Baby Thomas Публикувано Април 15, 2005 Публикувано Април 15, 2005 Понеже се навъдиха доста теми за бест китаристи, а в тях се споменават само разни джангър фенове, реших да постна една темичка за отдалите се на най-елементарния и в същото време най-емоционалния стил - The Blues!!! Моята лична класация: 1. Gary Moore - представител на т.нар. от мен брутален блус. Страхотен саунд, много пауър (егати пауъра), много чувство! 2. Stevie Ray Vaughan - Големият Бял. Разцепва и със саунд и с глас и с всичко. Страшен е! 3. Bernard Allison - негърчето с рапърска визия и баскет кецове AND 1. Невероятен е, голям фен съм! 4. B.B. King - цял час може да стои на едно прагче без да ти омръзне. Велик просто! ..................... 2043. Буги Барабата - но коммент :green: П.П. Държа да отбележа, че силно се дистанцирам от хората, които използват термина 'блус' за всяка по-бавна прегръщащо-танцувална песен. Които крайно ме изнервят. Също като употребяващите термина 'йоника'... Цитирай
spotlight_kid Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 1.Стиви Рей Вон-----номер едно завинаги 2.Гари Мур 3.Джими Хендрикс Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 Буги доста напред си го сложил. Гари е наистина върхът, но като стана дума за долната част от класацията, ще те разочаровам с Кийт; да му казвам ли фамилията? :wow: Цитирай
Steve_Vai Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 Stevie Ray Vaughan рулира отвсякъде! Но най-любимият ми блус си остава "Since I've Been Loving You" - Jimmy Page е унищожителен там! Безумна емоция!!! Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 Stevie Ray Vaughan рулира отвсякъде!Но най-любимият ми блус си остава "Since I've Been Loving You" - Jimmy Page е унищожителен там! Безумна емоция!!! Хм, ама айде, то и аз му се кефя "still", ама чак да е в петицата де / че аз почнах отзадъ напредъ/; да подиша малко прахта на Слоухенд и другия, покойния Джими... Пейдж е сила в композирането; като импровизация+чуство / то блусо е тва/ е назад. Просто мнение Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 15, 2005 Автор Отговорено Април 15, 2005 ..."Since I've Been Loving You" - Jimmy Page... Да, кърти отсекъде, чудех се дали да го пиша, ЛедЗеп са супер яко блус-ориентирана банда, ама... Не го включих Ерик Клекнал нещо не ме кефи твърде доста. Освен ънплъгт-а, където просто е много злобен!!! Цитирай
black_waltz Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 Billy Gibbons(ZZ Top) Tom(нека почива в мир) и John Fogerty(Credence Clearwater Revival) аз по принцип не съм гоялям фен на този стил но тези са ми любимците :inlove: Цитирай
the_gorer Отговорено Април 15, 2005 Отговорено Април 15, 2005 BB King - нищо, че е негър (ма то блуса негърска музика бе!) Тоя къса синжиро от всейде. Цитирай
Dushmanina Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 Stevie Ray Vaughan Eric Sardinas Gary Moore Това се сещам рано сутрин... Цитирай
Black Bird Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 Stevie Ray Vaughan Eric Sardinas Цитирай
TONY Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 присьединявам се кьм горните мнения и допьлвам PETER GREEN , JOHN LEE HOOKER а пьк Буги Барабата ме кефи - даже имам 2-3 негови албума какво като е тип горила много по добре отколкото да е като ДиКаприо Ние от Коньовица се поддьржаме watch out! Цитирай
boogerman Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 1. SRV 2. Robert Cray 3. Gary Moore От българските китаристи се кефя на Буги Барабата (абе кефи ме пича ), Ники Драгнев (чуйте солото на "кучето на крайния квартал"), Миро от Сафо има як фил, Мархолев свири също кефещо, Павел Васев също ми е фаворит ама се чудя дали да го броя към блусарите :think: Цитирай
Burton Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 Gary Moore Eric Clepton Eric Johnson Цитирай
Recommended Posts