Jump to content
Българският форум за музиканти

На лов за 7 струнен Ibanez


batsali

Recommended Posts

Значи набързо. Изчетох каквото можах по форума за тези животни (което се оказа учудващо малко) и за RG 7321 май се чуват най-добри отзиви. Като гледам и цената на сайта на Икономв съм силно изкушен - 940лв. Свиря вече 2 години, и ми се струва, че съм готов за по-сносна китара. Сегашната ми (Silvertone Revolver SS11) има тремоло, което никога не съм ползвал и не знам дали ще имам нужда от такова предвид какво смятам да свиря (тежки ритъм неща и солца), въпреки че съм голям почитател на стила на Vai. Явно ще се ходи до Благоевград, но ако някой знае магазин в София ще съм благодарен.

 

Другите, които срещнах във форума, са RG 7420 и RG 1527, но тя ми идва малко скъпичка.

 

Който притежава (или е имал близки срещи със) 7 струнно японско добиче да каже силни/слаби страни на тези 3-те или да предложи други евентуално. Сега ще кажете "Тоя па защо държи да е Ibanez точно?". Ами от това, което знам за марката и съм слушал като звук ми харесват, като визия също са много издържани.

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с RG 7420 и съм изключително доволен от тази китара - има як саунд и флойда се държи много прилично - носи на издевателства :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, 7321 е правена в Корея, ако не ме лъже паметта, това няма никакво значение. Че и по-старите JS 100 са правени в Кореа, дори и моя Ibanez RG Giger e правен в Корея. Това да не те бърка. Аз лично съм имал сблъсък с тази китара, разбира се, бих изразил мнение, макар и субективно, защото не съм фен на 7 струнните китари. Та, идеята ми е, че 7321 е китара, която наистина държи, но за жалост няма флойд, което за мен си е недостатък. Незнам точно каква джънгърщина ще свириш, но ако е нещо от рода на корн, по-добре си земи китара с флойд.

 

На колегата горе китарата според мен наистина е супер. Лашка яко и изглежда реабилито и е на 6.

 

 

1527 е супер китара, престиж, някой скоро продаваше за 1500 лв в форума такава. Аз лично бих те посъветвал да премислиш точно какво искаш и да огледаш всички марки(на мен ми харесват Айбанец, на тебе може да ти харесат ESP)

 

Капиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7420 не мога да й намеря актуална цена в БГ, кто гледам е и по-стар модел, тва не значи ли, цената ще е по-ниска?

 

Нямам нищо против флойда, в крайна сметка наличието му ще е само в плюс. Чистия канал също е добре е стабилен, музиката не е само жичкаризъм :hysterical:

 

ето това слушам:

 

Metallica, Meshuggah, KoЯn, White stripes, Slipknot, System of a down, Audioslave, Children of bodom, Disturbed, Saliva, Soil, Tool, Dry Kill Logic, Franz Ferdinand, Machine Head, Puddle of mud, Godsmack, Steve Vai

 

+ всякакви акустични неща от типа на Tommy Emmanuel, Erik Mongrain

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми приятелю за тези музики определено ще ти трябва флойд.

 

Аз мойта китара я взех на старо за 600 лв. преди около година. Произведена е 2000 г. в Япония. Модела е ето това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еваалла бе Chrysalid!Много добра оферта си пипнал :rolleyes:

Искам и аз!!!

Сега по темата, batsali ако не можеш да намериш в БГ потърси и в чужди сайтове.Ето ти примерно един линк:

http://cgi.ebay.co.uk/Ibanez-prestige-RG15...1QQcmdZViewItem

Знам,че ще кажеш че не ти се занимава с наддаване и транспорт,ама ако в БГ не можеш да си намериш каквото трябва-търси и другаде! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рg 7321 тва е моята мечта :punk_guitar: понеже гледам че си се надухал да я копуваш ДАВАИ аз ше си я зимам др месец щото още бачкам и нямам парите но относно флоида е.и го (освен ако ен дуржиш) аз примерно нямам нужда от флоид поне за сега вупреки че сум свирил на китар ис флоид е мн ме кефи мога да го преживея се пак 7 струнна китара яко жицииииии та отнесох се много исках да ти кайа само 1 КОПУВЙ и се похвали после как е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:punk_guitar:

Rg 7321 тoва е моята мечта :punk_guitar:Понеже гледам, че си се надъхал да я купуваш ДАВАЙ аз ще си я взимам другия месец, защото още бачкам и нямам парите, но относно флойда е.и го(??) (освен ако не държиш) Аз примерно нямам нужда от флойд поне за сега въпреки, че съм свирил на китара и с флойд. Много ме кефи, но мога да го преживея. Все пак 7-струнна китара - яко жицииииии . Та отнесох се много исках да ти кажа само 1: КУПУВАЙ и се похвали после как е.

