bai-goku Публикувано Юни 27, 2007 Публикувано Юни 27, 2007 (Редактирано) Здравейте, наскоро се здобих с една електрическа китарка, надявам се марка Кремона. Ето я отпред. Ето я отзад Обаче, аз съм левичар и ми е неудобна /аз съм сменил струните, ако не сте забелязали/, та реших да я поспредтна като мултифункционален инструмнет, както за десничари така и за левичари Пъво я стрипнах, развинтих всяко възможно винтче докато не получа това . И после почва якото жулене на старата боя... Защо? Нямам и представа, но така реших... Може и да не се стига до голо дърво, а само да се мине със някаква 200 шкурка и после с грунд и така да се завърши, но имам бая свободно време... Използвах шкурка 40, препоръчвам 60, та дори 80. Бе не става бавно, но не е и бързо свалянето. А, да, всичко го правих на ръка. Така става най-добре, ако знаеш как да шкуриш де, за да не се получават вълнички после при боядисването. тялото що-горе без боя , е от другата страна Там дето съм чертал с молив, ще се взима със нещо... За сега, една пила за дърво с бая едри зъбци ми върши перфектна работа. Има си от едната страна овал, от другата е право. Та, ако до днес свърша със пиленето и дълбаенето, ще премина към грифа. Само ще го освежа с малко байц, и без това си е достатъчно развален, ще чакам по-добър заместител /прагчетата са изпилени бая/. Ам, ако нещо ви интересува, не ме щадете Редактирано Юни 27, 2007 от bai-goku Цитирай
gpav Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Как смяташ да процедираш с тялото ? Боядисване и такива работи? Ще сменяш ли електроника ? Или като Батко ни Горер ще пестиш Шегите настрана!!!! Аз шкуря тази китара дето ремонтирам сега с 80-тарка шкурка и съм доволен. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 27, 2007 Автор Отговорено Юни 27, 2007 ами, боята съм я избрал май... Но до това има време. Първо ще пиля, после скурка 180. Ако сметна, че не е достатъчно гладко ще мина и с 220/320. После слагам грунд. пилим малко с 600, пак грунд, пак пиля 600, пак грунд, пак пиля, боя, пилене, боя, пилене, боя ... и тука яко пилене и полиране /по 3 ръце мисля/ Ами, за електрониката не знам, много ми се иска да я сменя, но не знам дали си заслужава примерно... Трябва ми само изход за жака и едно за волумето... може и да оставя ключа за превклюване м/у адапторите (сега е с 5 позиции). Мисля да екранирам кухините и май това ще да е всичко. Останалото ще се инвестира в нова китара, ако вземе по случайност да ми хареса да свиря :> Цитирай
gpav Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 (Редактирано) Дано да стане добре! Мене ако питаш й намери на тая китарка едни адаптори и си свирукай на нея като за начало Редактирано Юни 27, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай
Icarus Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Хехе същата като тази се мота из вкъщи, само главата е по-различна. Не ме бива в даването на акъл по принцип, но ако бях на твое място щях да запълня дупките от адаптерите с някакво дърво, като оставя само за бридж-адаптера място, и като горера ще шибна един адаптер, само че сингъл, и направо с две жички към жака И бих си поиграл да изтъня грифа и ето ти я ултимативната гръндж лопата Дерзай и успех! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 моя съвет, е да си вземеш някакво дръвця, и да си направиш ново тяло. Този чам не ми се струва много перспективен. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 28, 2007 Отговорено Юни 28, 2007 (Редактирано) не искам да те обезкуражавам, но това е труд на вятъра. преди няколко месеца един приятел ми подари една такава и се попилях с нея. изтънявах гриф, сменях прагове, запълвах леглата на адаптерите, фрезовах нови.......боядисвах тялото..... не си заслужава. вземи си скуаер за 300 лв. пак ти казвам - труд на вятъра е..... Редактирано Юни 28, 2007 от stratocaster Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 28, 2007 Автор Отговорено Юни 28, 2007 Аз няма да и правя чак такива подобрения. Просто искам да ми е удобна, но нали ако мога повреме на този процес да правя някоя друга настройка. Все пак трябва от някъде да се почне. Аз, както доста си личи, съм сравнително начинаещ в тоя бизнес и засега това ми стига. За съжеление чак утре ще има снимки от напредъка, защото сега му мисля къде и как да сложа електрониката. Понеже се наложи леко да се изпилли и трябва някак да го запуша. Цитирай
shadow Отговорено Юни 28, 2007 Отговорено Юни 28, 2007 Щом ти се занимава давай,дано стане добре. Иначе не очаквай кой знае какво. Имах преди години същата и в резултат на правените от някъв специалист модове китарата се счупи на две при леглото за грифа Та гледай и ти да не свършиш нещо такова Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 28, 2007 Отговорено Юни 28, 2007 Добро проектче се е заформило. Грифът може да се освежи като му се сложат нови прагове, но досега не съм виждал Кремона с нормано широк гриф при нъта (42+ мм). Всичките са с некфи тесни (40-41 мм). Това разбира се е субективно. Има хора с по-малки ръце и таквиа, които се кефят на тесни грифове.. Гледам, че се заформи някаква вълна от ентусиасти-китаростроители. Прекрасно! Дялкане и занимавка му е майката. PS: @TheWhiteGhost, че съм скръндза - скръндза съм, че ми свиди - свиди ми, но на моята китара ще има сaмо един адаптер и ще е без електроника, защото така ме кефи, а не защото отново съм решил да "пестя". Цитирай
gpav Отговорено Юни 28, 2007 Отговорено Юни 28, 2007 Ами ако държиш да постегнеш тая китара я почвай яката!!!! Аз мисля ,че няма какво да губиш. @the_gorer,предполагам само.Ами аз вече се обърках много тънки сметки покрай тези твои творения! Много спести за ел.китарката: лепило ли не беше ,че и от тапи за уши както се беше изказал някой Цитирай
rotten_perish Отговорено Юни 28, 2007 Отговорено Юни 28, 2007 един приятел от такава кремона направи такава китара, че просто нямам думи. успех дано и ти да напраяиш нещо яко Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 28, 2007 Отговорено Юни 28, 2007 (Редактирано) Ако може да се снима тая кремона на твоя приятел, много ще се радваме. Пък и така - някой скромен бледен семпъл . Редактирано Юни 28, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
rotten_perish Отговорено Юни 29, 2007 Отговорено Юни 29, 2007 ето тука може да видите снимки и да чуете и семпъл, http://www.myspace.com/ivanstalev Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 29, 2007 Отговорено Юни 29, 2007 Хаха, кефи ме тоя Иван Сталев как нуквално си е превел името и се е кръстил John Steel. Пасва и на ситла музика. Цитирай
Recommended Posts