Михаил Публикувано Юли 14, 2007 Публикувано Юли 14, 2007 Търся си китара, класическа и тъкмо си събрах средства за нея. Цената да е около 150-200лв., не повече. Много бих искал струнникът, а и самата китара да стават за метални и найлонови струни. Мнението ви да върви в комплект с магазин от София, където мога да намеря съответната марка. П.С. Нямам кого да хвана под ръка, затова досаждам тук. П.С.С. Периодично ще изливам куп нови изисквания в темата, да не се изпопритесните че са само тези. П.С.С.С. За най-доброто предложение ще има специална награда! Ще посветя свое изпълнение на победителя! Кой би се отказал? Цитирай
stratocaster Отговорено Юли 14, 2007 Отговорено Юли 14, 2007 няма такъв вариант да става и за метални и за найлонови струни. ако е класическа - само с найлонови иначе ще си огънеш грифа като геврек вероятно Цитирай
Tannen Отговорено Юли 15, 2007 Отговорено Юли 15, 2007 (Редактирано) Подкрепям. Най-добре си вземи Ямаха- C70, C40, C80, зависи колко ще дадеш. Мисля че С40 е 210 лв в Динакорд. C70 беше май 300 кинта. Разликата между двете е в ключовете- на С70 са позлатени и затова е по-скъпа...иначе са правени от едни и същи материали. За С80 не се сещам да съм виждал в наличност.. Редактирано Юли 15, 2007 от Tannen Цитирай
Toshirando Отговорено Юли 15, 2007 Отговорено Юли 15, 2007 А разликата между ц30, която върви между 175-195, и ц40 е само в лака. В динакорд трябва да докарат от двата модела след една-две седмици. Иначе мисля, че ц40 има в малкия ЦУМ- 210лв. Имаше съвсем леко изкривяване в грифа, но това не се отразяваше нито във верността на тоновете, нито върху усилието при свирене. Цитирай
Михаил Отговорено Юли 19, 2007 Автор Отговорено Юли 19, 2007 Благодаря, много ми помогнахте. Очаквайте песента си, след като се науча да свиря, има-няма десетина годинки. Цитирай
the_man_who Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 На изброените до тук Ямахи ( а и на подобните класически китари ) не е добра идея да се слагат метални струни. Дори и конструкцията на китарата да издържи на напрежението, струните ще прережат пластмасите около които се увиват. Поздрави Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 (Редактирано) Toчно така - не може да класическа китара да се свири с метални струни. Нито конструкцията е предвидена за тях(2 и повече пъти разлика в опъна), нито предният капак е оребрен подходящо, за да възпроизвежда звука на металните струни, нито пък китарата е интонирана за метални струни. Редактирано Юли 19, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Михаил Отговорено Юли 23, 2007 Автор Отговорено Юли 23, 2007 И на мен много не ми се вярваше, сега поне разбирам защо няма да стане, мерси. Сега обаче имам други въпроси. Тези дни ще си купя въпросната Ямаха ц40, но нямам познат занимаващ се с музика, имащ възможността да ме придружи . И тъй като това не е същото като да отидеш да си купиш хляб или вестник, просто взимаш и плащаш, с удоволствие ще приема вашите съвети. Какво трябва да и огледам, какво може евентуално да не е наред и да бъда нащрек за него и тн. И друго - понеже нямам стойка на която да я сложа като я занеса в леговището си, мога ли да я оставям временно в калъфа и, да речем, легнала върху гардероба, без да я облягам на грифа? Цитирай
SHARO Отговорено Юли 23, 2007 Отговорено Юли 23, 2007 ми аз като почвах да свиря си бях взел класическа китара пълно менте за 100 кинта но после разбрах че нямам нужда от класическа китара и просто смених струните нито ми се огъна грифа нито ми се отлепи бриджа така е вече от две години ползвам струни 10-46 Цитирай
thurston Отговорено Юли 23, 2007 Отговорено Юли 23, 2007 шанс. ама да знаеш какви червейчета има. много хора от форума са се нагледали на покривени абе-нищо-и-нема-е-го-те! китари. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 23, 2007 Отговорено Юли 23, 2007 Eвтини класически китари на съм разглеждал. За акустична китара с метални струни, която е евтина, и звучи сравнително приятно, мога да ти препоръчам стаг за 165 лв, за мен ми звучат най-добре червено-жълтите, но винаги си е до бройка. Цитирай
Михаил Отговорено Юли 24, 2007 Автор Отговорено Юли 24, 2007 (Редактирано) Аха, мерси. А сега по въпроса за съхранението и самата покупка? Редактирано Юли 24, 2007 от Михаил Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 24, 2007 Отговорено Юли 24, 2007 За съхранение - вземи си калъф, най-добре твърд. И не трябва да е на ТВЪРДЕ сух въздух... Покупката - от магазина в малък цум, например, но изискай поне касова бележка, ако откажат гаранция. Цитирай
Михаил Отговорено Август 2, 2007 Автор Отговорено Август 2, 2007 Предложиха ми една Кремона на 5-6 годинки /на старо/, и това може да ми е първата китара. Подходяща ли е ако тепърва ще се уча да свиря? Класическа е, с найлонови струни/нови/? Цитирай
Recommended Posts