vhcs Публикувано Юли 28, 2007 Share Публикувано Юли 28, 2007 Здравейте колеги, трябва ми един разпределител с който да "цепна" кабела от китарата на 2 - един директно към саунд картата и един към ампа. Та въпроса ми е - мога ли са да си запоя 3 жака паралелно, 1 за вход и 2 за изход или по-добре да търся нещо фирмено. Протеснява ме че може да има брумове (но това ми е малкия проблем) и нямам представа дали сигнала ако се раздели няма нужда от допълнителна обработка. От купешките ей тия съм намерил за сега: 1. Palmer Y-Box 2. Nobles Split4 ... за XLR има по-еврини което ми се стори доста странно Мерси за мненията и съветите предварително Поздрави Алекс Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Юли 28, 2007 Share Отговорено Юли 28, 2007 Можеш без проблеми по принцип да го направиш, както аз използвах един проелски волюм педал с 2 входа и 2 изхода. Вързах двата изхода заедно и ми ги разделя без проблем. ОБАЧЕ получава се т.нар. Ground Loop, което се изразява във това, че понеже всяко от 2те неща е заземено, напрежение почва да тече от единия "уред" към земята на другия и така се получава УЖАСНО ДРАЗНЕЩ брум, който не е малък. Та по-добре с микрофон или съответно със нещо, което има опцията ground lift. Предполагам, че това е идеята на тия дето си ги показал на линковете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vhcs Отговорено Юли 29, 2007 Автор Share Отговорено Юли 29, 2007 Аз всъщност търесх алтернатива на DI - да не се набутват за такава кутия ама май с нея ще ми излезе най-евтино Ей тая май ще бъде Palmer Pan01 някой ако знае добър DI или splitter за не много кинти ще съм му благодарен. Важното е да не вкарва шумиове и сигнала да е ОК Поздрави Алекс Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 29, 2007 Share Отговорено Юли 29, 2007 Аз ползвам това и ти го препоръчвам, но цената е почти двойна, но пък и каналите са два пъти повече А ето и линк директно към продукта: Voodoo Lab Amp Selector Product Specs Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Юли 30, 2007 Share Отговорено Юли 30, 2007 Здравейте колеги, трябва ми един разпределител с който да "цепна" кабела от китарата на 2 - един директно към саунд картата и един към ампа. Та въпроса ми е - мога ли са да си запоя 3 жака паралелно, 1 за вход и 2 за изход или по-добре да търся нещо фирмено. 1. Palmer Y-Box 2. Nobles Split4 Проблемът тук по-скоро е че единия сигнал е линеен, а другия трябва да е инструментален. Т.е. обикновен "разклонител" няма да свърши работа. А отговорът мисля че сам си си го дал -> PAN-01 Другият вариант е да е къстъм устройство на NAudio Corp. Последнията дивайс, който е доста успешен е т.нар. reamp box т.е. от едната страна влиза линеен сигнал от другата излиза инструментален. Пасивен, има траф (което е и най-съществената и скъпа част) вътре за преобразуване на сигнала, ниво на входа и на изхода и ground/lift суитч. Изключително безшумен. Та този дивайс комбиниран с обикновен DI според мен също би свършил работа. Като цена обаче, при положение че се реализира с качествени трансформатори няма да е съществено по-евтин от Палмъра. Но качеството е страхотно. От другата страна PAN-01 си е готово изделие, но пък няма регулиране на нивата. Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
airborne Отговорено Август 1, 2007 Share Отговорено Август 1, 2007 С риск да отнеса бой ще предложа Берингер като евтино решение, въпреки че сигнала излиза от два XLR жака: http://www.behringer.com/DI20/index.cfm?lang=ENG <-това е което предлагам аз. Мисля,че е доста евтино решение(70 лв. във VisiArts). Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts