Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колегата от акустичната ми банда е решил да си вземе Line 6 POD Go, ще пускаме акустична китара в него. Идеята е да му пуснем изхода (изходите, по възможност) в миксера на XLR (балансиран сигнал). Засега сме се спасявали на принцип китара -> педалче -> DI BOX -> пулт. Гледам в книжката, тези юнаци са написали следното:

MAIN OUT L/MONO, RIGHT These 1/4” outputs can accommodate either unbalanced TS cables to connect to your guitar amp or other pedals, or balanced TRS cables to connect to your mixing console or studio monitors. When connecting to a mono pedal or single amp, connect only the L/AMONO 1/4" jack.

Изходите изглеждат по следния начин:

image.png

Доколкото ми стига акъла, ще ни е нужен кабел 1/4" TRS -> XLR, като този, за моно и два такива за стерео:

Nedis_XLR_m_naar_jack_6.35_mm_kabel_%7C_

И ми се струва, че причината да го направят по този начин е да пестят площ в дизайна да процесора, иначе ако ми бяха изкарали XLR, нямам нужда от тая хава. Ами това би трябвало да е, надявам се не пропускам нещо?

• Koobenot changed the title to Line 6 POD Go – балансирано свързване към смесителен пулт
Отговорено (Редактирано)
2 hours ago, Koobenot said:

Nedis_XLR_m_naar_jack_6.35_mm_kabel_%7C_

...надявам се не пропускам нещо?

Не пропускаш. Наскоро взех такива (само че с обратен канон) за "майката" на едни безжични микрофони, че като ми свършат микрофонните входове, да мога да я включвам към линейните. Ако ти трябва линк като предишния път, обади се (на ЛС). :)

Редактирано от yamaha
Отговорено

:offtopic-001:Женски XLR -> 1/4" TS (mono) ли визираш, че ми стана интересно? Като този, например или и от страната на жака е TRS? Питам, щото по принцип стерео двойките на миксерите (където няма XLR-и и при тези с по-малкото входове няма и gain) обикновено са 2 x 1/4" TS.

XLR Female to Mono Jack Leads 1/4 635mm 15M/3M/6M/10M - Audio Leads 

Отговорено (Редактирано)

Не бе, TRS<->Канон...мъжки, женски...всякакви преходници има вече. А горе просто сложих грешен линк, който смятах да поправя, но ще го поместя тук.

Sfcedd8227fd24dc393d2040c3f79c0d6O.jpg?w

Същото е и с кабелите - всякакви варианти на букси от двете страни има.

Редактирано от yamaha