shturm Публикувано Октомври 27, 2022 Публикувано Октомври 27, 2022 Здравейте, търся лютиер в гр. София да ми монтира ЕМГ-85 нек адаптер (на бриджа е сложен ЕМГ-81 адаптер). Като ми слагаха бриджа ми казаха, че нещо специфично било направено, но вече не помня. Важно ми е да стане добре и да няма добавени/нови шумове и бръмове. Отдавна не следя "сцената" и не знам на кой да се доверя. Имам лоши впечатления от последния път, така че моля за проверени контакти. Поздрави ! Цитирай
Ламби Отговорено Октомври 28, 2022 Отговорено Октомври 28, 2022 И за какво по дяволите ти е лютиер,трябва ти техник с елементарни познания и сравнително малък поялник.Лютиера е примерно да ти интонира китарата,да и подравни праговете,да и смени нъта и т.н.ремонти по дървената част.Така,като гледам искаш да си направиш китарата с активни ЕМГ.За целта ти трябват освен адаптрите и три потенциометъра А25К и три позиционен ключ,окабеляването си върви заедно с адаптрите.Схеми на свързване има колкото искаш.По принцип тази комбинация си е шумна не знам какви са ти очакванията. Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 1, 2022 Отговорено Ноември 1, 2022 On 10/27/2022 at 7:54 PM, shturm said: Здравейте, търся лютиер в гр. София да ми монтира ЕМГ-85 нек адаптер Колега, каква е китарата? Колко потенциометъра? Волюм/тон? Какъв тип превключвател? Не съм лютиер, но миналата седмица си смених на Ибанеца електрониката с баш 81х и 85. Адаптера ти нов ли е? (питам защото си идва с цял комплект неща). Цитирай
shturm Отговорено Ноември 1, 2022 Автор Отговорено Ноември 1, 2022 (Редактирано) Благодаря за отговорите ! Лаик съм и питам за да науча. Китарата е LTD EX-50 с 1 волюм и 1 тон. В момента е с ЕМГ само на бриджа. Задължително ли ще трябва да слагам 3ти потенциометър ? Ако е така значи ще трябва да разпробивам тялото, което не ми се ще. Адаптера ми е купен преди 7-8 години, неразпечатан, така че е "нов". В момента ми е добре шума, свиря само на бриджа. Редактирано Ноември 1, 2022 от shturm 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 1, 2022 Отговорено Ноември 1, 2022 Няма нужда да дупчиш. Ако ще слагаш пълния комплект дивотии винаги можеш да оставиш тон пота вътре (опакован с нещо че да не окъсява) и горе да си изведеш два волюма. Или някаква съседна комбинация, взависимост как използваш точно потовете. Но трябва и да видиш този, който ти е слагал сегашния бридж адаптер, дали не е накълцал оригиналните конектори Генерално не е мега сложна работа, но ако никога не си се занимавал и наистина има някакви "особености" от предната инсталация - може да удариш греда... 1 Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 1, 2022 Отговорено Ноември 1, 2022 Няма нужда да дупчиш тялото просто остава с един волюм и един коректор за двата адаптера.Нямам идея какво специфично е направено за да бъде единия активен другия пасивенн.Най вероятно са ти сменили и жака за кабела.Ако е така вероятно ти трябва само един пот,защото другия би трябвало да са го сменили.Все пак снимка с отворен капак ще даде много отговори.. Цитирай
shturm Отговорено Ноември 2, 2022 Автор Отговорено Ноември 2, 2022 Командировка съм тая седмица, ще кача снимки като се върна. Благодаря на всички за мненията ! Цитирай
Recommended Posts