kitaratapesho Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 абе така като го кажеш звучи прекрасно. но когато ти дават 20лв за 5 часа свирене и ядеш лайната.... не знам...... Цитирай
Henderson Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 тук вече нещата са много сложни, аз от 7-8 год. своря по клубове направо ми е писнало да се занимавам с глупави шефове които си мислят че ти си музикант и се храниш с изкуство, а не с пари !Не искам да звуча все едно съм много еродиран и ужасен професионалист, но не са виновни само клубовете!Групите имат доста голяма вина за положението! Не може аз да се боря сумати и време в някво заведение за горе долу свясна сума от 60-80 лв на човек при 6 членна група и в един момент да се появят някви амбицирани ентусиасти :violin: и да ми подбият цената на 15 лв на човек!!!!! :evil: :evil: :evil: Просто всичко е една голяма салата и всички сме в нея!!! :green: :green: :green: Цитирай
kitaratapesho Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 същото го казах и аз в друга тема. когато няма категориите на музикантите се получава голяма каша. аз и ти се опитваме да се изхранваме с това и искаме по минимум 50лв на човек за свирене. но идва някой пич дето си е лаик и самото свирене пред публика му е ужасна тръпка и се навива и на 10лв и шефа на заведението като не чатка от музика и хваща промоцията Цитирай
AXE Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 Към края дискусията стана нормална, но все пак Човека предлага работа, а вие го разкостихте Аз като видя обява за китара дето не ми харесва не почвам да я плюя, нали? Просто подминавам и оставям който го кефи да си я купува Цитирай
Topsun Отговорено Април 4, 2005 Отговорено Април 4, 2005 ето за това говорим в темата с джазакойто не го кефи да не плюе :green: Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 6, 2005 Отговорено Април 6, 2005 На лосовете "Малка моЩна..." , на ромите - Т.Колев, на Топси - клавирно трио "Килмистър - Тауншънд - Ники Априлов" Цитирай
nikitka Отговорено Април 8, 2005 Отговорено Април 8, 2005 тук вече нещата са много сложни, аз от 7-8 год. своря по клубове направо ми е писнало да се занимавам с глупави шефове които си мислят че ти си музикант и се храниш с изкуство, а не с пари !Не искам да звуча все едно съм много еродиран и ужасен професионалист, но не са виновни само клубовете!Групите имат доста голяма вина за положението! Не може аз да се боря сумати и време в някво заведение за горе долу свясна сума от 60-80 лв на човек при 6 членна група и в един момент да се появят някви амбицирани ентусиасти :violin: и да ми подбият цената на 15 лв на човек!!!!! :evil: :evil: :evil: Просто всичко е една голяма салата и всички сме в нея!!! :green: :green: :green: Много си прав за подбиването на цени , според мен всеки трябва да се замисли по въпроса..................... :think: Цитирай
Steff Отговорено Април 8, 2005 Отговорено Април 8, 2005 Искам да се изкажа тук, от позицията на човек, който е Бил там и Знае за какво точно иде реч. Чужбината е въпрос на избор-няма такава ситуация, която "налага" заминаването на музикант за там.Аз бях на 19г, когато ми предложиха-стори ми се интересно, естествено, съблазних се и от парите и приех.Останах там 2 години, оборудвах се добре.Оттам нататък изникна въпроса: Дали искам да го правя, или искам да изкарвам пари?За мен не беше голямо удоволствие, така че, въпреки добрите пари(никога на никого не се е налагало да работи в консервни фабрики, просто има хора, които много ламтят, или пък са си объркали нещо договорите.Заплатата в Гренландия по принцип е над 2500 евро на месец.), реших да се откажа.Сега си живея в бедност и мизерия, на всяко първо число задлъжнявам с около 400лв(наем, ток, телефон, интернет, кабелна и т.н.), но поне следвам пътя за реализация(според мен) и не свиря неща, които не ми харесват.От друга страна, няма нищо лошо в това, да си седнеш на задника и вместо да мрънкаш, че стандарта ни е гаден и трябва да свириш с Кремона и правени камиончета, да излезеш навън за година, да се оборудваш и толкова.Да не говорим, че ще се наложи да извадиш 100-200 песни, което според мен си е живо богатство-партии, аранжименти, това са все полезни неща, че ти и плащат за тях отгоре на всичко .Проблема като цяло при повечето музиканти, свирещи навън, е че се оплакват колко им е гадно там, ама не им се иска да се разделят със заветните 3-4000 лева на месец... Цитирай
thedirt1 Отговорено Април 8, 2005 Отговорено Април 8, 2005 Тъжната истина струи от думите ти! Съгласен съм с всичко... Между другото - защо напусна Сафо? Цитирай
