Jump to content
Българският форум за музиканти

Harley Benton Китара или дали си струва като за Beginner


Valnyr

Recommended Posts

Свиря от скоро на акустичка и евентуално след някой друг месец ще си зимам електрическа но тъй като гледам да мина и тънко искам малко мнения за една китарка дето я видях в Томана Click Click Click

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ами според мен съкс :)

Няма ключе за превключване м/у хъмбъкерите.

така и не каза какъв стил музика, ке свириш. По-добре си вземи сънгъл-койл /тези дето са един ред точици/ адаптери. Хем, има по-голямо разнообразие, хем пък и уж по-добри. Щом ще е след няколко месеца, разрови се из форума. Главно раздела Купувам/Продавам, там има що горе хубави оферти. подчертавам РАЗРОВИ т.е. не купувай още, освен ако не си адски сугурен и някой не те посъветва. така ще добиеш представа, кое колко струва. Кое за кой става /начинаещ, уж напреднал и тн./

 

И няма смисъл китари ефтини от томан, защото ти излизат бая скъпичко. 1 евро = 2 лева /приблизитално/, доставка още 30 евро /60 кинта/ и хоп, китара дето струва 88 евро, ще ти излезне ~ 230 лева. И тука имаш само китара, и то нисък клас. И аз исках да си взема хубава китарка, ама щеше да ми излезне 400 лева... за толкова пари, по-добре да си взема по-добра китара :)

Разгледай магазините /предполагам си от София? /

 

ПП: ем, ок от Ловеч си :thumbs_up: .. все пак има доставки, не е като да ги няма. Но друго си е 5 лева доставка, друго си е 60, нали?

Редактирано от bai-goku
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма суич ??? :)

Те това ключе между потенциометрите защо е ?!

Вече нищо неможе да ме очуди. Може и да е он/офф тез китари не знаеш кой сляп китаец ги е правил.

:thumbs_up:

 

Майтапа на страна. Това ключе със сигурност е за да превключва между адаптерите. От друга страна е възможно да попаднеш и на добра бройка, както и при скуаерите. И накрая човека започва сега да свири и иска да мине тънко, варианта е добър според мен.

Редактирано от Tomov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

еми и аз така си мисля но дето вика Бай Гоку 230 лева ( колкото струват вярно и Squir-ите в Rising)докат дойде до тук вярно пък няма ли да свири ли колко някой скуайър , пък и аз заради Les Paul-ския вид я искам също иначе после ще събера повечко парици за по убафо...какво мислите дали ще свири колкото Squier мм?

Редактирано от Valnyr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Нямам идея, моя скуаер като го отворих и се уплаших, но въпреки това си свири. Като се има предвид, че с доставката идва колкото скуаер, произхода и качеството са съмнителни. Но пък си струва да се опита. И да не ти хареса тона, все пак колко е, няма 100 евро.

А дали е едното или другото, сам решаваш - дали искаш да имаш страт или ЛП.

Редактирано от Tomov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен китарите си свирят еднакво зле :unsure: /тука се изказах, като яко хард-кор китарист/ Но истината си е такава. Няма голяма разлика. Ако на фендърските изчадия сложиш хъмбъкер, ще е същото. Но си избери, това което ще те кефи повече. Чакаш месец от томан, бтв :Р

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз виждам, че каквото съм свирел на фендър същото съм свирел и на скуаера.

Още повече като си нов, не можеш да отключиш пълния потенциал на един инструмент от висок клас. Всеки се цели в звездите. Има и друго...

много хора се захващат, посвирват година-две и после никога не хващат китара... Така, че и това е критерий с който се съобразява Valnyr.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако го земеш тоя кютук според мен ще се разочароваш скоро. Скуаерите си заслужават повече. Предполагам масата хора ще се саласят с това. Толкос от мен, че ме марази :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

абе стига с тоя Скуаяр аз съм свирил на 3 такива и 3те беха зле аа аз карам на някакъв Стагг и мн по добре свирука от тоя прословут скуаяр.. :wallbash: според мен Стагг са си добра фирма и правят надежни копия препоръчвам ти една таква дъска даже ако имаш повечко пари си земи некфа по яка , че аз си зех страт модел и не ме кефи ама кои кък се прее*е :wacko:

http://www.camerton99.com/kitari/el.html ето от тука си взех моята дъска има 370лв ЛП копие :)

Редактирано от TheRipper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
По-добре си вземи сънгъл-койл /тези дето са един ред точици/ адаптери. Хем, има по-голямо разнообразие, хем пък и уж по-добри.

 

По-добри?? Моля?? Това е най-голямата глупост, която съм чувал. Особено пък сингъл коил на скуаер страт е най-голямата боза, която можеш да изпиеш. За кво разнообразие говорим? Просто звука е различен, но това не значи по-добър. Въпрос на вкус вече. Valnyr се е ориентирал към хъмбъкари, може би не случайно. Той си знае най-добре. Ам според мен тука трябва да пишат хора свирили на Харли Бентън, преди да се изказваме колко зле била. Заради цената ли? Мислите ли, че има няква разлика с боклуците дето тука ги продават, освен че от томан са по=евтини. Въпроса е че винаги има риск като купуваш нещо, което не си пипвал, защото може да не ти хареса като го вземеш в ръце. Valnyr, пробвай такива китари тип леспол, виж дали ти е удобна, понеже те са с по-дебел гриф който малко или много затруднява свиренето.

 

аз карам на някакъв Стагг и мн по добре свирука от тоя прословут скуаяр.. green_angel.gif според мен Стагг са си добра фирма и правят надежни копия препоръчвам ти една таква дъска даже ако имаш повечко пари си земи некфа по яка , че аз си зех страт модел и не ме кефи ама кои кък се прее*е biggrin.gif

http://www.camerton99.com/kitari/el.html ето от тука си взех моята дъска има 370лв ЛП копие wink.gif

Ам въпросния Стаг ЛП пък според мен е таш*к. Такова невнимание са отделили за детайлите, че чисто на новата китара която пробвах в магазина й се искаше да и се разпаднат болтчетата в ръцете ми. Има визия но само до там. На снимка :thumbdown:

Valnyr, потърси ревюта за китарата, която си избрал.

Редактирано от Tannen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ми като гледам всички са се изказали доста добре! Мерси, за отговора. Значи според мен ще взема ЛП-а защото за момента не разбирам много ако се разсвиря здраве да е ще си взема някоя по яка по нататък...ако поне ще си имам ЛП ;) 10x Tannen

Vote For Harley Benton! pf! :):recourse::thumbdown:

Редактирано от Valnyr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като я вземеш се похвали как е китарката,колко време си чакал и колко пари излиза всичко.Btw за същите пари имаше и SG копие.

 

А на LP грифа по-ДЕБЕЛ или по-ШИРОК е,защото за дебелина не съм обърнал внимание,но наистина ми се струва малко по-широк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.