Малко пренебрегвам правилото за цитиране, обаче имам чуството, че съм в някой проклет чат! :cheers2:

Ако някой не го мързи да брои колко грешки не ме домързя да поправя, а има и още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах мейл на Икономов, беше лаконичен и каза, че 7420 отдавна не е в производство. Само това. Май ще отида в Благоевград и ще мъдря м/у 7321 и 1527.

 

Да се обади все пак някой с 1527, ако има, да каже според него как е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви са цените на 7321 и 1527. При Икономов има ли ги в наличност?

Редактирано от Mephistofel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...аз в момента съм собственик на 1527 от около година...а предшната ми основна китара три години беше 7321...причината да я сменя бе именно тремолото...ако не ти трябва 7321 е класен инструмент...не се подвеждай че е корейска...качеството е отлично...разбира се престижа си е престиж но и разликата в цената е значителна...аз все пак бих те посъватвал да премислиш за тремолото...липсата му е доста ограничаваща...аз откакто му свикнах не мога без него...а относно марката...както казва един мой приятел...има шестсрунни китари и седемструнни ибанци...ибанез са измислили седемструнките...всичко останало е имитация...както когато си купуваш китара тип "стрстокастер" въпреки че има много китари такъв тип е най-добре да си вземеш Фендер...или като си купуваш китата тип ЛП...най-добре е да е Гибсон все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ценовата листа пише 942лв за RG7321 и 1832лв за RG1527. Псах мейл да видя дали ги има в наличност.

 

Ами аз първо много се бях навил на 7321, щото си викам, "досега не съм ползвал тремоло и за какво ли ще ми е?" Да обаче аз колко ли съм свирил все пак, вятър работа. Та явно ще се решава на място, само не знам тоз проблем с нуждата от тремоло как ще го решавам, като не съм го ползвал досега. Спестени пари имам и не ми е кой знае какъв проблем, щото съм на 17 години и нямам големи разходи по принцип, но цената за 1527 си е двойна, няма какво да се лъжем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като чета последният ти пост явно всичко опира до пари и опит. Както и да го погледнеш и на двете китари ще почнеш да се учиш тепърва (ръката ти да свикне с новият гриф и най-вече допълнителната струна а ако има и тремоло и на него). Въпросът е каква инвестиция си готов да направиш и със каква цел. Бих сложил и трети модел на Ибанец който е точно по средата на тези (като цена и качество) които си харесал, моделът е Ибанец S7320 Все пак ценовата категория на 3-те инструмента е от 900 до 1900 лв грубо. Ако парите не са ти проблем вземи си Рг1527, ако си "бюджетен" си вземи РГ7321, ако нямаш пари за 1527 но можеш да се напънеш още малко (поне с 30-40% от цената на 7321) си вземи С7320, но хубаво си задай въпроса "Твърдо ли ти трябва тремоло"? За 2 години малко или много щом предишната ти китара има тремоло си успял да прецениш дали нещо такова би ти трябвало, имам познати които на времето си купиха китари с тремола и сега даже и ръчката не завиват/слагат, просто тремолото им е за украшение, като скъсат струна псуват защото цялата китара се разстройва, не могат да свирят във някой нестандартен строй защото настройката на тремолото в подобна ситуация е адски трудна и гадна работа, дали трябва 4-та пружина за опън, дали грифът е натегнат/отпуснат достатъчно. Ако си вземеш китара с тремоло (да поясня Флойд Роус тип, не фендерско тремоло) това са само част от дългият списък с неща с които трябва да се съобразяваш. Толкова за минусите , за плюсовете предполагам знаеш, (почти) неограничени възможности за влияние върху тонът като височина, пред теб се отваря един нов свят с много нови възможности. За това реши дали за тази "екстра" за теб си струва да дадеш някакви пари отгоре. Който и инструмент да избереш предполагам няма да те разочарова, свирил съм на 1527 и 7321. И двата инструмента са много удобни и приятни като звук. Плюсът на 1527 е че е един Про инструмент (дърво, хардуер) и само с една смяна на пикапи (ако искаш различен тон от този който имаш) става една (почти) незаменима китара. Няма да си казваш "уууфффф, това тремоло как гадно разстроива, нищо, след време ще си купя китара с по-добро" или "ооххх, колко ми е лека китарата, на талашит мяза, няма никакъв звук" ... просто защото ще имаш един наистина класен инструмент в който тези неща отдавна са решени .... само ще трябва редовно да сменяш струни и да смазваш металните части (ключове, тремоло) и в продължение на години само ще се протягаш и ще я взимаш от стойката и ще свириш без да си пълниш главата с глупости .... това до момента до което не узрееш за нещо друго, след това се почва на ново :) .... тук пояснявам че универсална китара няма (с една и съща китара можеш да свириш всякакъв стил друг е въпроса дали звучи добре), предполагам се сещаш в кой стилов диапазон се врежда тази 7 струнна китара !!! Естествено всичко казано до тук е чисто СУБЕКТИВНО мнение и не ангажирам никой с него.

Успех с избора и да се похвалиш!!!

 

;) Марио ;)

Редактирано от killer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.