Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

един рол-он дезодорант за ръце да не се потят? Такова нещо може да ти свърши работа, ако има де :rolleyes:

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

С тия 100 препаратчета за струни ме отрепахте. Все едно за сватба ги гласите :Р

спрете с тия боклуци Ърни Бол и няма толкова да им пада никела ... В Динакорд и малкия ЦУМ има Yamaha .... тва са струни ... не казвам че са по-хубави от Ърни , но от това Ърни дето е в БГ просто са 2 класи отгоре :rolleyes:.Аз по неволя бях 2 месеца с Ърни ... убиха се като кучета , хем съм свирил 1 седмично :Р ... сега като сложих една йамахка китарата стана друга :-(.

И след свирене няма да ги мокрите ! само със СУХО парцалче ... да падне черното :)

Отговорено

За Ямахата и Ърни бол-а си много прав ръст, подобна случка имах и аз. От тогава карам само на Ямаха...

Отговорено
За Ямахата и Ърни бол-а си много прав ръст, подобна случка имах и аз. От тогава карам само на Ямаха...

А така :rolleyes:

а иначе за най-дълъг живот на струните силно се препоръчва да НЕ свирите :green:

Отговорено

да наистина, поне аз така мисля, има разлика между струните в БГ и чужбина, специялно за ЪРНИБАЛ, а какви са тея ФАСТ ФРЕТ. Откъде мога да ги взема :rolleyes: и има ли за 7 струнна ..... ;) ,

и всъщност ако някой може да ме светне откъде в БГ мога да си купя за 7 струнна китара струни :exclaim:

Отговорено
да наистина, поне аз така мисля, има разлика между струните в БГ и чужбина, специялно за ЪРНИБАЛ, а какви са тея ФАСТ ФРЕТ. Откъде мога да ги взема ;) и има ли за 7 струнна ..... :godbless: ,

и всъщност ако някой може да ме светне откъде в БГ мога да си купя за 7 струнна китара струни :exclaim:

почти от всякъде можеш да си купиш 7 стунен комплект... пример -> xxxx ...

"Фаст фрет" не са струни ,а "мазило" за тях :rolleyes:

Отговорено
Аз си бях зел един препарат за грифа ама той май никва раота не ми върши D`andrea се казва ако някой го е използвал може да си каже мнението

Ми той е за да си чистиш грифа, не за струни.

Отговорено
Добре де постоянно ми ръждясват струните няма ли начин да се почистят с някъв препарат или нещо такова или ч'се прецакат още повече ? :wall: :wall: :wall: ;)

Имах същият проблем и дори да ги забърсвах пак си се прецакваха бавно и методично!

ФЕНОМЕНАЛНОТО Е! че от както почнах да си купувам EarnieBall струни този проблем изчезна ..... аз пак си ги забърсвам след свирене ама често забравям.... и пак нищо им няма!!! направо се родих....

Ти какви струни ползваш щото според мен проблема е от менте струнки...... изглежда аз съм попаднал на качествени и с тия EarnieBall-ki се родих човече.

Просто са ти супер менте струните....

Ако си купиш качествени никви смазки и магии не ти требат ! Слушай мен!

Отговорено
има едно нещо WD-40...

Сигурен ли си, аз с това си мажа веригата на байка!?!?!? ;)

И аз ;)

Абе има един такъв номер - струните реагират различно с потта на различните хора - всеки има различен състав на потта и PHто е различно. Така че всеки триаа да си намери струните, дето най-добре му пасват ;)

Отговорено
има едно нещо WD-40...

Сигурен ли си, аз с това си мажа веригата на байка!?!?!? ;)

И аз ;)

Абе има един такъв номер - струните реагират различно с потта на различните хора - всеки има различен състав на потта и PHто е различно. Така че всеки триаа да си намери струните, дето най-добре му пасват ;)

ами на мойте никой струни не издържаха ;)

Не знам кво ми е Ph-то ава доста се потят понякога... и щом тия които ползвам им нема нищо значи са супер ;) тва ми беше мисълта де....

Отговорено (Редактирано)
GHS Fast Fret се казва решението на проблема ти. Аз лично още не съм го ползвал, но хората които са, много го хвалят. Тва е препарат с който си мажеш струните преди(ако не се лъжа) свирене. Прави ги по мазни и удължава живота им.

Определено!

Преди когато свирех го ползвах нон-стоп. Жестоко е за чистене на грифа но и страшно удължава живота на самите струни. Де факто съм третирал изциало ръждясали струни с него и ги е правил почти нови...... За грифа да не говорим :headbang:))) ...... Определено го препоръчвам на всеки които се занимава със струнни.... А след мазане да свириш на китарата .... имаш чувството че Yngwie е някакъв смешник и че няма изпълнение коеото да може да ти се опре :cheers: :cheers: (и в повечето случаи се докарва скоростта без проблем)

420451.jpg

Редактирано от phile
Отговорено
Добре де постоянно ми ръждясват струните няма ли начин да се почистят с някъв препарат или нещо такова или ч'се прецакат още повече ? :wall: :wall: :wall: :headbang:

Тва е то метал -ръждясва. Другия вариант са найлонови струни (ХА, ХА).

Човек, и Ърни Бала ръждясва. Абе музика да има па и с прецакани струни....

Отговорено
GHS Fast Fret се казва решението на проблема ти. Аз лично още не съм го ползвал, но хората които са, много го хвалят. Тва е препарат с който си мажеш струните преди(ако не се лъжа) свирене. Прави ги по мазни и удължава живота им.

Кач пара?