Steff Отговорено Април 8, 2005 Отговорено Април 8, 2005 Една от причините-бяхме, и все още сме на различни мнения за авторска музика. Другата-дойдох в София по покана на група Още(с Минко Ламбов и познатия Ясен Василев), но след 3-4 месеца свирене певеца ни влезе в казарма.Отидох при Сафо с уговорката, че ще сме заедно 6 месеца, докато Ненчо излезе от казарма. Така и стана, само че 3 месеца след това групата Още се разпадна .След това 1-2 пъти ме каниха пак(преди да вземат Радо-сегашния басист), но наистина смятам, че имаме различни виждания за нещата...По същата причина отказах и на Каффе преди около година и половина. Цитирай
spotlight_kid Отговорено Април 8, 2005 Отговорено Април 8, 2005 Искам да се изкажа тук, от позицията на човек, който е Бил там и Знае за какво точно иде реч.Чужбината е въпрос на избор-няма такава ситуация, която "налага" заминаването на музикант за там.Аз бях на 19г, когато ми предложиха-стори ми се интересно, естествено, съблазних се и от парите и приех.Останах там 2 години, оборудвах се добре.Оттам нататък изникна въпроса: Дали искам да го правя, или искам да изкарвам пари?За мен не беше голямо удоволствие, така че, въпреки добрите пари(никога на никого не се е налагало да работи в консервни фабрики, просто има хора, които много ламтят, или пък са си объркали нещо договорите.Заплатата в Гренландия по принцип е над 2500 евро на месец.), реших да се откажа.Сега си живея в бедност и мизерия, на всяко първо число задлъжнявам с около 400лв(наем, ток, телефон, интернет, кабелна и т.н.), но поне следвам пътя за реализация(според мен) и не свиря неща, които не ми харесват.От друга страна, няма нищо лошо в това, да си седнеш на задника и вместо да мрънкаш, че стандарта ни е гаден и трябва да свириш с Кремона и правени камиончета, да излезеш навън за година, да се оборудваш и толкова.Да не говорим, че ще се наложи да извадиш 100-200 песни, което според мен си е живо богатство-партии, аранжименти, това са все полезни неща, че ти и плащат за тях отгоре на всичко .Проблема като цяло при повечето музиканти, свирещи навън, е че се оплакват колко им е гадно там, ама не им се иска да се разделят със заветните 3-4000 лева на месец... много хубав пост затова си седя на задника и вадя парчета....и смятам да замина щото ми е интересно...и ме блазни мисълта че ще си докарвам пари от свирене Цитирай
Topsun Отговорено Април 8, 2005 Отговорено Април 8, 2005 ако трябва да изхождам от себе си,предпочитам да си правя моята музика,отколкото да ходя да свиря на бабите и норвежките лосове валсове и танга,или полка примерно,камоли норвежките хитове ,но за съжаление никой не може да каже,че един ден ще мога да се издрържам тук само от музика.за това бих казал,че ще седя в българия и ще си правя кефа и в най-лошия случай бих заминал.за сега това не ме устройва,но винаги е вариант :think: .иначе за кво да одя там да затъпявам?ежедневието е кофти хава,а пък да свириш едно и също-още по-гадно.ако искаш да правиш авторска музика за къв ти е да ходиш в норвегия?има готини варианти и в българия.не мислите ли?номера е да намерим тази хава,където да може да имаме пари до толкова,че да си живеем готино и най-важното-да свирим музика която ни харесва! Цитирай
Боян Отговорено Април 9, 2005 Отговорено Април 9, 2005 (Редактирано) Заплатата в Гренландия по принцип е над 2500 евро на месец.), реших да се откажа :think: Зависи кога си бил там..споделям инфо от преди няколко години; мой приятел, който е работил известно време в Гренландия, се е спасявал по този начин, както и останалите от бенда. През деня - разфасоване на риби, вечер - свирене. Бандата бтв беше доста добра. Тва е. Понякога се изяжда дървото. В този момент не вярвам български посредник да може да предложи договор на 2500 eur. Най - много 1400 - 1500 $. Което пак не е чак толкоз лошо, де. Това в случай, че имаш нагласа за такъв вид работа, много търпение и здрави нерви. Аз лично изпуших още на третия месец. И не съм посещавал тез прекрасни места от 10 г. :hello: Редактирано Април 9, 2005 от Боян Цитирай
Steff Отговорено Април 9, 2005 Отговорено Април 9, 2005 (Редактирано) Заплати (приблизителни): Корея-около 1000 долара Норвегия-от 1100 до 1600 евро кораби-от 1500 до 1800 евро Финландия-от 2200 до 2800 евро Щатите-от 2500 до 3500 долара. Редактирано Април 9, 2005 от Steff Цитирай
Боян Отговорено Април 9, 2005 Отговорено Април 9, 2005 Заплати (приблизителни):Корея-около 1000 долара Норвегия-от 1100 до 1600 евро кораби-от 1500 до 1800 евро Финландия-от 2200 до 2800 евро Щатите-от 2500 до 3500 долара. За 1 - да. Fin - доста добре, ама българин трудно припарва там. Имат яки синдикати и изгониха сума ти народ. Norge - може. За гемии - същата цифра, само че в USD I think. Щати - от 1500 до 3500 $ за дуа и триа. Взимат и само инструменталисти и дават повече. Най - търсени са пиано бар пианисти - от $3000 нагоре. Стигат и до 14 000 месечно. :hello: Цитирай
Recommended Posts