Roshi ® Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Аз не че съм китарист, ама първата ми китарка беше една Орфейка произведена в началото на 80-те (с вграден адаптер и потенциометри) стояла подпряна в ъгъла на хола ни доста години. Модела и беше много добър и като звук и като гриф, което искренно ме учудва и до ден днешен. За съжаление ми я откраднаха 97 година в Пловдив. После една Кремона електричка, дето за нищо не ставаше, а в момента на една Fender-ка акустичка ... вече 7 години. По интересно е как си бях купил бас китара, че се зарибявахме да свирим с едни приятели. Та седя един ден в училище и довтасва един познат и ме пита: - А бе искаш ли да ти продам една бас китара, че знам, че се занимаваш! - Ми добре де ама кажи какви пари, че да знам дали си заслужава. - Ми купи ми 2 банички и е твоя. И така за 60 ст (толкова струваха 2 банички) и 40 бакшиш му дадох дори, се сдобих с една дърта получакустичка с двойно F без магаре и с неработещи потенциометри. В последствие и направихме с баща ми магаре и доста време си я ползвахме с приятелите! И до момента седи подпряна в ъгъла на апартамента (родния не настоящото местенце дето живея). Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) :) Бахти късметът дето имаш.Искам и на мен някой да ми предложи китара за лев и нещо :hysterical: Редактирано Януари 11, 2008 от CursedSoul Цитирай
rock fan Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Тия китари са в нас откакто се помня , те са на баща ми и са купувани когато е бил на моите години някаде 80-85 година Едната от ляво кремона на която аз свиря и я пускам кам компа ,а другата според тате е купувана от русия доста по лека е от кремоната и има някак си по хубав звук от този на кремоната макар и да е спукана Още от малък си играя с тях колко стуни съм скъсал по едно време дрънках със стотинки по тях. но от 2-3 месеца започнах да тананикам някои мелодиики и така в последствие да ги свиря и така......... Цитирай
Feuermeister Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Аз започнах с 1 китарка на баща ми но я ползвах към 1 месец шот не беше много оригинална После си зех един Factor LA39N и то се оказа че тва е една много хубава китарка призната е вече от 2ма учители по китара които са наистина големи маистори Ето ги китарите ... Мойта първата акустична китара е баш същата като тоя фактор. Тези учители.. сигурен ли си? Супер чупливи и некачествени са тези китари (Factor). Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Първата ми китара беше един полуакустичен бас Орфей с букса 5-ца, взет назаем от един съученик..:-) Много му бяха високи струните и с трудност ги натисках, и после ме боляха, но все пак имах голямо желание...дрънках си пънк :-) След като си го поиска и му варнах баса, си взех ел.китара (май беше Орфей) + пърдящ ефект общо за 20 лв. и тогава настана времето на true primitive metal :-)... Затова кухарките не ги уважавам много...сигурно защото съм ги пропуснал в моето "музикантско" развитие... хехе Цитирай
david nakov Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 (Редактирано) Моята първа китара беше един Factor new line с гипсънска форма за 269 лв. Като пълен диелетант, когато си купувах китарата я избрах по форма, а не по съдържание, т.е. взех най-калпавата китара от магазина. С нея се свиреше всякаква музика, от Ин Флеймс до Три дорс даун, макар че тя не ставаше за никаква Редактирано Април 9, 2008 от david nakov Цитирай
Glory rock Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Мойта първата е Орфей от не знам си коя година. Старичка е, обаче май е по добре първо да се науча на по кофти китара и после ще мога да свиря на всякакви Цитирай
Scavenger Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 на правената китара на якия,а тя беше като пощенска кутия и то с две струни абе така беше Цитирай
ultramega Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Аз пък си купих от един акустична китара на старо(ама мноого на старо), която не браждеше само на няколко прагчета и то не на всички струни Това през ранните 90-те ... Не минаха и няколко дена след като я вземах(все още само я гледах ) и големия брат на един мой приятел(доста сериозно почерпен след купон) изнесе голям гиг на терасата си и после подобно на Кърт Кобейн потроши всичко с първата ми китара , като нито тя нито остъклението на терасата , останаха здрави здрава Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Аз пък започнах с една стара Пълдин, която сега в момента е на един мой приятел и още се удивлявам колко е яка, като се имат предвид парите й, годините й и т.н... Единственото предимство беше, че беше пазена много добре от предишния собственик и беше чиста и лъскава. И струните бяха много близо до грифа, та не съм си чекнал пръстите до кръв по струни на един пръст разстояние от грифа Ето я и нея: Цитирай
Billy Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Кремона, класичекса. Всъщност още съм с нея, но сметам д ас е ориантирам към бас китарата. Цитирай
ultramega Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 SomeoneElse над 12-14 години свирих и аз с един Пълдин. Суперлативи няма да пускам де, но според мен е прилична китара и доста здрава, като се има предвид колко тормоз е видяла от мен Моята е червена, но не я ползвам, а не виждам смисъл да я продавама за някакви 50-60 лв. след като ми е сантиментален спомен . Може да я подаря на някое запалено хлапе, ако изобщо намеря такова. Иначе моята е червена. Смалко по финна настройка и звучи прилично, а ако и се сложат някакви нормални адаптери, може да се каже че е що годе хубава. За лаковото покритие нямам забележки направо не е мръднало от 14-тина години. Единствено на фретборда, боята се олющи почти навсякъде. Но твоя гледам че не е боядисан като моя, който е черен. Цитирай
Xoce Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 Класическа Кремона, директно от магазинчето на завода. Доволен! Цитирай
savov Отговорено Май 1, 2008 Отговорено Май 1, 2008 Чисто нова тогава кремона за 70 лева на нея се научих но пък сега като се сетя за нея ... най-ужасното инструментче на света! Още си я пазя...носталгия! Цитирай
Recommended Posts