kris131 Публикувано Ноември 30 Публикувано Ноември 30 Здравейте , Навремето имах Корг Па 600 но го продадох и сега реших отново да купя нещо. Винаги съм харесвал електронна музика от стила на Жан Мишел Жар. И случайно попаднах на инструмента Корг М3 . Много ми харесва тази функция карма която го има. Но след като се поразрових видях че инструмента е доста старичък от 2007 модел. Та въпроса ми е кой е следващата генерация на М3 . И дали е по хубав от М3 ? Някой има ли такъв Корг М3 ? Защо тука във форума няма раздел за такива свирки ами се дискотират само Па сериите. Благодаря . Цитирай
musicman Отговорено Ноември 30 Отговорено Ноември 30 По-новото е Kronos, а след това и Nautilus. 1 Цитирай
kris131 Отговорено Ноември 30 Автор Отговорено Ноември 30 Според вас коя свирка е по добра Korga m3 или YAMAHA MODX. защото и двете втора употреба са на една цена горе долу. Цитирай
kris131 Отговорено Ноември 30 Автор Отговорено Ноември 30 Също така виждам че и Korg Krome ex e на такава цена около 2000 лв втора употреба. Наистина незнам коя е по добрата . Ако някой ги е тествал моля да си изкаже мнението. Благодаря предварително. Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 30 Отговорено Ноември 30 6 hours ago, kris131 said: Защо тука във форума няма раздел за такива свирки ами се дискотират само Па сериите Няма достатъчно голям интерес, ползвателите са единици и респективно няма как да се създаде отделна тема за тях. Музиката на Жан-Мишел Жар е комплексна и включва ползването на най-различни синтезатори от различни производители – Roland, Moog, Ensoniq, Yamaha, Korg и т.н. Според мен ако трябваше да си избирам един единствен инструмент би бил такъв, който да емулира звуците ползвани от творбите възможно най-близко, дали има такъв инструмент – аз лично не знам. Ако този синтезатор ще го ползвате само вкъщи, аз също бих проучил варианта за VST плъгини и MIDI клавиатура. Ако искате да постигнете същият звук 1:1 ще трябва доста инвестиция в хардуерни устройства, а с VST може да съчетавате различни звуци от различни синтезатори доста по-лесно. Погледнете пресъздаването на Oxygene от Doctor Mix. Цитирай
kris131 Отговорено Декември 1 Автор Отговорено Декември 1 2 дена се ровя из нета и форуми и разбрах много основни неща, които не съм знаел. Едното е че м50 няма карма ефект. Също така и Кромето няма такъв ефект . Кроноса е мн скъп за моя бюджет. Така че ще си купя М3 . Видях, че в ибей има и 88 клавишни М3 . За съжеление тука в България, никой не продава такъв, така че ще се опитам да си поръчам от чужбина. Благодаря много за помоща. 1 Цитирай
kris131 Отговорено Декември 1 Автор Отговорено Декември 1 ПОнеже съм във Франция и се сетих да вляза в тяхния олх и не мога да повярвам колко са по евтини тука клавирите . Толкова много па3х има на по 1000 евро и пише че са като нови (https://www.leboncoin.fr/recherche?text=korg+pa3x&sort=price&kst=k&pi=9d38fbf9-c383-417f-b67d-bb33e3dd8e31) Че аз по добре да си взема от тук само незнам със самолет как ще го пренеса . Цитирай
Koobenot Отговорено Декември 1 Отговорено Декември 1 Не знам с кой превозвач летите, но принципно има някакъв регламент за пренасяне на инструменти, ето пример ... на мен лично не ми се е налагало. https://wizzair.com/en-gb/help-centre/booking-information-and-services/baggage/special-baggage Цитирай
kris131 Отговорено Декември 1 Автор Отговорено Декември 1 (Редактирано) Да това е много полезна информация. То аз и без това ще летя с тях сега в петък. Незнам, дали ще има време да организирам всичко. Таман си намерих супер Кронос2 88 в перфектно състояние , говорих с човека за 1800 евро ще ми го даде . Направо не мога да повярвам колко е евтино тука, а стандарта им е 4 пъти над нашия. Все едно при нас да е 1000 лв https://www.leboncoin.fr/ad/instruments_de_musique/2874263090 Редактирано Декември 1 от kris131 Цитирай
Koobenot Отговорено Декември 1 Отговорено Декември 1 Потърси във ФБ групите превозвачи на стоки, които са читави. Сигурно и DHL ще ти свършат работа, но ще ти отрежат главата. Цитирай
kris131 Отговорено Декември 5 Автор Отговорено Декември 5 За съжеление винаги се получава нещо непредвидимо. Никой от продавачите не иска да е изпрати . Всички искат лично предаване. Жалко. Цитирай
Koobenot Отговорено Декември 5 Отговорено Декември 5 Ако си там на място потърси някой, който ти е на близо и после му уреди транспорта към БГ ... аз поне така бих процедирал. Цитирай
kris131 Отговорено Декември 9 Автор Отговорено Декември 9 Да в Париж съм но нямах време . прибрах се с празни ръце. Просто никой не искаше да си изпраща клавира по разни куриери. Жалко сега си търся от OLXа 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Декември 9 Отговорено Декември 9 Късмет! Провери през eBay как се изписва, никога не ми се е налагало втора ръка ... Цитирай
zsounds77 Отговорено Декември 11 Отговорено Декември 11 Здравейте, имал съм М3, уверявам ви, че е премиум инструмент, въпреки годините на производство, особено в комбинация с Радиас борд става звяр. Има обаче една особеност, цялата серия М3 има производствен дефект - тъч скрийна на екрана. Моят съм го сменял с нов, след време пак отказва, а без екрана - все едно имате половин инструмент. Продадох М3 и купих КРОНОС2, с него нямам проблеми. Цитирай
Recommended Posts