Jump to content
Българският форум за музиканти

Солиращ синтизатор + Pc - как?


Recommended Posts

Здравейте на всички!

 

 

Радвам се че има и музикални форуми :music:

 

 

Та накратко отдавна имам мераци да си вземам някакъв ситезатор ходих в технополис и техните консултанти ми препоръчаха YAMAHA PSR A300 на цена от 700лв., аз не го вземах защото 700 лв. са голяма сума за нещо което ще се ползва в къщи и то с незнание кое копче да натискам и после какво да натискам и т.н. нямам си въобще на идея от такива неща.

 

По информация в интернет разбрах че синтезатора който трябва да си взема трябва да има полутонове и четвърт тонове /арабски стил/ пич бенд и това знам само.

 

Днес видях че се продава KORG DS-8 който бил само солиращ което също незнам какво означава той имал пич бенд и арабски стил ама бил солиращ.

 

Искам съвет от вас как да постигна нещо в този стил на музиката?

 

Имам в предвид може ли да се вземат някакви миди кабели да се свържат към game порта и към синтезатора и нещо такова да се получи след дълго натискане на копчетата на синтезатора :ok:

 

Ако не може да се получи кажете какво да правя много, много не ми се дават пари за нещо което имам мерак а пак незнам да ли ще ми идва от ръцете все пак не ми се дават 3200 за Korg PA80 :)

 

Мерси предварително за изчерпателните ви отговори :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувствай този цялостен едит на коментара ти за едно ужасно официално предупреждение! И ти си бил толкова неориентирано звучащ, когато си се захванал с музициране и нямаш ама никакво право да се държиш по този начин! IgniteAll

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже не е нужно да го свързваш към компютър...просто ти трябва кийборд с възможност за оформяне на скали (или имащ вградени такива) - GEM, Yamaha, Roland,....имат такива модели. А по въпроса дали да е солистична или не - въпрос на предпочитания....ако ти трябва аранжор, ударни и т.н. - кийборд ; ако основата я имаш от другаде (в което се съмнявам) - тогава си солирай със солистичната и ръчкай пич бенда. :greenangel:

А пък що се отнася за сумата от 700 лв. - това си е смешна сума за кийборд....дори Касио имат по-скъпи модели, въпреки че всичките им самосвирки са в аматьорския клас. От друга страна имаш право, че за теб сигурно се явява голяма сума за "нещо, което ще се ползва вкъщи"....обаче от трета страна и плазмените телевизори също се ползват вкъщи (както и друга подобна електроника) и тези хиляди левове за някои изобщо не са проблем, пък ако ще и само детето да ги ползва....и пак се сещам за Айнщайн....и теорията му за относителността... :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувствай този цялостен едит на коментара ти за едно ужасно официално предупреждение! И ти си бил толкова неориентирано звучащ, когато си се захванал с музициране и нямаш ама никакво право да се държиш по този начин! IgniteAll

 

Драги мод IgniteAll,

Струва ми се, че прекалено много се стягаш :)

Ако не си усетил, темата е отворена от юзер с шегаджийски наклонности. Убеден съм на 100%, че няма да има обидени вследствие моя коментар по темата. :greenball:

Ужасни предупреждения не трогват съня ми, тъй че, не е необходимо излишното напрежение, което внасяш в скромната ни дискусия.

Фе гьззщ(-изкл. BG)-което ще рече-

Be happy.

:greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.