SIZE NAME 22 x 16 Bass Drum 12 x 9 Tom Tom 13 x 10 Tom Tom 16 x 16 Floor Tom 14 x 5.5 Snare Drum TH630 Tom Holder B300A (x2) Boom Stand S300A Snare Stand H300A Hi-Hat Stand P320A Bass Drum Pedal T250A Throne Цената е идентична, и макар че не разбирам ми се струва че соло барабанчето на сонор-а е по добро като звук, но томовете на мапекс-а са по големи. Ние свирим метъл и ми се струва че по големите томова са по подходящи, освен това мапекс-а има в плюс, че върви с столче. Та въпроса ми е кое според вас е по удачния избор, и кое и е по надеждно и добро за тези пари. Благодаря ви много предварително и съм ви задължен, пък ако си ги купи барабаниста ще черпи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeleto Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Първите съм ги виждал, мисля че в xxxx.. и личното ми мнение е, че не са лоши за цената си. Може би само кожите ще се наложи да си смени след време, защото май бяха гадни. Вторите не съм ги виждал на живо, ама определено не са метълски.. Бих заложил на Sonor-a, освен, ако във втория сет не се окаже, че влизат и чинелите (което силно ме съмнява). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
FeramonD Отговорено Август 14, 2007 Автор Share Отговорено Август 14, 2007 (Редактирано) Първите съм ги виждал, мисля че в xxxx.. и личното ми мнение е, че не са лоши за цената си. Може би само кожите ще се наложи да си смени след време, защото май бяха гадни. Вторите не съм ги виждал на живо, ама определено не са метълски.. Бих заложил на Sonor-a, освен, ако във втория сет не се окаже, че влизат и чинелите (което силно ме съмнява). Чинели няма в никои от сетовете. А до външен вид-това няма значение, аз това за метъла го казах защото знам или поне си мисля, че метъл барабанистити свирят със по големи и дълбоки томове. Това е лично наблюдение ако не е така не ме линчувайте. А и на мапекс-а касата е по голяма май Мерси за отзива. Редактирано Август 14, 2007 от FeramonD Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeleto Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 (Редактирано) Да бе, то и аз имам в предвид само за външния вид.. иначе най-добре, ако може, да се чуят и двата комплекта и тогава дa се реши. Редактирано Август 14, 2007 от jeleto Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
axel Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Sonor-а с тая касичка мисля,че няма да е добър вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Egon Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Да, сота е малка касата, това е кофти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_parasite Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Спред мен вашият барабанист трябва да седне зад двата сета и да види кой му е по-удобен, кой му пасва повече (дали по-малки томове и каса) и сам да вземе решение. Иначе и двете марки са сериозни. SONOR няма какво да се коментират, а MAPEX правят доста качествени неща според мен (харесвами и кожите им).Така че момчета както се казва "око да види ръка да пипне". В този смисъл засега сте свършили половината от работата.Хайде здраве и творчески успехи от мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Egon Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Е, то без това не може. То е ясно. Абе после може да съжалява за малката каса, аз не бих я купил. Не е компромисно решение, особено за живо свирене и т.н. А на една цена ли са? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GroOveR Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Аз щях да си купя такъв Mapex,но не ми хареса толкова,мисля че Sonor е по-добрия вариант Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Mapex. Студиен Сонор 507, хаха И верно тая каса е играчка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
FeramonD Отговорено Август 15, 2007 Автор Share Отговорено Август 15, 2007 (Редактирано) Катско извинявай но не те разбрах това значи ли, че подкрепяш мапекс-а? @Егон: Да цената е еднаква. Редактирано Август 15, 2007 от FeramonD Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drummer_93 Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Марех.Само,че тоя цвят меко казано ме отвращава Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Egon Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Взимайта Марех-а и готоо. Ма верно ли е такъв цвета или това е просто мостра за модела? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The Crow Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Мапекса е истината за ниска серия,пък и фолиото ме кефи много(лично мнение) и не всички метъли свирят с дълбоки и големи томове ,грешна представа имаш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
FeramonD Отговорено Август 15, 2007 Автор Share Отговорено Август 15, 2007 Такъв е цвета да , то е някакво фолио, но на живо е по-яко от на снимката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts