Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

здравйте съфорумници,много ще се радвам ако отидете на тоя адрес цък и чуете малката част,която съм качил там от парчето When A Soul Reborns и споделите своите впечатления.приемам съвети,препоръки всякакви.благодаря предварително на всички.

поздрави!!!

Редактирано от Wolfheart
Отговорено

Мастеринга не ме радва много, ама парчето къъъъъъъърти.

Или поне малката част, която чух. Ти ли си го отрязал или Myspace пак се гаври с мен?

Отговорено
Мастеринга не ме радва много, ама парчето къъъъъъъърти.

Или поне малката част, която чух. Ти ли си го отрязал или Myspace пак се гаври с мен?

отрязал съм го като мастеринга. :secret: .благодаря за коментара.съвети за мастеринга ако дадеш ще съм ти много благодарен.

поздрави!!!

Отговорено

На мен също ми харесва неокласическия привкус.

Може би то(е)зи арпеж(и), които са във фона ми идват малко в повече и някак не ми се връзват.

Жицата отпред само ще си е добре :secret:

Предлагам да не използваме гръмки изрази като "мастеринга не ми харесва".

Достатъчно е да се каже, че звука не ти харесва, което и за мен е валидно :)

Глухичък е микса, липсват височки, хоровете звучат малко прекалено синт, и като цяло си е замазан дюд, което на мен не помрачава музиката обаче :yes:

Отговорено

Музиката ти е хубава, прилича ми на някой ..... ;) , ама то в крайна сметка всеки се влияе от някой :(

Иначе за звукът, Сънчо беше доста красноречив..... и съм съгласен с мнението му :)

Отговорено

благодаря за коментарите.качил съм пак там цък ремастерирана версия ,предполагам че е малко по добре,но има какво да се прави.

а иначе арпежите са виновника това парче да съществува,пък и ми звучат добре в далечината,така че мисля там да си останат.хорът е вст.по добри по-натам,сега все пак е работна версия някаква.

благодаря отново за коментарите.

поздрави!!!

Пламен.

Отговорено (Редактирано)
отрязал съм го като мастеринга. :hysterical: .благодаря за коментара.съвети за мастеринга ако дадеш ще съм ти много благодарен.

поздрави!!!

Ами ако отрежеш малко(много) средите ще е добре(според мен). Сега много ми гъгне.

Не съм спец, ама нали искаш мнение? :hysterical:

Предлагам да не използваме гръмки изрази като "мастеринга не ми харесва".

Достатъчно е да се каже, че звука не ти харесва, което и за мен е валидно :hysterical:

Да, прав си, има толкова голяма разлика между двата начина на изразяване... :hysterical:

Редактирано от Valserp
Отговорено

не е никакъв проблем как ще се изразите за мастеринга стига това да доведе до добър резултат.Valserp предполагам че е станало някво неразбиране,мислех че имаше предвид нескопосаното ми отрязване на хора на края,но след като myspace-a и изигра някви мръсотии разбрах за какво говориш,но вече бях написал поста.интерсува ме някой срещал ли е някъде примери за еквалаизация на отделните инструменти-каса,соло барабан,фус -чинели,хорове,китари и прочие.така че в крайна сметка да се получи един добър честотен баланс.зная че за всеки стил е различно.

поздрави!

Отговорено

Всеки микс си е различен не само в отделните стилове ами и в стила на всеки студиен инженер и в стила на всяко отделно парче :)

Виж важните теми ето тук:

http://forum.muzikant.org/index.php?showforum=15

Отговорено (Редактирано)

благодаря човеко!!!

хайде сега още един вариант,пък да ли е по добър вие ще прецените.общо взето си поиграх с компресията,мисля че се по отпуши малко.тоя път съм го качил и тук щрак и тук цък където смятам че е по удачно тъй като в myspace-а се мачка,както те казват в някакъв техен си формат.

Редактирано от Wolfheart
Отговорено

Вариант 2 ми хареса повече, ама сякаш много високи си надънил там(чак шумят). Доста ми подразниха ушите.

В крайна сметка - направи си го както на теб ти звучи :cheers2:

Отговорено

направих генерална грешка още в началото и просто няма начин да търся добър резултат.темата направо може да стане образец на това как не се прави мастеринг.требе си записване на ново и тогава туку виж излязло нещо.то е ясно че се опитвам да го направя както на мен ми звучи с помоща и акъла на съфорумниците.благодаря на всички включили се.

поздрави!!!

Отговорено

.... приятелю , вземи ми се обади на скайпа да поговорим по надълго - не става с постове по темите , нямам нищо напротив да споделя нещо от опита който имам натрупан по трудния начин в безсънни нощи , защото си мисля , че преди да стигнем да мастеринга има възможност да се подобрят нещата още в по начална фаза , като почнем от ,ударни , бас и т.н. .... според мен ако основния ти звук е на ниво , то дори и само един читав микс да направиш и без мастеринг нещата могат да станат достатъчно поносими за слушане ... адреса ми го има в аватара ми - ако не бъркам термина на инфото което излиза за мен при всеки пост който правя .. Цеко :cheers2: