Koobenot Публикувано Октомври 25 Публикувано Октомври 25 Съобщение от модератор: линк към оригиналната тема – цък 57 minutes ago, yamaha said: P.S. Off/ Понеже наскоро в друг форум стана дума, че Гугъл, като монополист от доста време, съвсем е забавил развитието на продуктите си, реших да го тествам като въведох целия първи пост от горния линк в транслатора, уж с цел да го разбере по-лесно в контекста на цялото, но още началните думи ме убедиха, че наистина съвсем са зарязали преводача, който не е мръднал в последните няколко години и със сигурност не ползва помощта на някое AI. Quote I have a pair of pre-Sonus fire studio project... Quote Имам чифт проекти за противопожарно студио преди Sonus... Към днешна дата е доста назадничав, така е. Мой фаворит си остава комбинация от ChatGPT + Deepl, много по-реалистична и човешка реч. Освен това примера, който си дал е от области със специфична терминология, според мен повечето преводачи са за шир потреба думи. А това всъщност не е единствения продукт на Гугъл който зарязват, YouTube също доста хора се оплакват, че вървял на загуба. P.S. Цепя в отделна тема Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 25 Отговорено Октомври 25 (Редактирано) 2 hours ago, Koobenot said: А това всъщност не е единствения продукт на Гугъл който зарязват, YouTube също доста хора се оплакват, че вървял на загуба. Нищо чудно - нали Гугъл и него притежават, аз и затова използвах горе думата "монополист". Нямам нищо против монополистите и в частност Гугъл, стига да работят така, все едно не са монополисти. Ако вземем за пример отново превода в клиповете, там положението е дори по-трагично от това в транслатора, а понякога дори не се сеща какъв е оригиналния език, на който се говори, слага някакъв измислен по негов избор (без да ти остави опция ръчно да фиксираш правилния) и за капак даже се опитва да превежда...и става една каша... А за превод на клип, където се говори на повече от един език и дума не може да става - и това при положение, че с AI вече имат толкова много възможности, но имам чувството, че няма дълго да изкарат в това положение и ще направят сериозен ъпдейт. Редактирано Октомври 25 от yamaha 1 Цитирай
Recommended Posts