Koobenot Отговорено Февруари 20 Отговорено Февруари 20 14 hours ago, zara87 said: Пропуснах да спомена, че госпожата сложи всички дигитални пиана под един знаменател, т.е. нито едно няма да става в дългосрочен план. Признак за тотална некомпетентност по темата ... но това е положението ... 14 hours ago, zara87 said: А аз дори се замислям дали да не заложа на по-висок клас дигитално. Сега вече сме 100% сигурни какво търсим. Опасна плоскост, инструментът трябва да е добър, но не "по-по-най" за тази възраст. Децата са уникални. Едни са прекрасни последователи и слушат всичко, което им се каже от учителя и изпълняват ясни инструкции. Други са самонадеяни и цял живот си я карат по тяхната ... аз май съм от вторите. Ако щете вярвайте, в школата мисля, че бях последен по успехи, все неподготвен, все нещо недоразбрал, недочул, недоизсвирил ... в последствие разбрах защо, обаче. Не съм имал учител/ментор в живота, който да ми е "отворил очите", ходил съм на уроци по пиано, но те бяха по-скоро мъчение, разбрах, че сам уча най-много и най-добре, а ако има неясноти, един форум е достатъчен ... затова съм и тук да помагам с каквото и колкото мога, така както ми е било помогнато на мен, не веднъж при това. Та с прости думи казано – разгледайте инструменти, но не прекалявайте. Момичето е първи клас, толкова вода има да изтече за идните години, че е комично. От онази школа, за която говоря и до ден днешен аз съм единственият човек, който все още се занимава с музика, така че времето ще покаже ... 2 Цитирай
zara87 Отговорено Февруари 21 Автор Отговорено Февруари 21 Поръчахме fp30x от Динакорд заради голямата гаранция, 5години. А след това, ако детето продължава да се развива, сме хвърлили око на пианото на един от съфорумците, мисля беше Yamaha n1x Avantgard. Хваща окото. Още веднъж благодаря за безценната помощ. Ще дам отзив след 2-3 седмици, като пристигне. Бъдете здрави 1 Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 21 Отговорено Февруари 21 FP-30x е добър избор за дете на тази възраст, а N1X го оставете за по-нататък. То е висок клас за претенциозни пианисти със сложен репертоар и е от тези пиана, за които споменах - механика като на акустичен инструмент и оптични сензори....само дето струва много...и тежи много. 1 Цитирай
zara87 Отговорено Февруари 25 Автор Отговорено Февруари 25 Обещах да дам отзив и ето ме тук. Пианото пристигна още в събота. Беше извън наличност, защото нямат тройна педалиера. Ще я поръчаме по-нататък, защото започват да я използват едва във втори клас. Ами какво да кажа, впечатлени сме! Не бяхме виждали нищо подобно. Клавиатурата е невероятна, нищо общо със стария ни аранжор. Детето казва, че прилича на акустичното пиано в училище, но клавишите се натискат една идея по-трудно от рояла, на който свирят на продукции. Видях, че силата на натиск може да се регулира в настройките. Единственото нещо, което бих дала като минус, са високоговорителите. По точно това, че са от долната страна. И по този начин звукът някак си се "разлива". Но като цяло сме много много доволни и още веднъж изказвам благодарността си към Вас! 2 Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 25 Отговорено Февруари 25 (Редактирано) Честито! А това, че клавишите са малко по-тежки от тези на рояла, където свирят на продукциите е добре, защото на детето ще му е по-лесно когато свири там, а и не е гаранция, че някой ден няма да се наложи да свири на друг акустичен инструмент с по-тежка клавиатура. 3 hours ago, zara87 said: Единственото нещо, което бих дала като минус, са високоговорителите. По точно това, че са от долната страна. И по този начин звукът някак си се "разлива". Във всички пиана от този клас със сходна цена винаги има компромиси, независимо от фирмата производител, но пък всичко това се компенсира от по-ниската цена. А и винаги може да включите към пианото външно озвучаване от някаква стереоуредба (примерно) и нещата ще си дойдат на мястото. Акустиката на помещението, в което е пианото също е от значение...гледам, че във вашето май има доста гладки повърхности (под, стени, таван) за отразяване на звука от пианото. Редактирано Февруари 25 от yamaha Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 25 Отговорено Февруари 25 Честито и да си го ползвате със здраве! On 2/25/2025 at 7:37 AM, zara87 said: Детето казва, че прилича на акустичното пиано в училище, но клавишите се натискат една идея по-трудно от рояла, на който свирят на продукции. Видях, че силата на натиск може да се регулира в настройките. Тук да направя едно уточнение, за което вероятно се досещате, от настройките не се регулира механичната сила на натиск, а силата, с която пианото възприема регистрациите. Имате 6 режима - от супер тежък, тежък, среден, лек, супер лек и фиксиран. Колкото по-ниска е стойността, толкова усилието при натиска е по-малко, като при фиксирания режим всичко е еднакво ... никога не съм го ползвал, не ми се е и налагало. Вижте кое се доближава най-близо до истинския инструмент, като почнете от стандартния Medium. Цитирай
Recommended Posts