Обожател на Музиката Публикувано вчера в 14:49 Публикувано вчера в 14:49 Избирам пиано за начинаещ. След всичко изчетено тук във форума, ходене до магазини да ги видя наживо и прегледи на подкасти (например: https://www.youtube.com/watch?v=O0NkDq7cCyg) сведох избора до Kawai KDP-120 или CASIO AP-470. При близка цена на двете кое e по-добро според вас? Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 16:18 Отговорено вчера в 16:18 Аз бих избрал Casio-то заради по-голямата полифония (256 срещу 192), повече звуци (22 срещу 15) и Ivory Feel на клавиатурата (това по-скоро като изгъзица). И двете са с трисензорна клавиатура, вече другото е въпрос на лично предпочитание какво Ви харесва повече, чисто технически изложих какво взима превес. Но което и от двете да вземе няма да сбъркате, според мен. Цитирай
Обожател на Музиката Отговорено преди 15 часа Автор Отговорено преди 15 часа Като звук ми се струва, че KDP-120 има малко по-реалистичен и богат звук от AP-470. Въобразявам ли си или и други имат такива впечатления? Харесва ми, че KAWAI има Bluetooth връзка. Чудя се в кой момент по-голямата полифония на CASIO би имала значение? Цитирай
yamaha Отговорено преди 12 часа Отговорено преди 12 часа (Редактирано) 2 hours ago, Обожател на Музиката said: Чудя се в кой момент по-голямата полифония на CASIO би имала значение? Почти в никой. Ако говорехме за разлика между 64 и 128, да, но между 192 и 256, не чак толкова. Относно звука - и двете пиана са с хубави семпли, Касиото е с по-чист тембър, Кавая е по-наситен с обертонове, но пък mellow-вариантите на пианата на AP-470 също са много добре конструирани и звучат съвсем реалистично. Иначе и двата модела са по-скоро от базовия клас със съответстващите липси на някои бонуси, които ги има в по-високите модели. Kawai по принцип имат повече настройки на звука ; вярно - и двете пиана са с по 3 сензора, но и двете нямат escapement (нормално за модели от по-нисък клас). Реално AP-470 бих го приравнил на PX-870 (Привия), защото имат много общо, но тъй като говорителите на двете пиана са различни, разположени по различен начин (на едното са надолу, на другото не, на първото пък май имаха фронтални туитъри за допълнение и т.н.), затова е добре да се чуят на място, а не само на ревю, за да се добие представа как се озвучават всъщност и какво е усещането на живо. Но както колегата спомена, на което от двете да се спрете, няма да сбъркате. Редактирано преди 12 часа от yamaha Цитирай
Koobenot Отговорено преди 9 часа Отговорено преди 9 часа 5 hours ago, Обожател на Музиката said: Като звук ми се струва, че KDP-120 има малко по-реалистичен и богат звук от AP-470. Въобразявам ли си или и други имат такива впечатления? В този ценови клас каквито и пиана да вземете, семплите са горе-долу един дол дренки. Ако искате перфекционизъм в звуците най-добре е да се тригира външна библиотека през VST като Garritan CFX, Spectrasonics и т.н. Ето пример, който онагледява реализма в ползва на софтуера: Цитирай
yamaha Отговорено преди 6 часа Отговорено преди 6 часа 3 hours ago, Koobenot said: Ако искате перфекционизъм в звуците... При такова свирене на нивото "ученик в музикалното училище", не ми е ясно на кого му е необходим чак такъв перфекционизъм...а пък на втория откъс такова мазане с педала прави, че не е истина...(, сори) Цитирай
Recommended Posts