VD91 Отговорено Март 3 Отговорено Март 3 Здравейте отново, дали бихте споделили мнение за тези две: Yamaha CLP 725 и Casio AP-710 BK Celviano? Благодаря! Цитирай
yamaha Отговорено Март 3 Отговорено Март 3 И двата инструмента са много добри - и като саунд, и като клавиатура, с достатъчно много виртуални симулации и по памет Касиото май беше с повече на брой настройки, вероятно по причина, че се пада в средата и дори малко в горния край на AP-серията им, докато клавиновата на Ямаха е най-малкият модел в CLP-серията им. И тъй като всяко едно от пианата си има съответните предимства и недостатъци, а също и собствен "характер" - щом сте се спрели точно на тези 2 модела, добре е някъде да ги пробвате на живо и да вземете пианото, което ви допадне на първо усещане. 1 Цитирай
VD91 Отговорено Март 6 Отговорено Март 6 Благодаря. Ориентирахме се към Casio-то, но в магазина, когато го пробвахме ни предложиха и AP-550. Цената и на двете е еднаква (ще поръчвам от място, на което имам 15% отстъпка), доколкото разбирам AP 550 има опция за свързване с APP и е по-нов модел. Дали имате наблюдения, за да вземем финалното решение? Ще се използва от дете, а вероятно за тази "генерация" свързването с приложение е важна опция. Аз не мога да преценя, Цитирай
yamaha Отговорено Март 6 Отговорено Март 6 Ако приоритет за вас е апликацията и по-новия модел, тогава взимате 550 ; ако по-важно за вас е самото свирене, реакцията на клавиатурата, саунда и повечето опции, тогава взимате 710. Да, по-стар модел е от 550, но започва със 7хх и поради това се пада по-висок клас. Нещо подобно на това, когато си взимате компютър с интелски процесор - може да си вземете такъв с i5 от по-ново поколение, но с по-малко кеш или пък да си вземете с i7 от предишното поколение, но с по-голям кеш и поддръжка на HT (примерът ми е напълно произволен ). 1 Цитирай
VD91 Отговорено Март 6 Отговорено Март 6 Не, за мен не е и повече "ме дърпа" към 710, дори чисто визуално, но не знам дали апликацията не е плюс за начинаещо дете, нямам представа какво предлага. Цитирай
yamaha Отговорено Март 6 Отговорено Март 6 За мен някои нови чисто маркетингови опции също не са много важни, още повече, че и без да имам в клавишните си инструменти APP-ове, дори и с липсата на смартфон и др., с минимални допълнителни покупки на нищожни цени, пак си имам безжична миди връзка с основния ми компютър или пък с допълнителен педал си обръщам страниците на PDF-нотите, така че почти всяко липсващо нещо си има лесно решение. Накратко, за да се ориентирате какво има едното и какво няма другото. В 710 има семплиран Бехщайн и то най-добрият им концертен роял D 282, който не само, че струва над 200 000 долара и тежи над половин тон, но и има убийствен саунд, а Касио са се справили много добре при имплементирането му в 710. Освен това 550 е с 4 говорителя, 710 е с 6 и мощността им като цяло е по-голяма и даваща по-обемен звук. Самите симулации в 710 са много детайлни с настройки в 10-степенна скáла, докато в 550 са по-опростени с по 4 стойности. Не съм свирил на AP-550, който е с "новоизмислената" от Касио в последните им модели "Smart Hybrid Hammer Action Keyboard" (710 е с класическата "Tri-sensor Scaled Hammer Action Keyboard Ⅱ"), но водейки се от двата модела пиана на Касио, които жена ми ползва при обучението на децата в школата, едното Касио е по-стар модел с клавиатура без думичката "смарт" (btw това "смарт" няма нищо общо с AI, просто ползва интеграл, който следи за начина на натискането на клавишите), а другото й Касио е по-нов модел и е с тази така наименувана smart-клавиатура...ами честно казано клавиатурата на стария модел ми харесва повече. Това е в общи линии, за мен по-стойностно пиано е AP-710, но ако детето иска да си го свързва с телефона, 550 също ще му свърши работа, защото като цяло не е лош модел. Да, липсват му неща, дето има по-големия модел...сега се сещам, че май няма и Line-in входове, които 710 има, но пък като отчетем, че все пак става дума за дете в началото на обучението си...и по-малкият модел също е подходящ, а ако някой ден детето напредне дотам, че моделът му се види "тесен", винаги може да го продадете и да му вземете нещо още по-добро. 1 Цитирай
Monnna Отговорено преди 2 часа Отговорено преди 2 часа Здравейте, доста четох и от толкова информация пак не успях да се ориентирам към какво да се насоча. Моля да ми помогнете в избора на дигитално пиано за дъщеря ми, която е на 8 год и е начинаеща /вече ходи на уроци и искаме вкъщи да се упражнява/, тъй като има голямо желание и ентусиазъм да се научи и да стане учителка по пиано. Стигам до извода, че трябва: да е с три педала, Хамър полифония 192 или повече, технология на клавиатурата hammer, изход за слушалки, usb, сигурно има и други, за които ще съм благодарна да споделите съвет. Като сума можем да отделим около 2000 лв. Ако се сещате и за нещо друго, което е от значение и ще ми е от помощ отново ще съм ви благодарна. Цитирай
Recommended Posts