Baby Thomas Отговорено Март 13, 2023 Отговорено Март 13, 2023 G-Major 2 е доста добра машина, но е с 10кОма входове и не става да се плъгнеш директно в него (или ти трябва нещо да конвертира импеданса, инак губиш доста високи). Също не става за 4СМ свързване. Също така няма бустъри, овърдрайви и дисторшъни. 1 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 16, 2023 Отговорено Март 16, 2023 (Редактирано) След двугодишна пауза, реших да си довърша процесорчето, което мисля да ползвам с VST плъгини. Базира се на MIDI контролер на базата на Arduno, в кутията ще има mini PC и USB звукова карта, като аудио изходите ще са галванично изолирани чрез хубав аудио съгласуващ трансформатор, за да няма ground loop-ове. Куфарчето не е достатъчно голямо за expression педал, но отзад оставих букса за външен такъв. Ще видим, как ще "свири" нещото. Редактирано Март 16, 2023 от Evtim Djerekarov 2 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 16, 2023 Автор Отговорено Март 16, 2023 А какъв сигнал ще раздават изходите? Балансиран/небалансиран? Ще е яко, ако можеш да раздаваш XLR и директно към PA. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 16, 2023 Отговорено Март 16, 2023 Just now, Koobenot said: Балансиран/небалансиран? Трансформаторчето е bal към unbal - засега небалансиран изход за китарна апаратура. Ако намеря, или се реша да намотая свестен напълно балансиран трансформатор, може да сложа и канон за свързавне към пулт/PA. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 16, 2023 Автор Отговорено Март 16, 2023 Имам един Millenium DI-E, обажда по-добре от аналозите на Behringer и ще свърши работа на първо време ... не знам само дали искаш стерео сигнал да вадиш от него. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 21, 2023 Отговорено Март 21, 2023 (Редактирано) Ползвах трафче на Neutrik. Още малко врътня (някои хостове приемат само MIDI CC команди и не реагират на Program Change) и още малко козметика и водопротекция (и биро-), и е готово. На репетицияжщ е доста убедителен звука. Редактирано Март 21, 2023 от Evtim Djerekarov 3 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 21, 2023 Автор Отговорено Март 21, 2023 През какво го пускаш на репетиция? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 21, 2023 Отговорено Март 21, 2023 На едното място - в централното с каб симулации. На другото - в лампов амп 35W и кабинет 1x12 с G12-50. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 21, 2023 Автор Отговорено Март 21, 2023 Ясно, ами ако можеш да ни покажеш малко camera/phone audio ще е супер, то е ясно, че от изходът директният сигнал звучи добре. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 27, 2023 Отговорено Март 27, 2023 Ще запиша нещо, но моя телефон е много зле. Мога да запиша в офиса/склада стайно свирене с кабинет на поусилено, с кондензаторен микрофон, но не знам, дали ще е от полза. А може и да опитам, да запиша от репетиция, което мисля, ще е най-полезно. Пробвах го два пъти на репетиция - с едната банда репетираме в централното, така че там беше с каб. симулация. Звучеше хубаво - бих казал, очаквано. С другата банда, го включих в return на каквото имаше - Fender Frontman. Въпреки лошата слава на този усилвател, направо в крайното стъпало без каб. симулации, звучеше доста добре и доста като хубав лампов амп. Разбира се, ако се включи в крайното стъпало на лампова главичка, ще е може би още малко по-добре. Моята няма send-return и чистия канал малко оцветява като че ли. Трябва да я доработя. Интересно ще е да пробвам и с class-D усилвателче, като например KYRO DULO 830-то което се мандахерца вкъщи. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 11 Автор Отговорено Февруари 11 Още едно приложение на Amplitube на живо: 1 1 Цитирай
Recommended Posts