Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
14 hours ago, zara87 said:

Пропуснах да спомена, че госпожата сложи всички дигитални пиана под един знаменател, т.е. нито едно няма да става в дългосрочен план.

Признак за тотална некомпетентност по темата ... но това е положението ... 

14 hours ago, zara87 said:

А аз дори се замислям дали да не заложа на по-висок клас дигитално. Сега вече сме 100% сигурни какво търсим.

Опасна плоскост, инструментът трябва да е добър, но не "по-по-най" за тази възраст. Децата са уникални. Едни са прекрасни последователи и слушат всичко, което им се каже от учителя и изпълняват ясни инструкции. Други са самонадеяни и цял живот си я карат по тяхната ... аз май съм от вторите. Ако щете вярвайте, в школата мисля, че бях последен по успехи, все неподготвен, все нещо недоразбрал, недочул, недоизсвирил ... в последствие разбрах защо, обаче. :)  Не съм имал учител/ментор в живота, който да ми е "отворил очите", ходил съм на уроци по пиано, но те бяха по-скоро мъчение, разбрах, че сам уча най-много и най-добре, а ако има неясноти, един форум е достатъчен ... затова съм и тук да помагам с каквото и колкото мога, така както ми е било помогнато на мен, не веднъж при това. Та с прости думи казано – разгледайте инструменти, но не прекалявайте. Момичето е първи клас, толкова вода има да изтече за идните години, че е комично. От онази школа, за която говоря и до ден днешен аз съм единственият човек, който все още се занимава с музика, така че времето ще покаже ... ;) 

Отговорено

Поръчахме fp30x от Динакорд заради голямата гаранция, 5години.

А след това, ако детето продължава да се развива, сме хвърлили око на пианото на един от съфорумците, мисля беше Yamaha n1x Avantgard. Хваща окото. 

Още веднъж благодаря за безценната помощ. Ще дам отзив след 2-3 седмици, като пристигне. 

Бъдете здрави :)

Отговорено

FP-30x е добър избор за дете на тази възраст, а N1X го оставете за по-нататък. :) То е висок клас за претенциозни пианисти със сложен репертоар и е от тези пиана, за които споменах - механика като на акустичен инструмент и оптични сензори....само дето струва много...и тежи много. ;)