target Публикувано Август 11, 2007 Публикувано Август 11, 2007 Здравейте на всички! Радвам се че има и музикални форуми Та накратко отдавна имам мераци да си вземам някакъв ситезатор ходих в технополис и техните консултанти ми препоръчаха YAMAHA PSR A300 на цена от 700лв., аз не го вземах защото 700 лв. са голяма сума за нещо което ще се ползва в къщи и то с незнание кое копче да натискам и после какво да натискам и т.н. нямам си въобще на идея от такива неща. По информация в интернет разбрах че синтезатора който трябва да си взема трябва да има полутонове и четвърт тонове /арабски стил/ пич бенд и това знам само. Днес видях че се продава KORG DS-8 който бил само солиращ което също незнам какво означава той имал пич бенд и арабски стил ама бил солиращ. Искам съвет от вас как да постигна нещо в този стил на музиката? Имам в предвид може ли да се вземат някакви миди кабели да се свържат към game порта и към синтезатора и нещо такова да се получи след дълго натискане на копчетата на синтезатора Ако не може да се получи кажете какво да правя много, много не ми се дават пари за нещо което имам мерак а пак незнам да ли ще ми идва от ръцете все пак не ми се дават 3200 за Korg PA80 Мерси предварително за изчерпателните ви отговори Цитирай
Leclerc Отговорено Август 13, 2007 Отговорено Август 13, 2007 Чувствай този цялостен едит на коментара ти за едно ужасно официално предупреждение! И ти си бил толкова неориентирано звучащ, когато си се захванал с музициране и нямаш ама никакво право да се държиш по този начин! IgniteAll Цитирай
yamaha Отговорено Август 14, 2007 Отговорено Август 14, 2007 Даже не е нужно да го свързваш към компютър...просто ти трябва кийборд с възможност за оформяне на скали (или имащ вградени такива) - GEM, Yamaha, Roland,....имат такива модели. А по въпроса дали да е солистична или не - въпрос на предпочитания....ако ти трябва аранжор, ударни и т.н. - кийборд ; ако основата я имаш от другаде (в което се съмнявам) - тогава си солирай със солистичната и ръчкай пич бенда. А пък що се отнася за сумата от 700 лв. - това си е смешна сума за кийборд....дори Касио имат по-скъпи модели, въпреки че всичките им самосвирки са в аматьорския клас. От друга страна имаш право, че за теб сигурно се явява голяма сума за "нещо, което ще се ползва вкъщи"....обаче от трета страна и плазмените телевизори също се ползват вкъщи (както и друга подобна електроника) и тези хиляди левове за някои изобщо не са проблем, пък ако ще и само детето да ги ползва....и пак се сещам за Айнщайн....и теорията му за относителността... Цитирай
Leclerc Отговорено Август 15, 2007 Отговорено Август 15, 2007 Чувствай този цялостен едит на коментара ти за едно ужасно официално предупреждение! И ти си бил толкова неориентирано звучащ, когато си се захванал с музициране и нямаш ама никакво право да се държиш по този начин! IgniteAll Драги мод IgniteAll, Струва ми се, че прекалено много се стягаш Ако не си усетил, темата е отворена от юзер с шегаджийски наклонности. Убеден съм на 100%, че няма да има обидени вследствие моя коментар по темата. Ужасни предупреждения не трогват съня ми, тъй че, не е необходимо излишното напрежение, което внасяш в скромната ни дискусия. Фе гьззщ(-изкл. BG)-което ще рече- Be happy. Цитирай
Recommended Posts