yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Моделът е малко стар и вече не се продава официално...поне не съм го виждал по магазините от доста време. Базов модел на Ямаха, с най-базовата им клавиатура GHS, която е само с 2 сензора, но като цяло върши работа за начално започване човек да се учи на пиано. Личното ми мнение, че пиано втора употреба е доста рисково да се взима, по причина, че няма гаранция, не се знае как е ползвано и какви скрити дефекти би могло да покаже, а освен всеки от 88-те клавиша, има още доста неща по механиката, които биха могли да дадат проблем след време или при неправилно ползване. Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s ^ Абсолютно съм съгласен, според мен вече има нови изключително евтини инструменти, така че за базови модели втора ръка упражнението изобщо не си струва. Трябва обстойно да се тестват всички клавиши, да се провери педала как функционира, няма ли някакви подводни камъни ... и това единствено към моментът на покупката, пък какво ще даде фира след половин година – Божа работа ... Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s (Редактирано) Отделно, че по мои наблюдения, всеки нов модел е с по-добър звук от предишното поколение, има по-голяма полифония и повече екстри защото технологията се развива, така че винаги е за предпочитане да се търси нов модел. 18 minutes ago, Koobenot said: ...Трябва обстойно да се тестват всички клавиши, да се провери педала как функционира, няма ли някакви подводни камъни ... Правил ли си упражнението "вадене на стотинки от пиано"? Аз съм го правил с едно пиано, дето някакво 'лапе' беше набутало между клавишите монети от по 20 и 50 ст., впоследствие пък бяха паднали навътре и дрънчаха при местене на пианото и като на руска рулетка човек чака в кой момент някоя от тях ще окъси някоя от платките вътре. Редактирано %s в %s от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s ^ За такава глупост сефте чувам, но не се и учудвам, децата са доста изобретателни и могат да те изненадат всякак, пък ако са проклети ти е спукана работата ... Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s (Редактирано) Това говоря, че при ползван инструмент няма как да знаеш какво е минало през него - може и да е нищо, но пък ако има някакво малко като онова със стотинките? Едно от децата, на които жена ми преподава пиано, има малко братче...много буйно. Самото момиче е голямо (6-7 клас) и кротко, но онова малкото...да не ти разправям какъв пожар е - ако ти кажа как съм го виждал да блъска по клавиатурата на първото й пиано...щом по някое време даже и педала спря да работи от целия този зор. Момичето като беше по-малко започна с базовото P-45 на Ямаха, бързо напредна, започна да печели национални и международни награди и след някоя година по моя препоръка й взеха CN301 на KAWAI, което е съвсем друг клас. Знаейки обаче онова лудото как действа, стаята в която беше пианото я бяха заключили и я отваряха само когато сестра му щеше да свири и после пак я заключваха. Интересно, че онова P-45 все още си го държат, понеже понякога го носят за някой концерт, където няма инструмент и даже все още си работи - на Ямаха може и да им е най-базовото пиано, но явно доста здраво са го направили. Сега искат да вземат още едно преносимо, но пак на KAWAI и да си имат 3 броя...препоръчах им ES520 или евентуално ES920, което по звук и екстри доста се приближава до CN301, но може да се пренася, само ще им кажа и него да го заключват при другото, освен ако онова малкото вече не е попораснало и не са му минали бесовете. Редактирано %s в %s от yamaha Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s ^ Хм, интересна гледна точка, не се бях замислял ... Цитирай
slunce Отговорено вчера в 07:27 Автор Отговорено вчера в 07:27 Да, и аз така мисля, за старо пиано не си струва, особено когато става въпрос за техника. Ще взимам роланда, защото си е ново поколение и е нов. Благодаря, че ми помогнахте много в избора. 1 Цитирай
yamaha Отговорено вчера в 09:18 Отговорено вчера в 09:18 То не само, че моделът е по-нов и с по-хубава клавиатура, а полифонията му е двойна в сравнение с тази на другото...и че през приложението на Роланд може да свири с още 300+ саунда, има повече възможности за връзка като BT, просвирване от флашка на аудио файлове и т.н., но най-важното му предимство е, че онова е без никаква гаранция, а това е с 10-годишна. Цитирай
Koobenot Отговорено преди 17 часа Отговорено преди 17 часа ^ Тея възможности отвсякъде отвяват каквото и да било втора ръка ... единствено съм се замислял през годините за някакъв Норд евентуално втора ръка, но и там подводните камъни са доста ... Цитирай
Recommended Posts