Jump to content
Българският форум за музиканти

Лютиер в София да монтира EMG-85 адаптер


Recommended Posts

Здравейте, търся лютиер в гр. София да ми монтира ЕМГ-85 нек адаптер (на бриджа е сложен ЕМГ-81 адаптер). Като ми слагаха бриджа ми казаха, че нещо специфично било направено, но вече не помня.

Важно ми е да стане добре и да няма добавени/нови шумове и бръмове. Отдавна не следя "сцената" и не знам на кой да се доверя. Имам лоши впечатления от последния път, така че моля за проверени контакти.

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за какво по дяволите ти е лютиер,трябва ти техник с елементарни познания и сравнително малък поялник.Лютиера е примерно да ти интонира китарата,да и подравни праговете,да и смени нъта и т.н.ремонти по дървената част.Така,като гледам искаш да си направиш китарата с активни ЕМГ.За целта ти трябват освен адаптрите и три потенциометъра А25К и три позиционен ключ,окабеляването си върви заедно с адаптрите.Схеми на свързване има колкото искаш.По принцип тази комбинация си е шумна не знам какви са ти очакванията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 10/27/2022 at 7:54 PM, shturm said:

Здравейте, търся лютиер в гр. София да ми монтира ЕМГ-85 нек адаптер

Колега, каква е китарата? Колко потенциометъра? Волюм/тон? Какъв тип превключвател? Не съм лютиер, но миналата седмица си смених на Ибанеца електрониката с баш 81х и 85. Адаптера ти нов ли е? (питам защото си идва с цял комплект неща).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите ! Лаик съм и питам за да науча. Китарата е LTD EX-50 с 1 волюм и 1 тон. В момента е с ЕМГ само на бриджа. Задължително ли ще трябва да слагам 3ти потенциометър ? Ако е така значи ще трябва да разпробивам тялото, което не ми се ще. Адаптера ми е купен преди 7-8 години, неразпечатан, така че е "нов". В момента ми е добре шума, свиря само на бриджа. 

 th?id=OIP.55oFa_9ukn4cJJbejAUlYQHaC8%26p

Редактирано от shturm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда да дупчиш. Ако ще слагаш пълния комплект дивотии винаги можеш да оставиш тон пота вътре (опакован с нещо че да не окъсява) и горе да си изведеш два волюма. Или някаква съседна комбинация, взависимост как използваш точно потовете.

Но трябва и да видиш този, който ти е слагал сегашния бридж адаптер, дали не е накълцал оригиналните конектори :)

Генерално не е мега сложна работа, но ако никога не си се занимавал и наистина има някакви "особености" от предната инсталация - може да удариш греда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда да дупчиш тялото просто остава с един волюм и един коректор за двата адаптера.Нямам идея какво специфично е направено за да бъде единия активен другия пасивенн.Най вероятно са ти сменили и жака за кабела.Ако е така вероятно ти трябва само един пот,защото другия би трябвало да са го сменили.Все пак снимка с отворен капак ще даде много отговори..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.