Jump to content
Българският форум за музиканти

airborne

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно airborne

  • Рожден ден 05/31/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    Fender Jazz Bass Standard

Contact Methods

  • ICQ
    335094890
  • Yahoo
    airborne_bg

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

airborne's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Представям Ви дебютното EP на групата ми - WOPS (https://www.facebook.com/wopsband). То беше представено на 27.04 с концерт в бар "Тънка червена линия". Достъпно е за слушане и сваляне в soundcloud: Всичко е записано, смесено и мастерирано в City Studio София от Емил Петков и Бойко Петков. EP-то може да се намери и на старомодния носител CD. Ако някой се заинтересува да пише на contact@wops.bg Информация за групата, както и новини около нея може да се намери на Facebook страницата ни. Приятно слушане и сваляне!
  2. Вече от около година свиря с Rotosound 50-110 ( не с един комплект, естетвено ). Около месец-два са идеални и още около месец-два са доста добре като звук. След това нещата вече са си в сферата на нормалното...За 4 месеца с 2-3 репетиции седмично и малко свирня по домашно, не знам колко марки струни с цена за комплекта под 40 лв за 4 струни могата да се справят по-добре.
  3. преди време попаднах на едно Линукс дистро - Dynebolic мисля че се казваше и там имаше някаква програма за излъчване в мрежата. Досега не съм имал такива намерения и затова не съм се опитвал да я пусна. Все пак мисля,че ако гореспомената програма не работи, все има нещо open source, което може да свърши работа при подходящи условия. Един задълбочен searc h из google винаги помага Edit: http://www.linuxjournal.com/article/4397
  4. С риск да отнеса бой ще предложа Берингер като евтино решение, въпреки че сигнала излиза от два XLR жака: http://www.behringer.com/DI20/index.cfm?lang=ENG <-това е което предлагам аз. Мисля,че е доста евтино решение(70 лв. във VisiArts). Поздрави
  5. airborne

    малко помощ?

    Нов бас за тия пари се сещам само Washburn T12 или T14. Вторият модел струва 340 лв., а Т12 е дори по-евтин.
  6. Аз имам един въпрос,понеже и аз в момента си пооправям стария "Пълдин":как си третирал грифа или по-точно с какво?
  7. airborne

    Какво да търся?

    Специално за Washburn мога да кажа,че имат добри бюджетни модели. Във "Фактор" имаха няколко модела преди време,като Т24 например е спечелил някаква награда на щатско списание за китари. А иначе наистина Ибанез и Ямаха са добър избор в този ценови клас. Ама всичко си е ръка да пипне, ухо да чуе пък и не на последно място око да види. Поздрави, Костадин.
  8. @vlex: fingerboard-a искам да го опазя от самите струни,защото съм чел,че при fretless конфигурация roundwound струните го поизяждат с времето. По моите наблюдения, дървото използвано за fingerboard-а не е особено твърдо и сигурно този процес ще протече дори по-бързо. @Evtim: Наистина май е чам. При последната част на интервенцията с дрелката замириса на чам...Все пак поради голямото количество боя части от фурнира също бяха премахнати ( от невнимание също ).
  9. Вдъхновение за тази тема (и това,което тя описва) ми даде постижението на jeremy. Ще опища какво съм направил и какво искам да направя. Съвети и предложения, или критики, ще приема на драго сърце. Преди около 3 месеца реших да разглобя стария си бас - марката му беше твърде неопределена; тялото не прилича на кремонско, но все пак е цяло дърво. Това е и основната причина да започна начинанието. Значителна трудност представляваше truss rod-а,който си мислех че не е изправен ( поради странното разположение на гайката му в горния край на грифа) и съответно кривия гриф. За това по-нататък. Като за начало го разглобих и му извадих прагчетата ( на баса ), изкормих му електрониката - или по-точно това,което беше останало от нея - като просто извадих pickguard-а, на който беше закачено всичко. След това поради разнобразни причини замразих проекта, но преди 2 седмици отново се ентусиазирах и реших да го продължа. Хванах най-едрата шкурка вкъщи и започнах да действам по грифа. Трудоемкото сваляне на двата пласта боя ме отчаяха за известно време, но след едно посещение на Бриколаж се прибрах с ламелна шкурка, която се поставя на бормашина и след общо към 3 часа бучене с дрелката разпределено неравномерно в 3 дни успях да сваля боята от грифа и тялото. За моя голяма изненада, грифа се оказа,че има и fingerboard ( което аз не подозирах дотогава ). Проблема с truss rod-а се разреши след като си поиграх малко с една пила и разширих дупката в горния край на грифа, така че да може да се постави гайката на шпилката и след това с гаечен ключ 7 го навивах в продължение на 2 седмици малко по малко и с учудване гледах как грифа бавно се поизправя. По нататъшните ми действия са свързани с изтъняване на грифа и минаване на тялото и грифа с по-фини шкурки, за да станат приятни на допир. В последствие мисля да боядисам тялото черно и да лакирам грифа. Мисля да остане фретлес (така или иначе съм свалил праговете), за което ще помоля можещите и знаещите удостоили темата с четене да препоръчат технология, с която да опазя fingerboard-а от струните. Електрониката ще бъде подменена изцяло. Горния мост също ще е нов,защото стария е счупен още преди да изведа от активна употреба този соц. паметник.
  10. С доставка,ала-бала, става към 350,че сигурно и повече. Интересното, че освен този 6 струнен има 5 струнен и 4 струнен бас на почти (148 евро за 4 и 158 за 5) същата цена. Аз лично не бих си взел такова животно без да го пробвам. Предвид факта,че най-евтините 4 струнни у нас са по 320 лв., а най-евтините 5 по около 500, нямам представа какво качество ще предлагат...
  11. Да, Send-a може да се използва за Line Out: "Effect Send jack - Use this 1/4” unbalanced jack to send low impedance (100 ohm) signal from the Model 2500 to a professional outboard effects processor such as a reverb, echo, chorus, flanger, or harmonizer device.* Output level is approximately 0 dB to +4 dB and is post-EQ and post-compression but unaffected by the setting of the Master Volume control. You can also use the Effect Send jack to route signal to an external mixing console or amplifier with an input sensitivity of +4 dB." (извадка от Owner's Manual на сайта на модела)
  12. Погледнал ли си в Електронинвест? Намира се на ул. Княз Борис І, след Пиротска
  13. В тази репетиционна "Алеко",втората китара къде отива,щото виждам само 1 кубе за китара на сайта им...
  14. airborne

    Вредни навици

    Вредни навици могат да се появят при неправилна постановка на тялото, ръцете при свирене. Например,ако при продължително свирене получаваш болки в ставите, не е на хубаво. Вредни навици също могат да се появят при самообучение, за жалост, като в повечето случаи са свързани с техниката на звукоизвличане. Това са според мен най-честите вредни навици, които се появяват при навлизащите в света на струнните инструменти, пък и не само.
  15. airborne

    Адски машинки

    В началото ще уточня,че не съм свирил на нито един от двата баса. Ще се изкажа по въпроса с наличността им в нашата мила родина. 90% сигурен съм,че Dean нямат официален вносител в България. За B.C. Rich не съм толкова сигурен, но досега не съм ги виждал никъде из музикалните магазини в столицата. Все пак из някой европейски интернет магазин сигурно ги продават, а и вече няма вносни мита в ЕС...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.