yamaha Публикувано преди 23 часа Публикувано преди 23 часа Направо си е събитие, понеже след цяла вечност с 4-те модела от FP серията, Роланд пуснаха подобрен модел на FP-30X. Не само защото има разни екстри от рода на Wifi, повече саунди с редакции през app, но най-вече защото не ползва стария саунд енджин, а са моделирали по-добрия, който хич не звучи зле, даже спокойно мога да кажа, че основното му пиано си е доста хубаво за среден клас инструмент. AI отдавна съм спрял да го ползвам за каквото и да е, понеже постоянно ми връща отговори пълни с халюцинации, но все още го ползвам поне като търсачка и ако може да му се вярва, казва, че цената му щяла да бъде около 900€. Така че имаме още един модел за препоръка на питащите в този раздел. 1 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 22 часа Отговорено преди 22 часа В Томан вече го има: https://www.thomannmusic.com/en-de/roland_fp_40_wh.htm . Със сигурност не е entry level, но пък интересни звуци. Свирил съм с FP-30 в банда и спокойно пробива над барабаните, тук саунд енджинът е още по-нов, а и от това, което чувам интуицията ми казва, че ще обажда добре и на живо ... да видим. 1 Цитирай
yamaha Отговорено преди 21 часа Автор Отговорено преди 21 часа Интересно как си го намерил. Преди да питам оня халюциниращия, проверих в Томан, но търсенето не ми изкара нищо ("Your search for "Roland FP-40" did not result in any hits.")...може би защото съвсем наскоро са го добавили и търсачката им още не го е индексирала. Цитирай
yamaha Отговорено преди 20 часа Автор Отговорено преди 20 часа (Редактирано) Изпуснах прозореца за редакция на поста, затова го пускам в нов. Със сигурност сега ще плъзнат отвсякъде клипове за новия модел, но поне на тоя етап ще сложа директно сравнение какво е променено спрямо FP-30X, както и едно по-обстойно ревю на модела. Чудя се дали следващата година Роланд ще пуснат "X" разновидност на модела, както направиха навремето с 30, 60 и 90. Edit: Тука обаче ще направя една редакция на поста с една информация, която бях чел преди време и исках по някое време да я споделя някъде. Става дума за клавиатурата - тя е същата трисензорна PHA-4, която ползва почти цялата FP серия до 60X включително. Проблемът обаче е, че Роланд слагат някаква не много трайна грес на движещите се елементи, която грес изсъхва малко по малко и след време клавишите започват да тропат. Не съм имал за дълго време някакъв Роланд с такава клавиатура (освен преди доста години едно стейдж пиано RD600, но с друга клавиатура), така че не мога да дам впечатления, но ако на FP-40 не са започнали да слагат друга грес, да се има предвид, че и то след някоя година ще започне да тропа като останалите. Редактирано преди 20 часа от yamaha 1 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 1 час Отговорено преди 1 час О небеса, някой е чул хулите ми, имаме ляв и десен канал отделно на голям жак ... Цитирай
Recommended Posts