yamaha Публикувано Октомври 25 Публикувано Октомври 25 При вас работи ли спелчека? Посещавам и други форуми, но единствено тук не ми работи. Не че не се старая да пиша правилно, но обикновено пиша много бързо, а клавиатурата ми е една такава с механични клавиши, контактите на които от време на време се запрашават и някои от клавишите започват да печатат по 2 символа, вместо един, което безумно ме дразни когато вече съм пуснал поста и си го прочета впоследствие. Понеже обичам естетиката, след това си редактирам поста с повторените символи, но губя време и щеше да е добре, ако ми подчертаваше сгрешените думи още докато ги пиша. Проблемът всъщност е, че съм малко мързелив и отлагам до последно махането на капачките, пръскането с контактен/почистващ спрей и т.н., та ако някой администратор прочете въпроса ми, нека хвърли един поглед в настройките на форума или да ми каже дали не е някакъв локален проблем само за мен. Благодаря! Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 25 Отговорено Октомври 25 При мен по подразбиране не тръгват, ползвам Brave за браузър, след настройка от Spell check менюто (десен бутон), заспа, ето пример: 1 Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 25 Автор Отговорено Октомври 25 Много благодаря! Навсякъде браузвам с FF и тъй като в другите форуми нямам проблем, това дори не ми беше хрумвало. Проверих тук как е - оказа се, че спелчекът ми е включен за английски, но не и за български, докато в другите форуми българският някак си се е включил автоматично. Маркирах и българския и сега всичко е ОК. Единствено могат да останат двойните интервали, които спелчекът не ги отчита, но тях пък ги оправя контактният спрей. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 25 Отговорено Октомври 25 За нищо. Ако искаш още по-рафинирана проверка на граматика, стил и т.н., пробвай и с външен плъгин. https://www.grammarly.com/browser/firefox 1 Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 25 Автор Отговорено Октомври 25 Не, това ми е достатъчно - аз си пиша правилно, само исках в движение да виждам какво става. 1 Цитирай
Recommended Posts