Jump to content
Българският форум за музиканти

Голямото чудене


Recommended Posts

Колеги имам няколко питанки към вас.... Имам нужда от нов дист. и съм се хванал да избирам. Слушам семпли чета ревюта и т.н. Трябва ми тежък дисторжън с отчетлив звук и гъвкав еквалайзер. Ето семпъл как си представям аз звученето -> 1 2 Всъщност търся Рандалския драйв от РГ75-цата Г2 серията или поне нещо подобно.... Спрял съм се на следните педали:

1 Rocktron Metal Planet

2 Electro-Harmonix Metal Muff

3 Digitech Metal Master

4 Digitech Death Metal

5 Digitech Grunge

Китарата ми е със TB-4 на бриджа и с Jazz Model-а на нек позиции... Звука ще излиза от Рандал РГ 75-ца от Г2 серията. Просто ви моля да споделите мнението и опита си с мен.

 

Поздрави....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Нещо съм оплескал линковете със семплите

1- http://www.musiciansfriend.com/product/Dig...edal?sku=150204 3. Morph 6

2- http://www.musiciansfriend.com/product/Roc...edal?sku=154230 4. All Lows

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъй като не споменаваш за сума...

но пък изброяваш няколко...

ето един, който може да ти свърши работа:

front20shotxl9.jpg

Официална страница:

(ВНИМАВАЙ! Има някакъв семпъл, който се зарежда автоматично...доста силен звук!)

LANDMINE Co.

На страницата има и линк към семпли, както и към ревюта в Harmony-Central.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, пропуснал съм да спомена.... Значи до 150-80лв. някъде.... Всъщност съм се спрял на метал планет на роктрон, но разбира се не съм гопробвал само семпли и ревюта.... Ако някой има впечатления нека да ме светне....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извини ме за прямотата,но или аз съм мега-тъп,или нещо не е ясно... Ти притежаваш гореспоменатия модел на Randall,да? И ти харесва като звук/драйв,да? Ми за чий ти е допълнителен ефект,който да звучи аналогично? :)

 

П.П. И все пак какво ти се свири по-точно? :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре си разбрал :) Имам това кубе което е с убийствен драйв НО незнам кой го е мислил но драйв канала винаги остава 1 идея по тих от чистия колкото и да връткаш.... Ето за това търся отделен педал който да прекарвам през чистия канал..... Иначе свиря различни неща... Алт. рок към нео метъл, нещо такова.... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

BOSS имат ново камионче metal-core ама беше над 200 кинта.Иначе Диджитека Дет Метал едва ли ще ти свърши работа щото няма корекция гейн и както и да го въртиш звука ти остава мега-изкривен.

Редактирано от Zlatyio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре си разбрал :) Имам това кубе което е с убийствен драйв НО незнам кой го е мислил но драйв канала винаги остава 1 идея по тих от чистия колкото и да връткаш.... Ето за това търся отделен педал който да прекарвам през чистия канал..... Иначе свиря различни неща... Алт. рок към нео метъл, нещо такова.... :)

 

E, за това имаш Master Volume. Примерно, при Master на 6, Drive Volume на 8 и Clean Volume на 2 би трябвало да си ОК (конкретните нива са си специфични за всеки усилвател, но по принцип това е решението).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

не знам неговия рандал как е, но на моя чистия канал е адски силен, чистия канал на 10% е по силен от лийда на 60% - не мога да си го обясня..., мисля да го отворя и да запоя един резистор на потенциометъра да намаля повече...

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Абсолютно същото е и при мен!!! А още по-странно е че са сложили бууст-а на чистия канал а не на по тихия(драйв канала) Бууствал съм "мръсния" канал с отделен педал но не се достига желания ефект Както и да е....

А по въпроса с дистъра мисля че Rocktron Metal Planet е моя педал. От доста време го заглеждам само чаках да продам процесора... Кофтито е че няма начин да го пробвам, тъй като не ми се отваря идване до София и ще карам малко на наслуки за това се надявам някой който е пробвал и е ползвал да каже нещо повече с цел да ме улесни поне малко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като съвет мога да ти кажа само да НЕ си вземаш Digitech. Изкуствени са, бързо хабят батериите, чувал съм, че се чупят.

Глупости!Така като ти чета поста имам чувството че не говориш от личен опит!Имал съм два диджитека и нито един не се е чупил още по малко е звучал "изкуствено" единственото е че много бързо изяждат батерията много бързо ама кво значение има това при положение че се продават пауър съплайс на диджитек?!

@AFTER-THE-RAIN аз лично бих ти препоръчал Metal Mastеr-a просто жесток дист. ако искаш да свириш тежичка музика и не чак толкова тежичка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.