Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Купих си такова пиано, но нямам ръководството й. Търсих в мрежата, но не открих. Отидох на сайта на производителя и прегледах всичките ръководства , но и там го нямаше. Надявам се някой с добро сърце да ме зарадва в един ден и час. Дали е линк, ПДФ - няма никакво значение.

PM65.jpg

Отговорено

Според мен трудно ще намери ръководство точно за този модел, предвид, че фирмата произвежда огромно количество кийборди, голямата част детски играчки за 3-5 годишни деца, а останалите - пак такива, но за малко по-големи деца и даже съм изненадан, че на сайта им все пак са сложили доста ръководства. Мисля, че някакво ръководство за подобен модел (като това например) би му свършила работа, понеже клавирът няма кой знае колко функции и е достатъчно да прочете какво правят копчетата на който и да е техен модел и после да потърси същите надписи на аналогичните копчета на неговия.

Отговорено

Ако имат добър архив и пазят стари ръководства, трябва да му отговорят. Примерно Рейн са ми пращали за ефект процесор от '88 г., Диджитек пък ми казаха, че вече не ги пазели за процесор на 15 години ... до фирмена култура си е, но според мен ако човек има опит, ако погледне аналогичен модел 61 клавиша би трябвало да са подобни функциите ... а да попитаме автора, какво точно иска да научи от ръководството, респективно ако може и ние да му помогнем някак ... 

Отговорено

Благодаря ви, добри хора! Благодаря, че се отзовахте на въпроса ми.

Писал съм им на фирмата, но не ми отговориха. После прегледах ръководствата, което имат на сайта си. Имат доста, но моето го нямат. yamaha ми препоръча същото, което и аз си бях харесал и се опитвам да ползвам. Досещам се за някои функции и някак си ще се справя.