Анета Публикувано Ноември 13 Публикувано Ноември 13 Здравейте, Синът ми 13г. много се запали по свиренето на пиано, като досега имахме малък синтезатор. Моля за препоръка дали това пиано е добро - https://www.thomann.de/intl/thomann_dp_33_b.htm Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 13 Отговорено Ноември 13 Прочетете хубаво темата по-долу, дискутирали сме го не веднъж ... накратко казано марките, които ви интересуват са Roland, Yamaha, Korg, Kawai, Casio. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 13 Отговорено Ноември 13 Или накратко - щом синът ви досега е имал някакъв малък кийборд, това пиано вероятно ще му хареса, звукът му ще е почти като на акустично пиано, клавиатурата също ще е приличаща на тази на акустичния инструмент. Но...изброените от колегата фирми за пиана определено ще предоставят по-добри и по-надеждни модели от тия на Томан, които предполагам, че се правят в Китай по поръчка и с логото на Томан. Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 13 Отговорено Ноември 13 Между другото Thomann имаха няколко разновидности на марката, като единствената отличителна разлика е името на корпуса – Medeli мисля, че беше едно от тях и имаше още някакви, като Hemingway, но не съм сигурен дали второто е тяхно ... Цитирай
Анета Отговорено Ноември 13 Автор Отговорено Ноември 13 Благодаря за отговорите и информацията 1 Цитирай
Анета Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Здравейте отново, Колебая се между CASIO CDP-S160 BK SET и Roland FP10 bundle - откъм качесто и функционалност. Синът ми е много на ти с компютрите и предполагам ще иска лесен достъп за да си прави записи и компилации. Също не съм наясно с педалите - един или 3 е по-добре? https://www.musicworld.bg/en/c_754/i_82485/CASIO_CDP_S160_BK_SET.html https://www.musicworld.bg/en/c_754/i_79370/Roland_FP_10_BK_bundle.html Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s (Редактирано) Горе-долу е на кантар - и двете са с хубави клавиатури и приличен звук, но клавиатурата на Роланд е малко по-добра (3 сензора), а иначе и двете са пиана от базовия клас без много претенции за екстри. Един педал е достатъчен - за предпочитане с функция "полупедал" (жакът трябва да е стерео) ; ако свирещият не е пианист и "обикновен" педал (с моно жак) върши работа. П.П. Ако обаче ще взимате модел с дървен корпус, не виждам логика да се отказвате от тройката педали - десният така или иначе ще си е с функцията полупедал, а на другите два понякога могат да им се предназначават други функции от фабрично сложените (Soft&Sostenuto), които се ползват сравнително рядко. Отделно, че така както са на твърда връзка са доста по-удобни от единичния педал, защото не се плъзгат. Редактирано %s в %s от yamaha Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Ако е за записи, аз съм за Роланда, защото раздава MIDI по Bluetooth и така лесно могат да се тригират различни инструменти в компютъра. Касиото май няма такава възможност. Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Те и те не са сигурни, така че трябва да се провери за България какво е положението. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Няма какво да проверява, понеже не се знае дали това BT ще прави midi-връзка, така че да взима Роланда и това е. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Само да добавя някои детайли за линковете, които може да не са отчетени. - Касиото в тази конфигурация си е с 3 педала, но в Динакорд го нямат в наличност и трябва да се заяви предварително, за да го поръчат. - Роланда в тази конфигурация е само с единичен педал и към него няма как да се включат тройка педали, защото е най-малкият модел ; тройката педали принципно могат да се закупят допълнително, но букса за тях имат само по-старшите модели от FP-серията. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s (Редактирано) On 11/15/2024 at 2:58 PM, yamaha said: Дори не съм убеден, че изобщо има BT. On 11/15/2024 at 3:09 PM, Koobenot said: Те и те не са сигурни, така че трябва да се провери за България какво е положението. Това дето казах относно BT-то, беше за Касиото, а ти си отговорил с цитата за Роланда...малко като развален телефон се получи. Сега и друго искам да споделя - едва днес разбрах, че Роланд имат и друга версия на FP-10 с окончание "ACR", която се продава само в сет (дървен корпус и т.н.) и за съжаление само локално на американския пазар чрез Costco. Разликата от оригинала не е само в това, че е сет, но и полифонията в ACR-версията вече е 128 (срещу 96), както и подредбата на саундите, изписването им, а също и самите саунди малко се различават от базовия модел. С две думи нещо като разликата между P-45 и амазонския клонинг P71 на Ямаха, но с повече разлики, а казват, че P71 дори не била с GHS, а само с непретеглен по октави хамър, което ме изненадва. Отдолу е подредбата на саундите, които се избират директно от двата инструмента, респ. на FP-10 и на FP-10 ACR, а иначе през приложението на Роланд се добавят още 21. Редактирано %s в %s от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Това е ужасен маркетингов ход (според мен). И при Айфоните го има, че едни неща са налични единствено в САЩ, други в Европа, трети не знам си къде ... Цитирай
Recommended Posts