nolly Публикувано вчера в 07:18 Публикувано вчера в 07:18 (Редактирано) Здравейте уважаеми, понеже доста от суичовете на въросния процесор започнаха да отказват да превключват, се налага подмяната им. Вероятно, няма да съм първият с такъв проблем, затова търся съвет или насока за отсраняването на проблема. В нета има доста видеа за подманата им, изглежда фасулска работа...но някак си, засега не ми се ще да запрятам ръкави....но ще видим Да попитам-конкретните суичове-някъде пишат по форумите, че ги има почти във всеки магазин за електроника....Специфични ли са и дали могат да бъдат купени и от БГ? Има оригинални такива, но могат да бъдат закупени предимно от чужбина. Ще се радвам, ако хора, решили подобен проблем споделят техния опит. Иначе аз съм от Пловдив, в случай, че някой ме насочи към конкретен човек. Редактирано вчера в 07:21 от nolly Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 15:00 Отговорено вчера в 15:00 Страничен въпрос – ако тия копчетии са му слабо звено и се трошат лесно, обмислял ли си варианта да го управляваш с MIDI педалиера, която да "насилваш" както намериш за добре? Цитирай
svet.k Отговорено преди 23 часа Отговорено преди 23 часа Преди да тръгваш да ги сменяш, пробва ли да ги напръскаш с контактен спрей? Същия проблем го имах на моя процесор. Цитирай
nolly Отговорено преди 11 часа Автор Отговорено преди 11 часа Вероятно е вариант и с миди клавиатура,което още повечве ще оскъпи отсраняването на проблема, но в крайна сметка ми се ще просто да се сменят компонентите, които не са скъпи но не зная намират ли се в БГ. Процесора е на години, и явно тези бутончета на се вечни, затова е нужна подмяна, както споменах има сумати видеа в нета на хора показващи смяната им. Ще опитам с контактен спрей и ще видя дали помага. Благодаря за насоките! Цитирай
DreamTh Отговорено преди 10 часа Отговорено преди 10 часа (Редактирано) Контактен спрей при тези бутони не мисля, че би помогнал. Смяната не е токова трудна и не струват кой знай колко много. Вътре имат мембрана която явно е деградирала с времето.Някой който може да работи с поялник ще ги смени без проблем. Никифена е от Пловдив обади му се мисля, че няма да му е проблем. Намират се във всеки магазин за елекртоника почти. Викиват, Елимекс и т.н. Ако ще поръчваш тука има избор : https://store.comet.bg/Catalogue/SW/Switches/TACT/Tactile+Switches+and+Keypads/?group=ELMECH#eyJpcHAiOiIyMCIsIm0iOiIifQ%3D%3D Редактирано преди 10 часа от DreamTh 1 Цитирай
nolly Отговорено преди 10 часа Автор Отговорено преди 10 часа (Редактирано) Със сигурност трябва да се сменят- и аз така мисля. Ще разровя да потърся точния модел на суичовете или ще се опитам да сваля един от тях ,да видя точния модел и ще търся по магазините. Никифена се занимава с други работи, избягва ремонти на подобни неща , питал съм го преди за друг проблем. Благодаря за отговора! Редактирано преди 10 часа от nolly Цитирай
Recommended Posts