Cupatincho Публикувано Юли 31, 2007 Публикувано Юли 31, 2007 Каква ви беше първата китара? Колко пари похарчихте? Каква музика свирихте на нея? Доволни ли бяхте от нея? Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Свирех на една полусчупена кухарка за няколко седмици. И стотинка не похарчих за нея - беше подарък на дядо ми и той ми я даде, за да свиря на нея. Предимно правех упражнения и висях пред компа, отворил един самоучител. Не бях доволен, защото хич не ми беше удобна и имаше доста дефекти. Рядко имах възможност да се отпусна и да посвиря както трябва. Хубавото е, че когато се запалих по нея, се научих да разчитам таблатури и съответно да пиша такива, но всичките бяха за електическа китара. Цитирай
Cupatincho Отговорено Юли 31, 2007 Автор Отговорено Юли 31, 2007 Ми на мене ми беше интересно кой с каква ЕЛ. китара но грешката е изцяло моя за което съжелявам все пак повечето сме почнали с кухарки...Та въпроса ми е по-скоро за първата електрическа китара.. Цитирай
Stone Free Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Като почнах, а то беше на класическа (по инициатива на майка ми, тогава аз бях 7годишно хлапе, което само от костенурките нинджа се интересуваше ), беше някаква малка Кремона...първата електрическа беше пак някаква българска ама не се знае точно коя марка...еми какво да кажа, беше голяма радост, въпреки че потенциометрите пръщяха и не беше най удобната. Втората ми китара, с която най дълго свирих, беше пак някаква домашно производство (обаче с лого 'Гибсън' ) и беше доста голям напредък от първата. Реално с 'истински' китари свиря последните 3 години, когато успях най-накрая да си събера пари и първо си взех Епифон ЛП Стандард, и сега Хагстром Суид. Цитирай
boreto Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Майка ми под солиден напор отиде и ми купи чистак бърсак нова Кремона, червена на цвят - беше някъде 96 май. Така не съм се кефил през живота - пусках си някви глупости на грийн дей и металика и куфеех. Мерака беше много голям и много бързо започнах да се уча, но една година ми беше достатъчна за да осъзная колко мега зле е китарката. Както и да е, след време я продадох и сега съжалявам, защото си спомням с носталгия за нея - моята първа китара.... да живее рокенрола....! Цитирай
HOSHUNKOV Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Аз започнах на Орфендер много зле беше горката. После я окастрих с едно зеге и я продадох Ако знам къде е ще си я купя пак и ще си я закача на стената в репетиционната да и се радвам Но наистина беше в окаяно състояние като я купих...бая ремонт трябваше за да свирне горе долу. А да не говорим праговете в какво състояние бяха и колко беше фалшива.. ама метал да има Цитирай
chlen Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Кремона на старо за 80 кинта, още си я пазя. Цитирай
bir4o Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Акустичен Орфей - на нея научих първата си песен * Девет планинин покрити с мъгли * но за съжаление взех на някого мярка за шапка и я няма вече- ех беше отдавна Цитирай
Тони Николов Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Първата ми китарка беше на Вуйчо ми кухата "Кремона", а първата ми електрическа беше пак "Кремона". Всъщност за "Кремона" и то настаро купена не беше никак зле китарката. После този, от който я купи, като подарък ми направи и първият ми дистър. Той представляваше кутия от сапун в буквалния смисъл!!! Но на таи китара и с тази "сапунерка", започнах да се уча да свиря парчерта на Metallica, Iron Maiden (опити само бяха тогава) и т.н. и направихме първа ми група "Скитник". А бе хубави и безгрижни времена бяха!!! Цитирай
vhcs Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 моята първа беше от тия детските кухарки дето са по-малки. Не знам на колко я получих като подарък ама с нея почнах да дрънкам. Първо хванах Highway to hell ... та и до ден днешен съм на тая магистрала ... ехехехе. Какво се случи с нея - еми като вече съвсем здаде багажа я изхвърлих от 8мя етаж от балкона. стед това отких страста си към ниските тонове и първият ми бас беше Кремона. След като си взех следващият кремоната беше брутално закована за стената с автоматичен пистолет хилти ... после се изнесохме от тоя апартамент и не помня дали съм го свалял - може още да си виси на стената. В казармата ми подариха една кухарка да блъскам яко казармени парчета (старото се уволнява и тн ... някой ги знаят други не). Беше много добра ама изгоря ... уцелена беше със сигнална ракета. Въобще инструментите при мен нямат спокое живот и обикновенно краят им е наистина много брутален Цитирай
TONY Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Червена кремона за 215 лв от ЦУМ някаква имитация на Гибсьн - естествено нищо общо пьрвоначално жулех яко тремоло на една стуна - най вече 6-та исках да докарам нещо ала Слеяр и си виках джьга-джьга-джьга-джьга е така - бая време - докато усетя, че нищо не правя реално... китарата бе разпарчетосана грифа е у един приятел Ванката(или поне беше) тялото и адаптерите ги дадох на Евто БТУ - тогава нямаше ни табове,ни интернет, нито преснимани оригинални букс от Ибиса бизнес дори(след 90-та почнаха пиратските копия) само някакви школи за класическа китара на руски... Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 (Редактирано) Червена кремона за 275 лв от Електро Дом в гр. Смолян в комплект с 4 перца залепени на детелина , колан като за стар москвич и комплект струни томастик. Кабел петица. Всичко това в калъф. Формата и беше като Гипсън с "мепъл" фингър борд Свирих Металика. Песента "1" Бях повече от доволен....!!!! Редактирано Юли 31, 2007 от Black Bird Цитирай
TONY Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 егати, имали сме равен старт с Black Bird обаче яко ме е отцепил на магистралата Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2007 Отговорено Юли 31, 2007 Дам, и мойта първа електричка беше същата. И продължавам да мисля, че не звучи толкова зле, колкото според много хора би трябвало... Цитирай
Recommended Posts