Jump to content
Българският форум за музиканти

Quad 405


Efo

Recommended Posts

Някой чувал ли е за такова нещо ?

Ако ли не предлагам на входа на легендарния усилвател да се сложи емулатор на кубе - какво мислите за идеята ? В описанието пише, че характеристиките му са много близки до ламповите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

това е Хай Фай усилвател - да слушаш музика с него.

казват че е готин - за сьжаление не сьм имал честта...

 

ако влезнеш с китара,през емулатор на кубе - вероятно може да си репетираш вкьщи с него,

както и с какьвто и да е друг хай- фай усилвател(китара,емулатор,малко миксерче - например на брингер - хайфай ампа и колоните)

 

ако си мислиш обаче, че така ще получиш евтин амп ,който да замества ламповия -

според мен - грешиш

 

всьщност евтини са БГ копията на куод 405 - някьде 50 -60 лв

оригинален едва ли ще е толкова

информацията ми е от преди 4-5 години

един познат ги правеше за толкова

а така и не чух за какво иде реч

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не целя да заместя ламповия усилвател - QUAD e транзисторен, но доколкото съм чувал е много добър като звук и както казах само се доближава до ламповия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

добре - ОК

обаче е за домашна уредба

не е китарджийска апаратура която да мькнеш по концерти, репетициони и тн

 

не е никак лошо да си вземеш такьв за хайфай

може и компа да вьржеш кьм него

вместо някакви гадни ПС колонки за 9 лева

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така и иначе става дума за QUAD 405

ще ми се да ги АБ - тестна с моя Technics SU 600

 

ако има някой от София с куод и му се занимава - да се обажда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да беше казал докато бях в София :)

 

Ето я моята куад 405 реплика (лична изработка, включително невероятната кутия :cheers2: ):

 

usilvatel.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мойте уважения niki123bg за вложения труд :hysterical: , но този "QUAD" е твърде отдалечен от оригинала, за да става дума за сравнение. Без да навлизам в подробности, ако се прави тест той трябва да е с истински QUAD.

Що се отнася до приложението на един QUAD, той е по-скоро за захранване на качествени монитори в студио. И наистина не за по-малко от 500, бих казал за доста повече , например TANNOY SYSTEM 15 DMT II (1425паунда всяка), SYSTEM 1200 (700паунда всяка) или поне SYSTEM 1000 (500паунда всяка):thumbdown: (време е да извадим пръстите от контакта)

За тежина е доста по-малко от лампов усилвател, а ако се сравнят по изходна мощност QUAD-а със своите 2х100вата и лампово стъпало със същата мощност , ще се различават неколкократно в тежина... За комбо въобще да не отваряме дума...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За без пари - толкоз :thumbdown: Въпреки това звучи (или поне звучеше) доста приятно. За съжаление покрай пренасянето към Варна му се случиха някои случки и в момента е в леко насипно състояние :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Значи с quad няма ни най-малко да се доближиш до звука на изкривяващо крайно лампово стъпало - не си прави илюзии. Хай-фи амповете, лампови или транзисторни, са направени да се слушат в линеен режим(без да е на лице ограничаване на изходния сигнал). Китарните усилватели са проектирани така, че да изкривяват по начин, който харесва на хората. Колкото и да бичиш хай-фи амп - необходимото изкривяване няма да се получи - най - много да го повредиш. Той е направен за слушане на музика.

 

Виж - ако използваш предусилвател/дисторшън и някаква спийкър симулация преди него, и го включиш в хай-фи колони, или може би дори в китарен кабинет - може и да се получи добре. Но не трябва да го караш да изкривява - Изкривения китарен звук представлява вълни подобни на правоъгълните, и усилвател, със синусова мощност 100W би отдал към 150-на вата при правоъгълни сигнали, и е възможно да изгори, или да повреди говорителя, ако той не е проектиран за 150W продължителна мощност.

 

В общи линии като хората са казали, че усилвателя звучи като лампов, са имали предвид, че звучи приятно, прозрачно и незамазано - както хубавите лампови усилватели. Става въпрос за мощности от рода на 10-20 вата, когато усилвателят е далеч от ограничаване на сигнала по амплитуда, и всички транзистори в него работят в линейните си участъци.

 

Но не са имали предвид сравнения с китарните лампови усилватели - повярвай - изкривяванията, които биха се получили при опити да претовариш този усилвател, биха звучали ужасяващо, и не биха имали нищо общо с изкривяванията на който и да е сносен китарен усилвател, който е проектиран за китара.

 

Така че, този усилвател би ти свършил работа само евентуално за крайно стъпало. Просто към него трябва да се подаде сигнал, който вече звучи добре, а той само да го усили(без да го изкривява допълнително).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да - това имах предвид - все пак става въпрос за модифицирана версия - може на входа да се сложи аналогов симулатор на китарен усилвател

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...За тежина е доста по-малко от лампов усилвател...

Абе аз го казах образно. Просто бях виждал един такъв и притежаваше ОГРОМНИ трафове, радиатори, кондензатори и т.н. Не беше по-голям от един ресийвър, но докато ресийвърът е празен вътре, то тоя Куад нямаше място името си да напишеш :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото харесах един емулатор, който според демата е доста "надежден" :

 

Professor Tweed

 

http://runoffgroove.com/professor.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето още малко емулатори ,както и тук и тук и тук (тва заприлича на една песен).От тях съм правил Dr.Boogie и звучи прилично.След тях,обаче,ще ти трябва и спийкър симулатор особено ако ще се ползва с хай фи колони.

Друг варянт е един Sans AMP ако държиш на аналогова схема.Ако пък не е толквоа важно да е аналогова - някакъв процесор.Предполагам резултата ще е задоволителен,но пак няма да е като китарен усилвател.А ако ще купувша всичко това,то ще ти излезе колкото китарен усилвател.

Редактирано от bratmito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.